Skocz do zawartości
IGNORED

Sterow. właczeniem końcowki z CD Krella

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie stalem sie posiadaczem rzeczonego Krella i nurtuje mnie jedna sprawa. Odtwarzacz ten posiada mozliwosc sterowania zalaczaniem koncowki mocy. Pytanie jednak, czy budowa i napięcia tego wyjscia to jest jakis standard, czy kazdy producent robi to na swoją modłę. Akurat w końcówkach MBL-a mam podobne wejscia opisane jako remote in i ciekawy jestem czy to się z sobą dogada. Na ślepo wolałbym nie próbować....

barni, 10 Gru 2007, 08:31

>Wlasnie stalem sie posiadaczem rzeczonego Krella i nurtuje mnie jedna sprawa. Odtwarzacz ten

>posiada mozliwosc sterowania zalaczaniem koncowki mocy. Pytanie jednak, czy budowa i napięcia tego

>wyjscia to jest jakis standard, czy kazdy producent robi to na swoją modłę. Akurat w końcówkach

>MBL-a mam podobne wejscia opisane jako remote in i ciekawy jestem czy to się z sobą dogada. Na ślepo

>wolałbym nie próbować....

ja tez :)) ale z tego co mi sie wydaje tam w krellu na obudowie jest informacja ze to jest trigger 12V, jak w MBL jest tez 12 to mozesz zobaczyc, nic zlego teoretycznie nie powinno sie stac, ja tego uzywalem tyle ze na odwrot (wzmak zalaczal CD) no i ja mam wzmacniacz tez krella wiec nie mialem zadnych rozterek

kaviter, 10 Gru 2007, 08:40

>barni, 10 Gru 2007, 08:31

>

>>Wlasnie stalem sie posiadaczem rzeczonego Krella i nurtuje mnie jedna sprawa. Odtwarzacz ten

>>posiada mozliwosc sterowania zalaczaniem koncowki mocy. Pytanie jednak, czy budowa i napięcia tego

>>wyjscia to jest jakis standard, czy kazdy producent robi to na swoją modłę. Akurat w końcówkach

>>MBL-a mam podobne wejscia opisane jako remote in i ciekawy jestem czy to się z sobą dogada. Na

>ślepo

>>wolałbym nie próbować....

wiec sprawdzilem, i musze Ciebie zmartwic, moje CD ma tylko wejscie 12VDC POWER REMOTE IN a wzmacniacz ma IN/OUT tak wiec chyba nici u Ciebe z wlaczania koncowek CDekiem

Masz racje, dupa zbita ze sterowania

Z instrukcji

12 VDC Remote Power In This input accepts 12 volt power on/off signals from other Krell components, as well

as other devices that incorporate a 12 volt power on/off trigger output. This allows for remote turn on/off of the KAV-300cwd ith the power activation of another Krell component as well as other componentsu sed in a custom installation.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.