Skocz do zawartości
IGNORED

KEF Q5 do stereo za 1599zł?

zesel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja długi czas miałem Q3 (podłogowe) i najlepsze doświadczenia miałem z Sugden A21a. Cena trochę powyżej (ok.2k drugiej ręki) ale naprawdę warto i łatwo później odsprzedaj, bo kultowy (dla wielu) piec…

Pozdrawiam

s.

>Nie miałem nigdy CD Harmana - ale jeżeli jest

>tak zamulony jak wzmacniacze i amplitunery tej firmy - to DAC Stelmacha jest jego przeciwieństwem.

No raczej że jest zamulony to nie mogę o nim powiedzieć, miałem wcześniej różne denony i po przesiadce na Harmana jest raczej sporo jaśniej. W zasadzie póki co to mi odpowiada - ale wiadomo, z czasem chciałbym większej głębi dźwięku, żeby był bardziej "gęsty", taki mięsisty. Nie chce jednak też żeby dominował w brzmieniu bas.

Z Waszym wsparciem kupiłem już te KEFY Q5, czekam na dostawę, bo jak powiedział sprzedawca w tej cenie schodzą jak „ciepłe bułeczki. Sprzedawca kolumn zaproponował mi do nich AZURA 540/640 lub ARCAMa 65, jeszczcze nie podjąłem decyzji.

Koledzy podali też kilka propozycji do budowy reszty zestawu:

„z Arcamem A90 lub Nadem 372; wzmacniacz ARCAM A70, odtwarzacz Arcam CD73; Musical Fidelity E10, E11 lub E2, a może nawet A3; Sugden A21a”

nieco wcześniej zastanawiałem się nad H/K 670(używka) i nowym 970, po głowie chodziło mi coś od Marantza PM64… 80? A może SU-V670?

Nie jest to zakup docelowy, w przyszłości (młodzi dorastają), dlatego być może w grę będzie wchodzić wymiana kolumn na większe, jest pomieszczenie gdzie je wstawić…

Ja też soie kupiłem kefy. :)

W tej cenie z tego co słuchałem są naprawde dobre.

Stoją i się wygrzewają teraz.

Myślę, że za jakiś tydzień powinny zagrać tak jak zagrac powinny :)

Wszyscy co rzeczywiście je kupili za 1500zł są wg mnie w czepku urodzeni. Ja używki (poobijane) sprzedałem za 1700zl z tego co pamiętam....

Gratulacje i dajcie im nawet 2-3 tygodnie (częstego) grania.

Słuchając rozumu....

• 3 tygodnie później...

sonicus yy dlugo miales kefy a teraz...teraz ja sie nimi ciesze..dokladnie tymi samymi...

jak bede mial chwile wolnego czasu skontaktuje sie z toba na pw ...bo jednak warto by bylo znajomosc utrzymac...pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.