Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do 1200 zł

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam kolumn dla kolegi. ma to grac w ok 16 m2, Amplitunerem yamaha rx-v457 i CD Technics Sl-Pg580a

Kolumny maja dysponować w miarę przyzwoitym basem, dobra namacalnością dźwięku. Gatunki muzyczne- rozmaite- od rocka, ballady, akustyczne po Pavarottiego.

Ma to być wstęp do dobrego dźwięku.

zastanawiałem się nad JBL E30, KEF Q1. Tannoy F2 Mercury

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/38399-kolumny-podstawkowe-do-1200-z%C5%82/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena negocjowalna ;-)

Ukryta Zawartość

za ta cene to bym juz bral podlogowki Mission m33i, one graja jak monitorki wlasciwie, sa teraz w dobrej cenie nowe - wiec chyba lepiej niz m32i, 33ki beda do 16m2 idealne. A jesli podstawki z dobrym basem to dobre moze uzywane B&W 602 S3 ( widzialem w ogloszeniach 3 letnie za 1050zl) badz jak ma faktycznie byc poczatek z audio to cos tanszego Tannoy m2 albo Eltax 3+ - uzywane okolo 600zl.

moje Triangle :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie umiem doradzić bo ja nigdy nie słuchałem niczego oprócz mojego sprzętu, wiec nie chciałem rzucać "bierz te czy te" bo skąd mam wiedzieć czy one rzeczywiście sa dobre.

Tylko nowe, ze sklepu,

Monitor Audio Bronze BR 2 polecam w ciemno - 1150 zł, może i taniej, bardzo "audiofilskie", świetne stereo, łatwa aplikacja, przyjemny balans tonalny. Grało to bardzo ładnie i podłączone do wieży Philipsa za 700 zł, jak i do powaznego wzmaka Cairn 4808 za ponad 4 tyś zł. Muzykalne, dokładna ale nigdy sssycząca góra, basik nawet nawet, a najlepsze jest to, że po zatkaniu BR średnica to jest po prostu klasa - ma prawdziwe kontury.

pozdr

marcinw899, 13 Gru 2007, 14:16

>nie umiem doradzić bo ja nigdy nie słuchałem niczego oprócz mojego sprzętu, wiec nie chciałem

>rzucać "bierz te czy te" bo skąd mam wiedzieć czy one rzeczywiście sa dobre.

>Tylko nowe, ze sklepu,

Na ale jako że jesteś tu już dosyć długo powinieneś wiedzieć, że niemalże o każdych z tych kolumn było mnóstwo napisane. Ja rozumiem, że gdy ktoś nowy przychodzi na forum może nie wiedzieć, że takie tematy już były i to mnóstwo razy i mogą nie wiedzieć do czego służy wyszukiwarka. Ale Ty?

>XXXX wypadaja blado w stosunku do kolumn YYYYY.

też tak kiedyś myślałem, ale teraz sądzę, że tak to można powiedzieć tyklo w przypadku konkretnego systemu, a nie ceny. A w zasadzie to tylko ty możesz to poweidzieć.

Więc nie sugeruj się takimi opiniami, bo to błąd.

Przeczytałem twoje "o mnie" - weź Monitor Audio Bronze BR2. Albo przynajmniej posłuchaj, spróbuj później w porównaniu z innymi wynalazkami żeby "się utwierdzić w przekonaniu" (bo to też ważne jak ma się wydać kaskę - dobrze rozumiem, a. nervosa- a może można było kupić lepiej???). I weź BR 2. Nie chce mi się już wymieniać kolumn których słuchałem, było tego dużo, ale w przypadkowych zestawieniach i z totalnie różnych półek cenowych, w różnych sklepach / krajach / systemach / pokojach. Nic z tego nie wynika, bo jeżeli wydaje Ci się że istnieje "optymalna najlepsza na świecie kolumna akurat do Twojego systemu za akurat 1285,93 zł które masz", to...

może istnieje - gdzieś na świecie w Tybecie, nie produkowana od 16 lat kolumna Qiorueir mk2, modyfikowana przez Szweda francuskeigo pochodzenia, który przypadkiem użył akurat konda firmy eoiuweor i TO JEST TA JEDNA JEDYNA do twojego systemu.

EOT.

Triangle Comete dość jasne, ale detaliczne.

Missiony M32 bardzo żywe, energetyczne. Dużo basu

Usher s520 gra świetnie, ma swoje wady ale gra kulturalnie, ładną górą, nieźle rozciągniętym basem.

Monitor Audio Br2...za suche, grały bardzo kulturalnie - aż za kulturalnie. Jak ktoś lubi...

A ja dodam taki głośnik - Heco Metas 300 - słuchałem z Pioneerem A06, z Harmanem 970, z Denonem 1500, z Marantzem 7001 KI, i w końcu z "lampowym" Magnatem MC1 - za każdym razem:Scena budowana raczej w głąb, masa powietrza, instrumenty prawdziwe, z rewelacyjnymi wybrzmieniami - monitor kosztuje ok.799zł za sztukę.

A swoją drogą najlepiej z tym MC1 gra...Tannoy F4 - póki co nic ich nie może przebić...Chyba sztuka tkwi w prostocie:)

Do 20m2 idealne są monitory...Podłogówki na 16m mogą się dusić...

Witam

Proponuje BNM m3 lub b3, można je kupić sporo taniej niz na stronie internetowej, nie ma problemów z ustawieniem tych kolumn, bardzo ładna stereofonia, grają raczej niskim basem, nie ma czegoś takiego jak buczenie, ich mankamentem jest dosyć nieciekawe wykonanie

pzdr

Witam

Ukryta Zawartość

Paradigm 3 v.4 bardzo fajne kolumny

jakbyś miał jakieś pytania to pytaj :)

Ukryta Zawartość

>Missiony M32 bardzo żywe, energetyczne. Dużo basu

ale zwisu - nawet na 16m2 takie Mission m33i nie beda za duze, mysle ze nawet w sam raz - to 32ki tyle ze podlogowe. Dziwie sie ze pisze sie ze 32ki maja duzo basu. Ja mysle ze 33ki duzo basu nie maja, tzn teraz na Rotelu maja go sporo ale ogolnie to nie wybija sie on na pewno ponad srednice i wysokie. To bardzo ciekawe kolumny i warte polecenia wbrew opiniom. Maja fajny kontrolowany bas, ciekawa srednice, sa otwarte , detaliczne, jedyne do czego mozna sie czepic to wysokie - nie sa zle ( Vifa logic) ale faktycznie w porownaniu do naprawde dobrych konstrukcji moga sie mniej podobac. Oprocz tego innymi ciekawymi pdologowkami do 16m2 bylyby Phoebe.

teraz sadze nabrawszy oglady wybralbym moze i nawet Ushery (liczac sie z mniejszym basem ale kulturalniejszym dzwiekiem) ale nadal z Mission jestem zadowolony - to kolumny uniwersalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.