Skocz do zawartości
IGNORED

Dokąd idziesz audiostereo?...

Marduk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez palton, 24 Stycznia 2011 - Wpis nie na temat.
Ukryte przez palton, 24 Stycznia 2011 - Wpis nie na temat.

moderzew, nie czytales planow strategicznych spolki? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Opublikowano · Ukryte przez palton, 23 Stycznia 2011 - Wpisy nie na temat.
Ukryte przez palton, 23 Stycznia 2011 - Wpisy nie na temat.

Na sam dźwięk tego nazwiska większość by poszła z tego forum w pi.du.

Nikt by nie poszedł...bo moderował by pod nickiem Mac6900...

l'enfant sauvage

Nikt by nie poszedł...bo moderował by pod nickiem Mac6900...

Myślę, że wybrałby bardziej nick bardziej konspiracyjny - anty_zaprzaniec :)

Myślę, że wybrałby bardziej nick bardziej konspiracyjny - anty_zaprzaniec :)

Panu już dziękujemy-watek o polityce też na bocznicy istnieje, i będąc na fleku nie należy dzwonić,podpisywać dokumentow,i......klikać))))

ja znam sie na ludziach, uwierz mi , odejdz poki czas, dobry z Ciebie czlowiek , ale prosty, za kilka -kilkanascie lat bedziesz pewnie dobrym moderatorem....

Nawet szefem tej moderacji,bo JÓZWA już trochę stary jest i niebawem emerytura go dopadnie)))

• Użytkownicy+

Po dłuższej dyskusji wyjaśniającej, prosiłem o wpisy NA TEMAT WĄTKU!

Przez jakieś czas, obserwowałem wątek ...

KAŻDY wpis nie na temat, będę kasował.

Proszę o konkretne PROPOZYCJE zmian.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 23 Stycznia 2011 - Nie na temat.
Ukryte przez palton, 23 Stycznia 2011 - Nie na temat.

Proszę wyrzucić wszystkich moderatorow z forum-gdyż piszą pod wpływem napojow wyskokowych,a JÓZWA niewiadomo co sobie popala-precz z moderacją!!!!

Zamieszczam w stereo, bo od stereo się zaczyna...

Jakie macie na ten temat zdanie opinie?

Przykro to stwierdzić, ale mam wrażenie, że to forum z jego otwartą formułą powoli usycha...

Prawdziwe dyskusje przeniosły się na poziom PW i gdziekolwiek indziej...

To forum przeżyło już wysyp i atak klonów, sklonowanych i grup interesów, ale jakby tego mało

teraz w tej piaskownicy nie ma już nawet sensownych zabawek, suchy piasek przesypuje się

przez palce i kto wejdzie do gry ginie w tumanie kurzu.

ostatnie poczynania udowodniły, że do zaistnienia na tym forum i wzbudzenia sensacji wystarczą

proste widły i trochę słomy, zabawa przednia, ale kto się chce bawić i ganiać pościernisku, a są tacy bo

jak widać można im wmówić, że to ściernisko to dywan, słoma to znakomity smakołyk dla ludzi, widły natomiast to przedsionek

ekskluzywnej zastawy?? Wystarczy tylko tak powiedzieć i tego się trzymać, powtarzać to jak mantrę, a ktoś na pewno

podchwyci i o dziwo tak się staje, potem< brak kontroli > i zjawisko ogarnia i staje się sensacją, nikt już nie wie dlaczego,

ale jednak sensacją z pierwszych stron ...

To jeszcze aktualne?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

Być może, chociaż wpisów jest coraz więcej, pytanie na ile wartościowych.

Myślę, że przełomem byłaby zakładka Hi-End (dla zaawansowanych, czy podobnie).

W takim razie, jakie wątki powinny się tam znaleźć, a jakie pozostać w stereo ?

Palton: Według mnie sprawa z zakładką hi-end jest prosta jak cep. Wszystko co drogie. Od sprzętu po kable. Inaczej hi-endu nie da się zdefiniować jak tylko ceną szczególnie dla większości zainteresowanych nim osób.... I tu nie ma żadnego przytyku z mojej strony. Sam tak uważam że hi-end to przede wszystkim cena.

Jednocześnie ukróci to próby wejścia do tej zakładki różnym tańszym wynalazkom i nie będzie problemu z kwalifikacją to się nadaje a to nie.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

• Użytkownicy+

Popieram, ale zawsze są jakieś wyjątki, perełki. Zresztą są jakby dwa typy wątków 1. konkretne urządzenie, 2. system, w tym drugim wypadku możliwe jest, że tańsze urządzenie będzie się zgrywać z resztą.

Może w takim razie , stwórzmy listę tematów do przeniesienia :

1. Nirwana elba ;)

2. ...............

3. ...............

Wyjątki będą zawsze ale tworzyć go będą i tak w zakładce hi-end osoby które hi-end mają i znajdą perełkę za grosze o jakości hi-endu który posiadają u siebie. Myślę że postawienie sprawy jasno "tylko drogie elementy" będzie idealne. A wyjątki jak wyżej..... Wspominanie o nich będzie zastrzeżone wyłącznie dla osób posiadających "referencyjne" zestawy do porównania. Dzięki temu żaden "zadymiarz" nie będzie miał czego pod tą zakładką szukać.

I skromnie myślę że każdy audiofil będzie z tak postawionego założenia bardzo zadowolony.

moze sie beda tworzyc nowe tematy , po co teraz stare przenosic? jakis sztuczny problem, nirvana elba sluzy sprzedazy produktow ze znizka wiec powinna byc w sponsorowanych albo tam gdzie jest....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Elektro według mnie ma rację. Nie ma sensu przenosić tam niczego co do tej pory powstało... Choćby po to aby wątek był czysty od "wojenek". Bo inaczej prostym sposobem można odświeżyć wątek w którym się kiedyś pisało dodając niewinną odpowiedź. Następnie trafi on do hi-endu i już jest przepustka (przecież 3 lata temu dyskutowałem w tym temacie więc mam prawo wypowiadać się dalej) aby dalej toczyć dyskusję. Więc według mnie nie powinny tam trafić nigdy tematy starsze niż data uruchomienia samej zakładki. Jeśli coś jest warte uwagi to nie będzie problemu aby założyć w hi-endzie jeszcze raz ten sam temat.

• Użytkownicy+

Niby tak, ale ... wtedy tracimy wiele doświadczeń, cennych wpisów. Urwałby się wątek, a często nawiązuje się do starszych wpisów. Krakowskie spotkania np. to już historia, mają zaczynać od nowa? Oczywiście, trzeba by tematy przetrząsnąć, a to sporo czasu.

Chociaż ze strony moderatora, to genialne wyjście.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 24 Stycznia 2011 - Nie na temat.
Ukryte przez palton, 24 Stycznia 2011 - Nie na temat.

Popieram, ale zawsze są jakieś wyjątki, perełki. Zresztą są jakby dwa typy wątków 1. konkretne urządzenie, 2. system, w tym drugim wypadku możliwe jest, że tańsze urządzenie będzie się zgrywać z resztą.

Może w takim razie , stwórzmy listę tematów do przeniesienia :

1. Nirwana elba ;)

2. ...............

3. ...............

Tak,tak -Nirvana Elberotha-z tego naprawde można sie zgrywać!!!!

przepraszam szanownych moderatorow, czy piszac o ewentualnej sprzedazy AS podpadlem, az tak, by skasowac wpis? nie czytaliscie strategii wlasciciela?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Opublikowano · Ukryte przez palton, 24 Stycznia 2011 - Wpis nie na temat.
Ukryte przez palton, 24 Stycznia 2011 - Wpis nie na temat.

Kasować cudzy wątek i wpisy, bo się niepodobają, potrafi każde dziecko.

Jesli chcesz dyskusji, która Ciebie interesuje, załóż własny, określ czego oczekujesz, z kim chcesz rozmawiasz i o czym. Możesz okreslić również reguły funkcjonowania wątku i wpisów.

Palton: No właśnie chcesz mieć spokój i wszyscy którzy chcieli zakładki hi-end? Życie to sztuka kompromisów.... ;-) Gruba kreska będzie idealna bo nie pozostawi pola manewru dla wszelkich awanturników. A inne wątki przecież nie znikną i jeśli komuś w ogóle będzie zależało żeby je przeczytać od początku to i tak je znajdzie oraz i tak przeczyta. Można je też teoretycznie zamykać na stereo i tam też zostawiać. Jeśli komuś będzie się za nimi tęskniło to założy nowy w zakładce i poda linka do oryginału. Według mnie proste jak cep.

Dziwię się osobom które tak chciały zakładki Hi-end jako "swoje spokojne miejsce" i żaliły się tak bardzo na forum że ich wpisy co chwilę były przenoszone na Bocznicę. Jak jest szansa o tym pogadać to chętnych jakoś brak. A gdy zakładka już będzie to jak zwykle pojawią się natychmiast życzenia roszczeniowe w stylu "albo będzie tak jak chcę albo strzelam focha".

Wojtkowi już to dawno proponowałem ale może ty znajdziesz na to więcej siły.... Może warto napisać do wszystkich użytkowników którzy zagłosowali w ankiecie na tak i poprosić ich o sugestie co do funkcjonowania i zasad nowej zakładki? Chyba ci ludzie powinni być żywo zainteresowani tym jak będzie funkcjonować....

<Podobnie wyglądała sprawa z wątkiem "Granica rozsądku". Z tym że tam, powodem przeniesienia na bocznicę, była mnogość wpisów nie na temat, lub obraźliwych. Po oczyszczeniu wątku, mógł on powrócić do Stereo.

I tu są zarzuty, że usunąłem wpisy nie na temat, w tym swoje, wyjaśniające przyczyny takiego postępowania.>

bez słowa wyjasnienia zostały usuniete wpisy niewygodne dla autora, nieobrazliwe a cały watek po manipulacjach został wykreowany jako całkiem INNY

to rząd dusz :)albo przedłuzanie jak napisał jar1 własnego ku.sa

Daj mi rząd dusz! - Tak gardzę tą martwą budową,

Którą gmin światem zowie i przywykł ją chwalić,

Żem nie próbował dotąd, czyli moje słowo

Nie mogłoby jej wnet zwalić.

Lecz czuję w sobie, że gdybym mą wolę

Ścisnął, natężył i razem wyświecił,

Może bym sto gwiazd zgasił, a drugie sto wzniecił -

Bo jestem nieśmiertelny! i w stworzenia kole

Są inni nieśmiertelni; - wyższych nie spotkałem. -

Najwyższy na niebiosach! - Ciebie tu szukałem,

Ja najwyższy z czujących na ziemnym padole.

Nie spotkałem Cię dotąd - żeś Ty jest, zgaduję;

Niech Cię spotkam i niechaj Twą wyższość uczuję -

Ja chcę władzy, daj mi ją, lub wskaż do niej drogę!

O prorokach, dusz władcach, że byli, słyszałem,

I wierzę; lecz co oni mogli, to ja mogę,

Ja chcę mieć władzę, jaką Ty posiadasz,

Ja chcę duszami władać, jak Ty nimi władasz.

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Cir, nie do końca jest tak jak napisałeś, chociaż możesz to tak odebrać. Wyjaśnienia, a nawet spora dyskusja była na ten temat. Wisiało to jakiś czas, podczas pobytu wątku na bocznicy. Ponieważ jednak, dyskusja ta a nie była na temat wątku, po wyjaśnieniu wszystkiego, została wycięta razem z innymi zbędnymi wpisami. Może to potwierdzić kilka osób najbardziej wtedy zainteresowanych, w tym powyżej piszący brawo32.

Uważam,że tak powinno się postępować. Zaśmiecony wątek idzie na bocznicę (chyba że jest niewiele wpisów do usunięcia), jeśli poza tym jest ok. to czyścimy go i po ew. wyjaśnieniach wraca na swoje miejsce.

• Użytkownicy+

Palton: No właśnie chcesz mieć spokój i wszyscy którzy chcieli zakładki hi-end? Życie to sztuka kompromisów.... ;-) Gruba kreska będzie idealna bo nie pozostawi pola manewru dla wszelkich awanturników. A inne wątki przecież nie znikną i jeśli komuś w ogóle będzie zależało żeby je przeczytać od początku to i tak je znajdzie oraz i tak przeczyta. Można je też teoretycznie zamykać na stereo i tam też zostawiać. Jeśli komuś będzie się za nimi tęskniło to założy nowy w zakładce i poda linka do oryginału. Według mnie proste jak cep.

Dziwię się osobom które tak chciały zakładki Hi-end jako "swoje spokojne miejsce" i żaliły się tak bardzo na forum że ich wpisy co chwilę były przenoszone na Bocznicę. Jak jest szansa o tym pogadać to chętnych jakoś brak. A gdy zakładka już będzie to jak zwykle pojawią się natychmiast życzenia roszczeniowe w stylu "albo będzie tak jak chcę albo strzelam focha".

Wojtkowi już to dawno proponowałem ale może ty znajdziesz na to więcej siły.... Może warto napisać do wszystkich użytkowników którzy zagłosowali w ankiecie na tak i poprosić ich o sugestie co do funkcjonowania i zasad nowej zakładki? Chyba ci ludzie powinni być żywo zainteresowani tym jak będzie funkcjonować....

Pewnie masz rację, jednak będzie trzeba zakładać wątki od nowa.

Co do tego, że osoby czekające na zakładkę Hi-End się nie wypowiadają, to myślę, że mają już dość przepychanek. Czekają zapewne spokojnie, co z tego wyniknie.

Wiele już było powiedziane w wątku związanym z ankietą. Myślę nad zrobieniem następnej, gdzie forumowicze opowiedzieliby się od jakiego pułapu zaczyna się ów hi-end.

<Myślę nad zrobieniem następnej, gdzie forumowicze opowiedzieliby się od jakiego pułapu zaczyna się ów hi-end>

cena nie wystarczy, chyba trzeba jakos weryfikowac marke bo inaczej zeta zero bedzie hiendem :)

Pewnie masz rację, jednak będzie trzeba zakładać wątki od nowa.

Co do tego, że osoby czekające na zakładkę Hi-End się nie wypowiadają, to myślę, że mają już dość przepychanek. Czekają zapewne spokojnie, co z tego wyniknie.

Wiele już było powiedziane w wątku związanym z ankietą. Myślę nad zrobieniem następnej, gdzie forumowicze opowiedzieliby się od jakiego pułapu zaczyna się ów hi-end.

pułapu? panie palton, jestes pan na kursie i ścieżce..... (przepraszam za przeklenstwa)...

• Użytkownicy+

rozumiem ze wpis o drugiej szansie i moderacji zostaje na stałe w wątku ?

Jeśli chodzi o mnie, to TAK. Oczywiście mówimy o wycinaniu dużej ilości wpisów. Pojedynczy wpis nie na temat, obraźliwy itd. nie jest przecież zagrożeniem dla zamknięcia wątku.

Wyjątkiem będzie bocznica, tutaj nie ma sensu stosowanie zawsze tej reguły. Nie oznacza to, że nie będę jej stosował, ale niektóre wątki jak Polityka, nie wymagają tłumaczeń. Domagający się tam wyjaśnień, powinni się wstydzić.

pułapu? panie palton, jestes pan na kursie i ścieżce..... (przepraszam za przeklenstwa)...

Też mam wątpliwości związane z kryterium, myślę że sami forumowicze będą intuicyjnie wiedzieć czy coś się nadaje, czy nie. Jednak jakieś reguły trzeba przyjąć.

Jeśli masz lepszy pomysł, niż określenie kwotowe, to wal śmiało.

Jeśli chodzi o mnie, to TAK. Oczywiście mówimy o wycinaniu dużej ilości wpisów. Pojedynczy wpis nie na temat, obraźliwy itd. nie jest przecież zagrożeniem dla zamknięcia wątku.

Wyjątkiem będzie bocznica, tutaj nie ma sensu stosowanie zawsze tej reguły. Nie oznacza to, że nie będę jej stosował, ale niektóre wątki jak Polityka, nie wymagają tłumaczeń. Domagający się tam wyjaśnień, powinni się wstydzić.

Też mam wątpliwości związane z kryterium, myślę że sami forumowicze będą intuicyjnie wiedzieć czy coś się nadaje, czy nie. Jednak jakieś reguły trzeba przyjąć.

Jeśli masz lepszy pomysł, niż określenie kwotowe, to wal śmiało.

oczywiscie pisze o powiedzmy "watkach tematycznych" nie bocznicowych :) i nie o usuwaniu pojedynczych wpisów

• Użytkownicy+

oczywiscie pisze o powiedzmy "watkach tematycznych" nie bocznicowych :) i nie o usuwaniu pojedynczych wpisów

Masz moje słowo.

Robert

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.