Skocz do zawartości
IGNORED

De(cy)bil - czyli dystrybucja po polsku

4photo

Rekomendowane odpowiedzi

...pewnie, ze tak, to sa totalni ignoranci, wala cene od czapy i licza wlasnie na debili, ktorzy to lykaja...

Zauwazcie, ze w normalnym sklepie, np.Audio Forte, jak sie pytasz o cene, sprzedawca, nawet jak wie, to zawsze siega po cennik, otwiera i uwiarygadnia to co mowi, na ty to polega, a nie jak Młot, czy Czarus chwile mysli, cos mu we lbie paruje i mnozy sie razy dwa w najlepszym przypadku :-))

Oni poprostu handluja klockami, jak burakami, ich klienci to nadziani garniturowcy, ktorzy nie zdaja pytan, lub budzetowe KD, w zestawach...

Słuchajcie, zanim będziecie dalej wypisywać głupoty napiszcie no Naima by podali cenę R-coma. Ja się nie wypowiadam, bo wyjdzie, że jestem stronniczy. Szybko odpiszą. Polecam

ekskluzywnośc wyrobów i niszowość nie ma nic wspólnego z robieniem klienta w wała. I mieszanie do tego cen drogich kabli jest nieuzasadnione bo to dwa różne tematy. Żądanie za pilota tysiąca dolarów tylko dlatego, że jest trudno dostępny jest wyrazem jakiejś iracjonalnej już pazerności - szczególnie w systuacji gdzie inni dystrybutorzy oferują go za ułamek ceny. Panie skibus, wypij pan herbatę, wyjżyj za okno, odetchnij przyjemnym rześkim powietrzem i nabierz dystansu...

Skibus

nikt,nikomu nie każe,ale pomyśl logicznie nawet na przykładzie który podałem,

pada ci sprzet ,jeden dystrybutor który jest zgredem,zaśpiewa Tobie, ze kopara opada.Bo kto zrobi? chyba, że samemu dłubiesz?

?

Skibus, 3 Gru 2007, 12:03

>A kto Ci każe kupować najdroższy model pilota do Naima ? Ludzie zejdźcie na ziemię.

Skibus.

Nie bardzo rozumiem Twoje wpisy. Podana cena nie dotyczyła najdroższego pilota Naima.

4photo jasno to napisał.

Skibus >>> Zawsze uwazalem Cie za ,,normalnego,, goscia ale po tym co tu naskrabales zaczynam miec watpliwosci !

Jesli uwazasz ze pilot jakikolwiek jest wart 2200 zl to albo jestes chory albo obrzydliwie bogaty innego tlumaczenia nie ma.

Oczywiscie zycze sobie i innym takich mozliwosci finansowych pozwalajacych nie myslec ze ,,leniuch,, kosztuje jedyne 2 kola PLN tylko wykonac komede zielonyj pin zielonyj jak mowi kasjerka przy granicy ze wschodnimi sasiadami.

Odp od naima przyszła w 7 min ! :)

Hello

In the UK the Narcom remote is ÂŁ75.00 and the R-Com is ÂŁ225.00 this may vary due to local exchange rates and shipping from country to country

Regards

robix, 3 Gru 2007, 12:18

>Jesli uwazasz ze pilot jakikolwiek jest wart 2200 zl to albo jestes chory albo obrzydliwie bogaty

>innego tlumaczenia nie ma.

Coz, to dopiero brzmi dziwnie na forum, na ktorym kabel glosnikowy w tej cenie nie jest uwazany za abstrakcyjnie drogi :-)

Gustaw, 3 Gru 2007, 12:25

>Narcom 365 zł i R-com 1125 zł

W takim razie przepraszam. Miałem nieaktualne informacje pochodzące z forum Naima gdzie wspominało sie cenę ok 700 Funtów.

Nie powiem żebym sie zmartwił i coś czuję, że jeżeli pilot jest metalowy to u mnie zawita :)

robix, 3 Gru 2007, 12:37

>Sa rzeczy za ktore jest sens zaplacic kase ale za pilota no bez jaj panowie od tego nie zalezy

>dzwiek systemu a oto przeciez kazdy z Nas walczy? Czy sie myle?

Tylko to się dla Ciebie liczy ? Bo dla mnie nie tylko. Dla mnie liczy się również design, dopasowanie do wnętrza, wygodę obsługi itd. Na pierwszym miejscu jest dźwięk, ale np srebrnego klocka nie kupię.

A ja dzwiek mam dokladnie w dupie - urzadzenia maja wychodzic dobrze w pomiarach. Ja i tak slysze do 4 kHz.

Chociaz byl tu gosc, ktory twierdzil, ze slyszy do 120 kHz, dla niego pilot moglby juz miec znaczenie w kwestii komfortu odsluchu :-P

Skibus >>> Czytales moje ,,o mnie,, ?

jsli tak to wiesz ze jestem plastykiem i wyglad urzadzen ma dla mnie ogromne znaczenie pilot tez (ale nie za takie pieniedze).

A jezeli chodzi o kolor klockow (nie mylic z tymi w porcelanie hehe) to wszystko tylko nie srebrne!

Kupilem ostatnio z roznych wzgledow amplituner stereo Technicsa z lat 80 -tych 5270K -spiewa przepieknie i oszukuje z taka gracja ze da sie z tym dzwiekiem zyc i zestarzec a przy tym jest czarno brunatny ze srebrnymi galkami poprostu przesliczny (srebrnego bym nie kupil).

Coraz to ciekawiej się dzieje.

Ludzie przecież ataki na debecyla nic nie dadzą , zrozumcie.

Pan szef / dystrybutor jest zwykłym cieniasem który zawsze klienta miał w pupą , i tak zostanie o ile sam Naim nie zadecyduje inaczej.

Dobrze ktoś powyżej napisał , ruscy to RYNEK i tym się Naim interesuje.

Myślicie że ile razy ludzie pisali skargi do firmy Naim kablując pana C.K ?

Lot do Londynu i z powrotem po pilota da znacznie niższy bilans strat finansowych niż owe 2200 Zł.

Poniał ?

Sorry, ale nie wierze, ze ktos moze byc tak glupi, aby oferowac cos z tak chora marza. Przeciez wiadomo, ze nikt tego w takiej cenie nie kupi, a powiedzenie klientowi podobnej glupoty wystraszy go do tych produktow na zawsze.

Wiec moim zdaniem wyjscia sa dwa:

- albo distro sie rabnal i podal wlasnie cene tego pilota full wypas

- albo distro jest skonczonym durniem.

Stawiam raczej na pierwsza opcje, nie wieze ze Naima dystrybuuja w PL durnie :)

Nie kłucie się chłopaki.....

Za plastikowego pilota do telewizora zapłaciłem 7 zł + koszt wysyłki a jakością się nie różnił od tego z mojego wzmacniacza.

Znam metody tego pana i wiem co o was (kupujących) myśli bo napatrzyłem się sporo. Rynek się zmienia to może i poglądy sprzedawców z czasem zaczną doganiać oczekiwania klientów. Ja usłyszałem od pana czarka że on sprzedaje dzieła sztuki....he he he..............czad.

"Ten pilot to dzieło, a sprzedanie go będzie sztuką" :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Niezle jaja ogolnie, zachcialo wam sie audiofylskich klockow to i macie audiofylskie ceny:)

Mnie ogolnie na tym forum takie ceny juz nie ruszaja, wystarczy spojrzec na ceny innych akcesoriow audio, rowniez niezle odjechane, ktore czesto nie powoduja takiego oburzenia a czasem wrecz przeciwnie jakis respekt.

Wracajac jeszcze do tematu, znacie takie cos jak "sugerowana cena detaliczna"? To jest wlasnie rozwiazanie waszego problemu! tylko w tej branzy ciezko o taka taktyke:)

ja tam wierzę w dobry dźwięk a napewno w to co słyszę...

jak mi się podoba znaczy że dobry : ))))))

pilot podgłasza lub przycisza a czy jest on od nima czy od technicsa jest zapewne taki sam i wykonany w chinach :)) chińskie rękodzieło ludowe wykonane przez małe chińskie rączki !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.