Skocz do zawartości
IGNORED

ktore kable maja wiekszy wplyw na dzwiek

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

Do przemyślenia to również i Ty masz szanowny kolego hipokryto, bo dosrywasz mi o to samo o co i Tobie można śmiało dosrać. Czyż to nie modelowy przykład hipokryzji?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100006765 1197769086_thumb.gif

post-3550-100006766 1197769086_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łomatko

MG połóż się spać i wytrzeźwiej.

A rano zaproś sobie jakiegoś kolegę i zasłoń okna, żeby sąsiedzi was nie widzieli. Bo w niedziele takie rzeczy nie przystoją.

Ukryta Zawartość

Kto tu powinien wytrzeźwieć?

Ukryta Zawartość

McGyver:

Twa sugestia, jakoby zasadniczą przyczyną powyższych moich wpisów było dojmujące poczucie winy z powody wygłaszania pozytywnych opinii o CR, ujęła mnie głęboko. Zaiste, nieogarnięte są możliwości umysłu. Za dogłębną analizę moich kompleksów oraz kierujących mną powodów (w tym zawiści) także gorąco dziękuję. W życiu bym nie wpadł.

A bardziej serio: zamiast zastanowić się nad treścią uwag skierowanych do ciebie zaciąłeś się, jak widzę, próbując znaleźć jakieś "haki" na mnie. Trud próżny, ale zawsze można próbować. Żeby nie było za łatwo, przypomnę fakt prosty do weryfikacji: wzmacniacz CR chwaliłem LATA przed tym, zanim sprzedawał go mój brat. Ba, było to LATA przed tym, zanim w ogóle go kupił. Jeśli ma to uzasadniać tezę, zgodnie z którą moje pozytywne opinie wygłaszane były jedynie w celu wsparcia sprzedaży urządzenia, to... cóż, pochlebia mi osąd, jakobym był w stanie snuć tak przyszłościowe, misterne plany. Obawiam się jednak, że jest błędny.

Jak rozumiem, na twą odpowiedź na stawiany zarzut nie powinienem liczyć. Cóż, skoro wolisz udawać, że nie ma o czym mówić, twoja wola. Miłego dalszego udawania dziewicy życzę - z mojej strony EOT.

Szanowny kolego hipokryto Teo.

Bynajmniej nie zaciąłem się w żadnym uporze. Uważam jednak że masz sobie do zarzucenia to samo co mnie zarzucasz, przy czym odrzucasz wszelką myśl o przyznaniu że to było niewłaściwe. Dlatego też nie jesteś osobą która byłaby choćby w najmniejszym stopniu upoważniona do zwracania mi uwagi. Chciałem Ci to uświadomić, ale widzę że daremnie. Okazałeś się totalnie nieprzemakalny. Zatem moja uprzednia uwaga o mentalności Kalego była jak najbardziej na miejscu.

To że chwaliłeś CR developments również lata przed sprzedażą tegoż przez brata nie ma tu nic do rzeczy. Istotne jest to, że chwaliłeś ten wzmacniacz również w czasie trwania aukcji na allegro. Nie ja pierwszy zwróciłem Ci uwagę z tego powodu, zatem sprawa jest oczywista, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Dlatego też nie ma również żadnych wątpliwości co do tego że to Ty udajesz dziewicę, i usiłujesz to robić moim kosztem. A tymczasem ja tu niczego nie udaję, bo i po co? Jestem tutaj znany, również i z tego czym się zajmuję, bo nie robię z tego żadnej tajemnicy. Ale dla Twojej przyjemności zrobiłem dodatkowy wpis w moim "o mnie" na temat tuningów chińskich wzmacniaczy lampowych.

A ponieważ mam akurat dwa egzemplarze Music Angel na warsztacie, to pomyślę czy nie opublikować efektów mojej pracy wraz z fotkami i schematem. Niech ludzie korzystają.

McGyver:

>Bynajmniej nie zaciąłem się w żadnym uporze.

Fakty przeczą temu twierdzeniu.

>Uważam jednak że masz sobie do zarzucenia to samo co mnie zarzucasz

Fakty przeczą i temu. Nie przypominam sobie, bym na lewo i prawo chwalił urządzenie, na którym miałbym nadzieję zarobić jakiekolwiek pieniądze. Nie przypominam sobie także, bym kiedykolwiek przemilczał fakt, że zarabiam na tym, co polecam innym - nie zarabiam, to i nie mam czego przemilczać. Takie właśnie twoje postępowanie uważam za mocno niewłaściwe; stąd pierwszy mój wpis, stąd i kolejne.

Jak widzę, wciąż nie odnosisz się do stawianego zarzutu. W gruncie rzeczy rozumiem - otwarte deklarowanie, że polecaną przez siebie chińszczyznę za opłatą przerabiasz, mogłoby zmniejszyć liczbę twoich klientów. Metoda pozornie bezinteresownego zachwalania, po czym niby-przypadkowego proponowania swoich usług pod pretekstem odsłuchu i kawy, działa zapewne skuteczniej. Jest to jednak mało eleganckie, i łatwe do przejrzenia - miałeś już okazję o tym przeczytać.

Enigmatyczna wzmianka w "o mnie" to działanie pozorne, z którego nic nie wynika. Napisz tam, że oferujesz płatne przeróbki chińskiego wzmacniacza Music Angel cośtam-cośtam, po których dopiero urządzenie zaczyna grać poprawnie; uzupełniaj o taką informację swoje wpisy na temat tego wzmacniacza, reklamuj się w wątku sponsorowanym, a pod pozorem zaproszeń na kawę i odsłuch - wtedy nie będzie się do czego przyczepić. Stać cię na taką uczciwość? Bardzo jestem ciekaw.

Zamiast reagować jak człowiek dorosły i dojrzały, wolisz niestety opluwać osobę, która cię krytykuję. Kiepska to metoda. Po pierwsze, wbrew twym zamiarom nie zmniejsza to wagi stawianych ci zarzutów. Po drugie, marnie świadczy o reagującej w ten sposób osobie. Nie wiem, czy twoim zamiarem było stawianie się w jednym rzędzie z forumowymi kreaturami w rodzaju zydelka, dla których typowe są tego typu reakcje; obawiam się jednak, że taki właśnie cel osiągasz. Od gratulacji raczej się powstrzymam.

TomekL3, 15 Gru 2007, 14:07

>Belial

>miałeś okazję posłuchać Dussuna? Jeżeli tak do jakiego wzmaka mógłbyś go porównać.Twojej żony

>raczej nie wypada o to pytać:).A w ogóle co u Ciebie gra?

Co u mnie gra?

Kolumny - zostały stare - KEF XQ 5

Cedek - Primare CD 31

Wzmak - integra Primare I30

Kable - Tara Labs, sieciowe Enner(drożyzna)

Jak to gra?

Przepięknie:))) Miękkie analogowe brzmienie, bardzo dobrze nasycone, zrównoważone, dynamiczne. Siedzę sobie w pokoju i morda mi się sama uśmiecha:))) Wpadnij do mnie na kawę z Dussunem, podepniemy i zobaczymy:)))

Denony zostały w zeszłym tygodniu sprzedane!(Trośka na nich straciłem). Nowy nabytek to właśnie Primare i ten sprzęt - mam nadzieję- zagości u mnie na dłużej. Z Denonami była mała wpadka tzn. kupiłem je bardziej oczami niż uszami, nie mając jeszcze wyraźnie sprecyzowanych i wyrobionych oczekiwań co do dźwięku. Nie były to klocki złe, aczkolwiek w miarę zagłębiania sia w tajniniki audiofilii, jeżdzenia po salonach, słuchania itp. doszedłem do wniosku, że to jednak nie jest TO! Niechaj służą owocnie nowemu właścicielowi. Krzyżyk na drogę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.