Skocz do zawartości
IGNORED

DAC by Tomasz Jabłoński

Waldi_06

Rekomendowane odpowiedzi

Płytki przyjechały. Dzisiaj odebrałem od paczkowego, to nowe etaty na Poczcie.

Zabieram sie za wysyłkę. Nastepnie przygotuję listę do wysyłki dla Tomka.

Scalaki juz sa u Tomka.

irfak, 2 Lis 2008, 19:53

>Grało, grało i zdechło.

>DAC przestał grać na wejściu optycznym, a gra na elektrycznym.

>Ktoś może się orientuje jaka może być przyczyna?

Jezeli gra na coax, to odbiornik i DAC jest Ok. Mozliwe przyczyny

1. Brak zasilania (+5V) TORX173, lub uszkodzenie TORX173 (zakładam ze zworki przełaczenia sygnału masz prawidłowo ustawione

2. uszkodzenie światłowodu (spróbuj z drugim, lub ten podłacz do innego urzadzenia)

3. uszkodzenie nadajanika OPTO w źródle (CD lub DVD)

Objawy były takie: słuchałem sobie muzyki i nagle dźwięk zaniknął, po ułamku sekundy pojawił się ponownie na ułamek sekundy - tak chyba ze 2 razy i nastała cisza.

punkty 2 i 3 wykluczone.

Pozostało zasilanie i sam TORX173 (ale jak sprawdzić TORXa?)

----------------

>mirfak

zapewne znajdziesz przyczynę, ale swiatłowody przestają gadać, szczególnie te tańsze,

oczywiście dośc często przestają gadać z pomoca domowników ...

Staniszczak, 3 Lis 2008, 00:18

>A ja mam takie pytanie:-) Czy do wersji monaural ale opartej na SRC nie zmieniają się wymagane

>trafa - 2x16V i 3x8V? Wystarczy 30VA?

zailanie SRC jest takie samo jak w przypadku modułów STA120, lub DIR9001:uzwojenie trafo 8V 200mA.

• 2 tygodnie później...

efekt02, 11 Lis 2008, 15:12

>06.11 juz byly polutowane :)

>potrzebna jedynie lista wysylek...

Dostałem dzisiaj wszsytkie dane do wysłania. Mam tez układy od efekt02 i płytki od Waldka. Procesory są przylutowane i zaprogramowane. W tym tygodniu zaczyna sie akcja "wysyłka":-)

Bede wysyłal na priv przed wysłaniem paczki do kazdego wiadomość z zawartością i adresem. Nie wyśle paczki do momnetu potwierdzenia prawidłowości zawartości i adresu ( w kilku przypadkach nie mam kodu pocztowego i trzeba bedzie uzupełnić). Myśle że zapobiegnie to pomyłkom i wszyscy beda zadowoleni

No i pomyłka.

Saginata zamówił również płytke SRC, a myslałem, że mam dwie na zapas :( a tu została jedna i to już dawno obiecana Tomkowi (obiecałem mu dwie płytki - może mnie nie pobije, sorki).

Saginata wyślij Tomkowi Pica a ja wysyłam płytki.

>Saginata

Nie dogadaliśmy się.

Na PW pytałeś o płytke pod DIR, w efekcie tych płytek już nie miałem, nastepnie Ty wpłaciłeś kasę za płytke (takie same ceny obu płytek) i tak wyszło.

Jeżeli rezygnujesz z płytki pod SRC to zwrócę ci pieniadze za płytke, nie wiem jak z Picem i SRC, ale oba scalaki tez odkupię.

Sorki, za pomyłkę.

A jest mozliwosc zeby nie rezygnowac i po prostu zbudowac odbiornik na SRC? Jezeli tak to musialbym jeszcze SRC dokupic. Ma ktos na sprzedaz? PICe i DIRy to sample, wiec problemu nie ma. Przydadza sie do czegos innego. Ktoras z tych plytek odbiornikow jest moze jednostronna? Jednostronna bym sobie mogl wytrawic samodzielnie.

Ponieważ mam zapytania o płytki pod DIRa do tego projektu, to o ile znajdą się chetni to mogę zamówić. W razie czego przypominam - DIR może chodzić jako odbiornik bez PICa, ale wówczas bez możliwości sterowania DACem, chociaż ten oczywiście bedzie działał w trybie podstawowym.

Hej. Czy ma może ktoś dokumentację do tego projektu. Mam wolny sta120 i chętnie sobie zbuduję takiego DAC-a. Bardzo proszę chociaż o schemat chociaż wsad do procka też by się przydał.

porsze o potwierdznie danych do wysyłki przez:

1. Don Wojtas

2. Buzzer

3. Marosik

5. Preatorius

6. Karsti

7. Waldez

Jezeli nie dostane tych potwierdzeń do wtorku, wysyłam zedług takich danych jakie mam. Paczki dla pozostałych sa gotowe i beda wysłane w poniedziałek

Płytka dotarła, dzięki :) Przy okazji - po wykryciu uszkodzonej kości i jej wymianie dac ruszył z kopyta. Tak więc, uznanie dla Tomka za dograną konstrukcję.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

ponieważ płytki powoli docierają do zainteresowanych, to parę uwag montażowych

Odbiornik IR i klawiaturkę podłaczamy tak jak na zdjęciu

SW1 – klawisz ACC

SW2 – klawisz FUN

SW3 – klawisz UP

SW4 – klawisz DOWN

Klawisze maja zwierac SW1...SW4 do masy - była juz o tym mowa przy odbiorniku STa120 - tu jest dokładnie tak samo.

Najlepiej do gniazd IR1 i KEYB1 wlutować fragmenty standardowej listwy goldpinów (raster 2,41mm) i do goldpinów przylutować przewody.

Złacze WYS1 jest typu IDC1 i podłacza sie go tak samo jak złacze wyświetlacza modułi STA120

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.