Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy elektroniczne W-wa

Gość V-savage

Rekomendowane odpowiedzi

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Szukam sklepów elektronicznych w Warszawie,"głownie" okolice centrum i w kierunku zachodnim,ale niekoniecznie,chodzi mi o kupno części elektronicznych(cewki,tranzystory,dławiki etc.)gdzie nie znajdę jakiegoś sklepu to zawsze mają przejściówki i inne takie rzeczy,ale nigdzie elementów elekt..Byłbym Wam bardzo wdzięczny za jakieś namiary,nawet na sklepy znajdujące się gdzieś na obrzeżach.

P.S. o istnieniu WOlumenu wiem,więc nie musicie go wymieniać:)

Z gory dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/38175-sklepy-elektroniczne-w-wa/
Gość V-savage

(Konto usunięte)

Jeszcze raz dzięki Panowie za odzew,to teraz mam nadzieję kupię to co mi potrzebne:)A może jeszcze będzie ktoś z Was wiedział,gdzie można nabyć jakąś literaturę elektroniczna,jakieś podstawy elektroniki coś takiego?Jak tak dalej będzie to zrobi się baza warszawskich "met" elektronicznych hehe.

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o literaturę to polecam Księgarnię Techniczną przy ulicy Świętokrzyskiej.

Warto też zainteresować się książkami i czasopismami oferowanymi przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na stronie internetowej tej firmy jest wykaz książek. A też mają tam adres swojej filii w Warszawie.

Ukryta Zawartość

mnie interesuje czy jest mozliwe wogole ze filia polska finansuje sie z wlasnych srodkow, przy takim poziomie marz jakie maja kupuja tam tylko desperaci ktorzy nie moga gdzie indziej znalezc czesci a maja noz na gardle

farad, 5 Gru 2007, 12:21

>decel na jagiellońskiej (półprzewodniki) i zaraz obok gomis (wszystko). praga

farad dzięki za informację.

codziennie tamtędy jeżdżę do pracy i z pracy a nie wiedziałem o istnieniu.

w jakich godzinach są czynne?

kubedes,

to tak jak ja, codziennie jak ten kuń z klapkami na oczach dymam Okrzei, w lewo Jagielońska, w prawo Solidarności, etc, a jak mam coś kupić, to giełda na Niepodległości, Żelazna, czy Wolumen. A tu proszę pod bokiem sklepik. Pytanie co tam mają...

DECEL Jagiellońska 5A, obok jest Gomis, sklepy mieszczą się się w skwerze pośród bloków, nie widać ich z ulicy.

godzin otwarcia nie pamiętam, decel może być nieczynny w któryś dzień tygodnia.

Gomis to taki Bomis, jest tam bardzo szeroki wybór różnych klamotów, od tranów, R, C, IC, złączy, przewodów, traf, kitów, lutownic, pilotów, gotowych urządzeń, kabli po różne obudowy i demontaże.

Decel nastawiony jest na półprzewodniki wszelkiego rodzaju, Pan posiada katalogi i dużą wiedzę, zawsze doradzi co na co zamienić lub poleci układ gdy chcemy robić np przetwornicę lub jakiś niskoszumny preamp

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Na Hożej byłem dziś,gość mi wielka łaskę zrobił,że sie odezwał jakiś istny pajac!!Pytam o tranzystory c3182 a on nie ma pytam o a1265 nie ma,nawet nie sprawdził,tylko od razu nie ma bez zastanowienia.NIe to nie!!NIe zależy chyba im na kasie(obsługa zajebista.).

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Andy777, 5 Gru 2007, 13:02

>Solidarności, etc, a jak mam coś kupić, to giełda na Niepodległości, Żelazna, czy Wolumen

W jakie dni jest ta giełda na NIepodległości i Żelaznej?I jakie godziny?

V-savage, 5 Gru 2007, 14:40

Giełda na Niepodległości - dwa przejścia podziemne na skrzyżowaniu z Łazienkowską.

Żelazna - sklep po lewej jadąc w stronę Solidarności, dość duży, oszklony.

Godzin nie pamiętam.

pozdr.

>V-savage, 5 Gru 2007, 14:31

>Pytam o tranzystory c3182 a on nie ma pytam o a1265 nie ma,nawet nie sprawdził...

Było powiedzieć 2SC3182 i 2SA1265. Może nie skojarzył?

Jestem Europejczykiem.

V-savage, 5 Gru 2007, 14:31

>Pytam o tranzystory c3182 a on nie ma pytam o a1265 nie ma,nawet nie sprawdził,tylko od razu nie ma bez

>zastanowienia.

Tam jest ta sama obsługa od kąd pamiętam, 5 lat minimum, więc moim zdaniem już po prostu znają asortyment swojego sklepu. Z reszta co maja oraz ceny mozna sprawdzac na semiconductors.com.pl

Giełda pod GUSem - jeden ze sklepów zaopartuje się u Piekarza, ceny ma chore, jakieś 2x cena prawidłowa. Inne sklepy mają raczej skromne zaopatrzenie. Większość sklepów to typowe wtyczki/przejściówki i inna tandeta.

• 2 tygodnie później...

Jak to nikt nic nie wie?

Przecierz Ci napisałem. To nie jest B1369, tylko 2SB1369. O zamienniku też Ci napisałem w poście powyżej Twojego.

Datasheet masz np. tutaj:

Ukryta Zawartość

Google nie gryzą.

Ukryta Zawartość

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Wybacz Przemku,źle zinterpretowałem Twój wcześniejszy post a mianowicie słowa

"Sytuacja ta sama co wyżej:" sorry za nieporozumienie.

Dzięki wielkie za pomoc!!Trzasnął mi jeden taki tranzystor w Onkyo i muszę wymienić bo słuchać muzyki nie mam na czym.Jutro wstąpie na HOżą po drodze z PW może będą mieli zamiennik.Sorry na niezrozumienie i wesołych świąt ;D

Pozdrawiam

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Może ktoś z Was mi coś doradzi,padł mi głośnik niskośredniotowy 8ohm 50W srednica 17cm.Kolumna kiepska bo m-audio pochodzi z zestawu HTS-700.Bawiłem się trochę w regenerację,więc zregenerować też bym mógł.I moje pytanie:nie jest to żadna kolumna audiofilska etc. z tego co widzę regeneracja będzie nie wiele tańsza niż głośnik np z STX.I nie wiem czy bawić się w regenerację,czy kupić jakiegoś STX'a(tyle,że nigdy jeszcze nie kupowałem ich wyrobów nie wiem jak brzmią oprócz ,wyskotonówek) może ktoś mi coś podpowie,nie chce się bardzo wykosztowywać.A może jest jakiś inny fajny głośnik w przystępnej cenie.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.