Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie u Lakrimosy

jareks

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któryś z Forumowiczów jest zainteresowany dołączeniem się do zamówienia do Lakrimosy? Wymagana kwota minimalna zamówienia wynosi 1000 $US. Chcę kupić tylko interkonekt Cardas Golden Reference XLR za 695 $US. Brakuje więc 305 $US ........

https://www.audiostereo.pl/topic/38306-zam%C3%B3wienie-u-lakrimosy/

By zakupic taki IC nie musisz go kupowac u tego zrodla. Wlasnie przegladalem aukcje i ogloszenia w USA. Znlazlem nowe w cenach nizszych z mozliwosciami, ze mozesz zaplacic PP z dostarczeniem do Polski.

Z Cardasem to bym akurat był ostrożny. Strasznie dużo podróbek. Ludzie często nawet nie są świadomi, że mieli i sprzedaja podróbę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Elberoth

Witam,

Jaki interconnect Pan poleca do połączenia Accu DP-65 i Krella-150? Musi być 1 m i miedź (lepiej XLR niż RCA bo sprawdzałem i trochę lepiej brzmi).

Cena 2-3 kPLN.

Pozdrawiam,

Jarek

jareks, 12 Gru 2007, 09:32

(lepiej XLR niż RCA bo sprawdzałem i trochę lepiej brzmi).

Nie wiem czy wiesz, ze XLR w accu odwraca face.. Krell z tego co wiem nie odwraca, wiec bedziesz musial podlaczyc glosniki odwrotnie. Jesli masz inne zrodla podlaczone do wzmacniacza, to jest problem...

pzdr

>slvn

Witam,

Co dokładnie technicznie oznacza odwraca fazę? Według mnie ten termin stosuje się dla zamiany przewodów w XLR z invert na non-invert? Czyli takowej zamiany należałoby dokonać w obu kanałach? Czy mam rację?

Pozdrawiam,

Jarek

jareks, 12 Gru 2007, 11:31

>>slvn

>Witam,

>Co dokładnie technicznie oznacza odwraca fazę?

Po prostu w CDekach Accuphase na wyjsciu XLR jest zamieniony pin + (dodatni) z - (ujemnym). Jesli podlaczysz kablem XLR taki CD do wzmacniacza , ktory ma standardowe ustawienie pinow, to dzwiek z glosnikow bedzie mial przesunieta faze o 180 stopni (nie mylic z przeciwfaza wzgledem obu glosnikow!).

Mniej wiecej chodzi o to, ze jesli w muzyce pojawia sie jakis dzwiek, w normalnej sytuacji membrana glosnika najpierw wychylilaby sie na zewnatrz, przy polaczeniu z inwersja membrana wychyli sie ale do _wewnatrz_. Caly cykl prtacy membrany jest jakby odwrocony - faza jest przesunieta. Na lepszych sprzetach (a te co masz juz mozna do takich zaliczyc :) bedzie to slychac - np. na grze fortepianu albo perkusji - dzwiek bedzie mial nieco zlagodzone fazy ataku...

Pisze o tym, bo sam nabylem odtwarzacz Accuphase i zetknalem sie z tym problemem - i ostatecznie wybralem RCA, poniewaz gra lepiej od XLR. :)

pzdr

Frank, 12 Gru 2007, 11:37

>Lacrimosa gwarantuje dobrą jakość i niskie ceny , to jest poza wszelką dyskusją.

Frank-> bredzisz. Daje takie same ceny regular price jakie otrzymasz na dzien dobry w kazdym sklepie:)

Gwarancja owszem! Ale i inni daja gwarancje, a wysylka do Polski to pryszcz. Za szt. czegos tam nikt cla nie da w Polsce.

Niech Lacrimoza da d..... 50% OFF rodakom to powiem gosc.

Anti Cable's, 12 Gru 2007, 17:04

>Frank, 12 Gru 2007, 11:37

>

>>Lacrimosa gwarantuje dobrą jakość i niskie ceny , to jest poza wszelką dyskusją.

>

>Frank-> bredzisz. Daje takie same ceny regular price jakie otrzymasz na dzien dobry w kazdym

>sklepie:)

>Gwarancja owszem! Ale i inni daja gwarancje, a wysylka do Polski to pryszcz. Za szt. czegos tam nikt

>cla nie da w Polsce.

>Niech Lacrimoza da d..... 50% OFF rodakom to powiem gosc.

No baaa... niech bedzie taki jak Ty !!!! I Twoje ceny na AC...Ty to jestes gosc..buahahha

Frank-> rusz dupsko w swiat. Chwalic wirtualnie kazdy potrafi:)

Do poprzedniego wpisu-> jestem nie mniej pazeny od L.... i tak samo lapie frajera:) jak Lacrimoza.

Na widok gotowki i checi kupna kazdy da dodba cene:)

ja pytałem lacrimosy o gwarancję i powiedział że daje swoją,

ale w szczegóły nie wchodziłem bo nie wiem czy się zdecyduje na to ps audio, gdyby mi nie podszedł wzmack mógłyb być kłopot z odsprzedażą.

Witam - wchodzi w ktoś w "wspólne zakupy" u Pana Lakrimosy ?

Interesuje mnie Cardas Neutral Reference 2 x 1,5 m - i "trochę" brakuje do tego 1000 $ :)

Mozę jakieś większe grupowe zamówienie - bo w grupie raźniej....

Szukam kontaktów w Elblągu i okolicach !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.