Skocz do zawartości
IGNORED

Astrud Gilberto

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo lubie tę wokalistkę, słucham dosyć często, ale mam takie dziwne wrażenie, że nie zawsze śpiwewa czysto. Zwłaszcza końcówki wyrazów tak jakby wybrzmiewały zawsze na jednym poziomie. Takie mam dziewne wrażenie. Co o tym sądzicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/38028-astrud-gilberto/

rosim, 28 Lis 2007, 13:28

>Bardzo lubie tę wokalistkę, słucham dosyć często, ale mam takie dziwne wrażenie, że nie zawsze

>śpiwewa czysto. Zwłaszcza końcówki wyrazów tak jakby wybrzmiewały zawsze na jednym poziomie. Takie

>mam dziewne wrażenie. Co o tym sądzicie?

Bo to amatorka. Kiedy Joao Gilberto przyjechal do USA nagrywac z Getzem Astrud byla jego zona i robila w kuchni fasolke po brazylijsku gadajac z Monica, zona Getza. Obie panie doszly do wnioslu sadzac z kuchennego nucenia Astrud, ze moza ona cos zaspiewac na plycie. Panowie (takze Jobim) nie oponowali (Getz nienawidzil nagrywania i godzil sie na wszystko byle tylko szybko dali mu spokoj) i mamy pierwszy efekt w postaci 'The Girl From Ipanema' i 'Corcovado'. Fajne rzeczy.

Potem Astrud przeszla do historii muzyki jako krolowa, cos jak Frank Sinatra czy Michael Jackson. Swietnie interpetowala, miala piekny glos i wprowadzila jakies nowinki co do oddechu wedlug ktorych ucza sie do dzis inni szansonisci i szansonistki ;-)

Rosim, nie wychylaj sie, ze Astrud zle spiewa bo zaraz naskocza na Ciebie nie-lamerzy i po Tobie ;-)

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/38028-astrud-gilberto/#findComment-937767

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.