Skocz do zawartości
IGNORED

cd creek evo-głośna szuflada i tykanie

StahooZet

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku jako nowicjusz na forum witam wszystkich serdecznie. Ostatnio zakupiłem w katowickim MegaHz zestaw cd+wzmacniacz creek evo z głośnikami mission 66i. Całość zrobiła na mnie duże wrażenie, ale do rzeczy: niepokoi mnie głośna praca szuflady, druga sprawa to przy odczycie płyt pojawia się coś w rodzaju tykania. Niezależnie czy jest to oryginalna płyta czy też cdr. Często muszę kilka razy wysuwać/chować szufladę aby tykanie ustało - gdyby działo się tak tylko przy ładowaniu płyty nie byłoby problemu, niestety podczas odtwarzania ze środka wydobywa się ten pieprzony dźwięk - jestem wkurzony, bo za taką kasę mam prawo oczekiwać samej muzy bez jakichś "przeszkadzajek" . Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem? czy trafiłem na niedoróbkę ?Pytam, bo do Katowic mam 100 km i nie chciałbym się wygłupić w salonie.

Mialem wypożyczone evo na pare dni i chodziło bezszmerowo. Kosztuje nie najmniejsze pieniądze wiec jeśli cos jest nie tak to sie nie wahaj. Zapłaciłes i masz prawo do wymiany sprzetu.

Tak właśnie zrobię. Dzwoniłem wczoraj do MegaHz w Katowicach i kolesie zachowali się bardzo OK - powiedzieli, że będzie nowa dostawa i wymienią mi na nowy egzemplarz. Zaryzykowałem i otworzyłem obudowę, okazało się, że na górze napędu jest takie aluminiowe kółeczko, które ociera się o plastikową obudowę - w zasadzie mógłbym to delikatnie zetrzeć, aby zrobić dystans pomiędzy tymi elementami, ale nie będę kombinował.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten rozbebeszony cd, to fotka z audio-video, a nie moja maszyna :). creeka mam już w domu i mam nadzieję, że już nie będę zawiedziony, bo dźwięk z tego zestawu jest super.

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.