Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

a większość tych samochodzików wygląda podobnie ... fale, grille, tyły, przody ...

ciekawe jak rozkładałyby się ochy i achy, gdyby poodklejać znaczki z logo?

ciekawe, czy udałoby się określić wtedy markę?

parę lat temu z daleka było widać, że jedzie merc, bmw, audi, itd ... każdy szanujący się wózek miał coś takiego, co go wyróżniało, a teraz? ...

to czarne audi wygląda z przodu jak np. volvo ... gdyby nie te 4 kółeczka bym się osobiści pomylił.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

matee

tak, masz racje, ja nie lubie samochodow podobnych do innych ale skoro sa projekty 3 firm konczace sie samochodem w ktorym srodek jest taki sam , a blachy jakos siakos troche sie zmnieniaja...i jest ten projekt pod inna nazwa sprzedawany rzez te firmy,,,z czasem bedzie coraz mniej inwencji...ja mysle pod katem kupna o e38 long ze stanow w dobrym stanie, o cls -ie juz nie mysle:) bralem pod uwage tez wieloryba 735i , ale nie podoba mi sie, na ostatnia siodemke za pol miliona mnie nie stac wiec sie troche jeszce porozgladam, podobno infinity rozpoczyna w jakiejs swojej subdivison produkcje wersji na mega wypasie....:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

tak , jestem ignorantem bo nie powala mnie na kolana i w ogóle jak to jest nie lubić BMW :D

widzisz tak to już jest na tym świecie - jednym się coś podoba innym nie - mi akurat się stylistyka wnętrz BMW nie podoba - tyle że nie próbuję nikogo namawiać do sprzedaży jego BMW - jak mu się podoba - super , mi nie musi - czyli przetłumaczę - daruj sobie swoje teksty o ignoranctwie - jedni lubią taxi drudzy co innego kumasz ?

zapomniałeś spytać jeszcze w ilu CLS siedziałem i gdzie :D co do targów - rozczaruję ale nie bywam - nie wiem czy wiesz ale auta o których pisałem nie są unikatami i występują także w realnym świecie...

co do BMW - znasz Nazca ?? siedziałem i nie na targach :D jak też jesteś bardzo ciekaw gdzie to w sumię mogę napisać - fajne ciepłe miejsce zawsze pełne ludzi lubiących piękno :)

pozostanę przy swoim niewyrafinowanym :D guście i nadal będę twierdził że DB9 ma ładną deskę a BMW nie :) oczywiście moim zdaniem :)

co do funkcjonalności - są ludzie (nazywani często estetami) którzy przedkładają design nad funkcjonalnością - to właśnie dla nich tworzą designerzy i to właśnie dzięki nim mogę się otaczać

AGD Pininfariny , pierdołami od Starcka itd itd - a to że inne firmy robią coś co jest bardziej funkcjonalne kompletnie mnie nie interesuje - podobnie jak nie interesuje mnie to że kobieta ważąca

52kg przy wzrośnie 177cm jest słabsza od takiej ważącej 60kg/165cm i mniej skuteczna w noszeniu siatek :D tłumaczenie - inne priorytety :)

electro - poszukaj w sieci o pewnym egzemplarzu ML - właściciel wkurzony jakością okleił go napisami "złom rdza za xxxkzł" i stawiał pod salonami zniesmaczony podejściem firmy do jego problemów z autem...

dobra , zmieniamy temat , jako że o moto i pięknie - polecam reklamę Chanel by Karl Lagerfeld :)

będzie i majestatyczne piękne autko ...i polska piękność :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DB9 inside plus CLS inside + 2x V8 :)

Ukryta Zawartość

post-8338-100002399 1275313060_thumb.jpg

post-8338-100002400 1275313060_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co to jest "kurnik" w bmw? Opisujecie wnetrza, ktore niewiele sie od siebie roznia. Zreszta tak jak niektore rozwiazania byly kiedys szczegolne dla jednej firmy, prawie wszystko dzisiaj uleglo ergonomicznej standaryzacji.

Ukryta Zawartość

post-961-100002391 1275315400_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

qrcze CLS ma swój urok..... DB9 też, ale jeśli miałbym kupować auto w takich granicach cenowych chyba skusiłbym się na to:

Ukryta Zawartość

post-11973-100002373 1275332931_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->marcins737

jak dla mnie nie musisz sie dowartościowywac wypisywaniem na forum luksusowych marek.

kiedys myślałem że Jazz jest w tym mistrzem... teraz widze że w porównaniu do Ciebie to pasjonat różnych dziwolągów ze zdrowym podejściem, a nie kochający coś bo tylko jest drogie,

a jak jest drogie to projektował to "designer" (a po polsku zapomniał, projektant?)

i musi być zajebiste, bo to przecie "od designera i kosztuje milion $"

BMW rulez

EOT

Aston jest brzydki w środku.

Podobnie jak Maserati - przepiekne w na zewnątrz, ale w środku jak patrze to mi się rozwiązania w Fiatów Bravo/Brava i innych nasuwają.

Piękne włoskie auto z designem pospolitej fury za 30 razy mniejszą kase :)

Jak napisał Jazz - BMW zaprojektował ktoś o statusie "designera", absolwent uczelni wspomnianej tutaj.

zreszta - pisac na forum gdzie nie bylem i w czym nie siedzialem to ja tez potrafie.

pytałeś więc byłem na tyle grzeczny że odpowiedziałem - choć tak jak się spodziewałem nie warto było :)

nie cena wygląda tylko linia...

BMW może i rulez tyle że nie u wszystkich - m.in. u mnie nie :)

żeby nie było że taniej się nie da :

Ukryta Zawartość

post-8338-100002335 1275342829_thumb.jpg

post-8338-100002336 1275342829_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcins737, 31 Maj 2010, 23:40

>BMW może i rulez tyle że nie u wszystkich - m.in. u mnie nie :)

Często jestem w Pruszkoie i tam faktycznie BMW rulezzz, szczególnie pośród smutnych panów z karkiem szerszym od głowy, LOL.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

co drugi ma czapeczke z daszkiem

wygolony

tłumik z duza rurą

nowe swiatła z tyłu-oczojebne

czesto walniete zawieszenie na tyle ze krzywo jest ustawiony :)

ja ich nawet lubie bo wystarczy lekko zaczepic i juz zabawa na drodze murowana

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wiekszosc to juz niestety stereotypy.

Rowniez faktem jest ze coraz wiecej BMW na drogach, bo stare trojki gorsze kosztuja i kazdy wiesniak moze ja miec.

?👈

ale po co taka kretynska dyskusja, bandyci jezdza roznymi samochodami, a gdyby jezdzili tylko bmw to byloby super ulatwienie dla policji, chyba niestety nie sa tacy glupi...

wśród uzytkowników każdej marki są ciemniejsze owieczki - dla równowagi - znam niejednego właściciela BMW który jest człowiekiem na poziomie a nie bandytą z kijami i spluwą za pazuchą , mało tego - kiedyś zdarzyło mi się że na stacji benzynowej młody chłopak z nie najnowszej 3 coupe zapytał czy może pooglądać AR GT bo bardzo mu się podoba a pytania które zadawał świadczyły o tym że ma pojęcie o motoryzacji - fakt faktem że auto miał zadbane i w oryginale - i chwała mu za to :) inną kategorią userów tej (i nie tylko tej) marki są miłośnicy doklejanych gównianych spojlerków , siateczek , pseudo wlotów , UV pod autem i allegro wie czego jeszcze - do tego odpowiedni strój , napieprzający bas itd itd...

żeby nie było że prowadzę jakąś krucjatę (bo nie prowadzę - mi się tylko nie podobają deski w nowych BMW :) ) wrzucam auta tej marki które cenię sobie za wygląd :

Ukryta Zawartość

post-8338-100002279 1275411087_thumb.jpg

post-8338-100002280 1275411087_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polska jest jednak efektywnie niesamowita prowincja. Ponizanie srodowisk, dyskryminacja geograficzna z domniemanym przez siebie chichotliwym stereotypem jest chamstwem samym w sobie. Podobnie mozna byloby napisac, ze "wieprzowina" z Nowego Saczu wyjezdza "na pole" pordzewialymi tureckimi malymi mercami. Uzywane pojazdy znajdujace wtornych wlascicieli nie koniecznie trafiaja do "wiesniakow". Ciekawym byloby podanie definicji "wiesniaka" i skonfrontowanie kilku tych bolacych elementow autorowi z samym soba.

Niektorym z was przydalaby sie pewna elementarna nauka:

"There are few gentlemen left in the world today and that has unfortunately led to the demise of the Gentleman’s Express. A true gentleman eschews common ostentation and can normally be outwardly recognized in public solely by the fit of his shirt or the cut of his suit.

(...)

In the halcyon days of yore, such a man had the choice of a number of proper motorcars to suit his lifestyle. Such cars could cover ground quickly without drawing undue attention, and had a certain panache, without being in any way flamboyant. Stylish, but not too stylish. Not for him the flashy machines and glitzy nameplates lusted after by the masses and favored by the fast-money crowd.

The Gentleman’s Car: understated, discreet, a bit of élan. Performance and roadholding suficient to satisfy the enthusiastic driver. Capable of good transit times over a variety of road conditions, so as to never cause the driver to be late for an engagement. Anything generating bragging rights at the local pub is unnecessary, as the gentleman has no need to boast. Performance should simply be, in the manner Rolls Royce once used to describe their power outputs; adequate. At the same time, the performance available should be easy to extract so that rapid journeys can be undertaken in a comfortable and relaxed fashion. Here are some notable examples: (...)

I na koniec lekcji, piekna wersja Henryka Chapron DS'a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czasami sie spotyka np. w alfie romeo gosci , ktorzy nie sa gejami, w subaru tez przeciez nie tylko lesby pomykaja, mercami nie tylko taksowkarze i emeryci, troche wyjatkow jest wiec nie ma co bic piane....:)))

Nie wiedziałem, że przywołanie powszechnie znanego faktu, że BMW jest ulubioną marką polskiego dresa może być uznane za 'poniżanie środowisk' :-)))

Jazz - ty tylko tak z sympatii dla tej grupy społecznej czy poczułeś się osobiście dotknięty ?

;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to tylko potrzeba zwracania uwagi i pouczania innych skłoniła Jazza do chwilowego sympatyzowania ze środowiskiem włascicieli BMW ale zeby zaraz jezdzic tym to chyba nie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To mówiąc, takim białym X6 z jakimś męskim silnikiem bym nie pogardził ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kazdy wie, ze Jazz jezdzi bmw, wogole Jazz chyba wie co dobre i najogolniej piszac korzysta z zycia i zarobionych pieniedzy bez tego nowobogackiego zadęcia i marsowej miny charakterystycznej dla wiekszosci dorobkiewiczow tutaj na forum....:)

wogole potzreba nam chyba troche wiecej ludzi wolnych zawodow tutaj na forum ( moze nie az tak 'wolnych ' jak atopos) ale jak sie tutaj zbierze grupka znajacych sie na wszystkim i zacznie smedzic to jest nie do wytrzymania, to juz nawet konsylium24.pl jest lepsze:)

I niebieskie neony pod autem :-))))

słuchajcie mam pytanie - czy jeżeli jedzie sobie autko z segmentu E marki szeroko tu komentowanej i na tylnej półce pod szybą owner wozi rękawice bokserskie to znaczy że sportowiec ?? :D

w stolicy mi się takowy w oko rzucił , na głowie na nadmiar owłosienia nie cierpiał :)

Jazz , w PL niestety są marki których wizerunek psują ich niektórzy userzy

no Range to to nie jest fakt faktem

kto chce się posmiać klika tu :

Ukryta Zawartość

:D:D:D

nie wiem czy to nie fake ale i tak padłem :D

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.