Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

krzych

21 Sty 2009, 16:06

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1958 / 1302 / 4 tomuś, a gdzie ja napisałem cokolwiek na temat narodowości oszustów? o przepraszam, handlarzy samochodów. wszyscy maja opinię kłamców, oszustów, naciągaczy i złodziei. tu i tam, w kraju i za granicą, w Europie i Ameryce.

i nie zaglądaj mi w portfel, tak jak ja ci nie zaglądam. masz maniery z handel-placu...

no coz,,,,maniery staram sie dostosowac do poziomu rozmowcy.

ale masz racje,,,lekarz kojarzy mi sie z z leniem,wyksztalconym polowicznie,lapownikiem,

dziennikarz,,,,z TW esbecji,sterowanym przez macierzysta redakcje,zero obiektywizmy,

policjant ze wspolpracownikiem bandytow,,polityk ,,,ze szmata i gnida,

itp,itp

a czym Ty sie zajmujesz?

tomuś, no, zastanów się chwilę, kto innym zagląda do portfela, no kto? to tak, jakby zaglądać komuś do łóżka, czy w każdą inną sferę prywatności... niestety - maniery masz jak z placu z chodzonymi autami, bo z tego placu pochodzisz i z niego się już nie wyrwiesz. ale to nie oznacza, że twoje maniery obowiązują zawsze i wszędzie. ale tak tomuś na szczęście nie jest, no pomyśl przez chwilę, jak masz czym.

wiesz tomuś, mądry człowiek kiedyś powiedział, "jak nie wiesz, jak się zachować, zachowuj się przyzwoicie". ale ty z mądrymi ludźmi nie przestajesz, widać to po całokształcie twojej twórczości na tym forum...

• Redaktorzy

Panowie, można prosić o nie urządzanie sobie takich osobistych wypadów? Że o polityce nie potraficie pisać spokojnie, to już wiadomo, ale do diabła, o samochodach?? Bądźmy dorośli.

Redaktor, chyba wystarczy już zbiorowej odpowiedzialności na forum...

wyciągaj konsekwencje wobec tych, co zaczynają offtopy, a nie wobec tych, co muszą się przed nimi bronić. bądź też choć trochę poważny i nie chowaj wciąż głowy w piasek... przeczytaj uważnie, co pisał tomuś i co ja napisałem i pomyśl. bo jak trzeba, to nie można się od was LOGICZNEJ moderacji doprosić, co najwyżej po nocy tniecie posty na zasadzie "pamiachiwaj po wsiech"...

autko wszechczasów? proszę. citroen ds23 pallas. myślę, że ładne i rzadkie. fotka z amsterdamu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Redaktor

sytuacja zaczela sie od tego wpisu

krzych

21 Sty 2009, 10:25

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1958 / 1303 / 4 "(...)Opisana sytuacja, nie jest wymysłem naszej fantazji, miała miejsce w jednym ze znanych warszawskich salonów, przez grzeczność, nie napiszemy w którym. (...)"

nie pisząc, w jakim salonie miało miejsce takie zdarzenie, serwis poboczem.pl staje się - przez dziwnie pojętą grzeczność - cichym wspólnikiem takich kombinatorów.

napiszę językiem naszego tomusia7776, że "handlarz samochodów" kojarzy mi sie z oszustem, krętaczem, naciągaczem i złodziejem. bez względu na to, czy to handlarz nowym czy używanym chłamem.

juz w innym watku,na zaczepne uwagi krzycha,napisalem,ze z powodu dluzszego stazu (krzycha)na forum,zostawie jego zaczepliwy wpis bez komentarza,ale widze,ze to nie poskutkowalo.

dalej urzadza osobiste wycieczki w moja strone.

sa pozbawione logiki(tej ogolnie przyjetej jako normalna),ale coz,moze krzych ma kredyt nie splacony,a tu z pracy chca zwolnic,moze kobieta(chlopak),go zostawil,moze zupa za slona.

tomuś, nie płacz, kupię ci chechłacz... i szybko wrzuć jakąś fotkę rzęcha ze swojego placu, inaczej nas zbanują... i już sobie nie pogadamy, ćwoku z Whitestocku ;-p

DS przepiękny , w czasach gdy zajmowałem się mocno 2CV miałem przyjemność obcować także z DS

...ciekawostka - ten samochód (podobnie jak np jego następca CX) może poruszać się na 3 kołach (2 z przodu i 1 z tyłu) , nawet jeśli ktoś stanie na narożniku auta po stronie gdzie brak koła auto niewzruszenie porusza się bez przechyłu ...widok zdziwionych gapiów niezapomniany :)

...no i brak stresu nawet jeśli ktoś nie miał zapasowego :)

sama procedura zmiany koła też była interesująca - zero kręcenia czy pompowania lewarkiem :)

AR Spider - dobrze że kolejny piękny samochód tej stylowej marki nie dla idiotów znalazł się w tym wątku

marcins737,

jeszcze jedna fotka ds23 pallas... są miasta, gdzie te samochody można spotkać na ulicy ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze długo będzie można je spotkać mam nadzieję

dla tych którzy nie wiedzą - ds21 i ds23 wywodzą się w prostej linii z id19 - premiera rynkowa 1955 rok - rozwiązania konstrukcyjne wyprzedzały konkurentów o lata świetlne

chyba rok temu w Niemczech spotkałem 3 osiowego ds w kombi - 3 osiowe były używane przez różne służby

(np jako karetki)

załączam 2 skany archiwalnych fotek mojego 2CV w doborowym towarzystwie :)

Ukryta Zawartość

post-8338-100006090 1232622414_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcins737, 22 Sty 2009, 12:06

>dla tych którzy nie wiedzą - ds21 i ds23 wywodzą się w prostej linii z id19 - premiera rynkowa 1955

>rok - rozwiązania konstrukcyjne wyprzedzały konkurentów o lata świetlne

???????

Najpierw (1955) był DS 19, a ponieważ dla niektórych był zbyt kosmiczny, stworzono później (1957)uproszczoną odmianę ID 19, o ile wiem, m. in. ze zwykłym sprzęgłem. DS 21 i 23 to ewolucja, większe silniki, potem wtrysk paliwa, lekkie zmiany w nadwoziu itd.

nie uważacie, że w tym rzucie wyglądał nawet obiecująco

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

konstruktorzy mieli ogromny problem z szyba przednia,owczesna technologia w polsce,nie pozwalala na produkcje cienkiej szyby,a gruba dawala bardzo znieksztalcony obraz.

ale fakt bryla nieomal wspolczena,jak z lat 90tych.

foxbat, 27 Sty 2009, 23:00

>wyglada jak twingo...

bingo! o tym, o Cx, o zużyciu paliwa itp.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> saczek_XTRM, 27 Sty 2009, 23:21

To były czasy, nawet z tak nieoptymalnym designem (długa, rzędowa 5-tka przed przednią osią) można było wygrywać wszystko i ze wszystkimi.

krzysiek łukasiak, 27 Sty 2009, 22:58

>Lancia Y , która była forpocztą cieniasa , a czemu niekt nie skomentował pieknego audi ktore

>wkleiłem

Czemu??? Pewnie dlatego, że jest potwornie oszpecone przez jakiegoś wiejskiego "tiunera". Tede powinien pokazać go w TVN Turbo!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.