Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba pod choinką były koperty z hajsem jako prezenty:) Pewnie gdyby to była opcja KUP TERAZ to długo by ta aukcja wisiała, ale to tylko moje przypuszczenia. Ciekawe jaka będzie końcówka licytacji, a w ostaniach sekundach wiadomo co się dzieje, heh.

Przesada i to znaczna, ale to handlarz, nie dziwne. Sprzedałem takiego z miesiac temu za 450zl w super stanie. Odtwarzacz nie robi jakiegos wielkiego wow. Druga dosc istotna kwestia niedostepny laser kss 151a, a wiadomo lata sprzęt swoje ma. Maxcmozna dac 400 gora 500zl jesli laser jie przeskakuje. Ja posluchalem i sprzedalem.Kwestia preferencji ale bardziej rozdzielczo muzykalnie i szczegółowo zagral cdp 970 na pcm 58p. Prawda jest taka ze obydwa cedeki bez grzebniecia nie zagraja w pełni swoich mozliwosci.

Edytowane przez lukaszLDZ

Przesada i to znaczna, ale to handlarz, nie dziwne. Sprzedałem takiego z miesiac temu za 450zl w super stanie. Odtwarzacz nie robi jakiegos wielkiego wow. Druga dosc istotna kwestia niedostepny laser kss 151a, a wiadomo lata sprzęt swoje ma. Maxcmozna dac 400 gora 500zl jesli laser jie przeskakuje. Ja posluchalem i sprzedalem.Kwestia preferencji ale bardziej rozdzielczo muzykalnie i szczegółowo zagral cdp 970 na pcm 58p. Prawda jest taka ze obydwa cedeki bez grzebniecia nie zagraja w pełni swoich mozliwosci.

To nie istotne czy handlarz, czy nie, to jest licytacja. Sam za to odpowiadasz ile dasz. A tu masz "audiofilskie kolumny" http://allegro.pl/audiofilskie-kolumny-glosniki-stereo-sony-ss-nx1-i5898231756.html

Jak czytam opisy tego rodzaju i takiego sprzętu od mini/midi wież to płacze, ale ze smiechu.

Edytowane przez desperado
Gość rydz

(Konto usunięte)

Jak tutaj dodać zdjęcie ? Chciałbym dorzucić zdjęcie mojego zestawu ale nie za bardzo wiem jak:(.

W ramce do pisania na dole po prawo kliknij więcej opcji, następnie po lewo na dole w ramce kliknij dodaj pliki , wyświetli się zawartość foto które posiadasz , dalej dasz sobie radę .

Panowie opłaca się Sony CDP-X222ES za 450 zł w dobrym stanie z pilotem ?

Nie, za 370 puscilem swojego x202 z papierami, dodatkowym laserem, i pilotem, x222 z pilotem to max 250zl

Edytowane przez Bumpalump
<br />Nie jest jakiś zły<br />

tu się zgadzam

<br />lepszy od x202es<br />

tutaj nie koniecznie co nie zmienia faktu że

<br />za tą cenę lepiej coś innego<br />

Odpuśccie cedeki z laserem kss 151A, jest niedostepny i w razie awarii( o co łatwo bo sprzęt ma swoje lata) nie znajdziecie lasera. CO za tym idzie, pomimo nawet dobrych bebechów jakie np mamy chociażby np w cdp 227esd, nie warto bawic sie w tuning, chyba, ze macie pewnośc, ze laser jest w doskonałym stanie, wówczas posłuzy jeszcze napewno. To był powód dlaczego ja pozbyłem sie cdp 227 esd.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Żart z tą ceną chyba? Fakt że nie miałem golda, ale czarnego z bokami i org pilotem z prywatnych rąk, stan idealny i to za 900... ale złotych polskich.

?👈

To nie ja sprzedaje, ale żart to jest :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Żart z tą ceną chyba? Fakt że nie miałem golda, ale czarnego z bokami i org pilotem z prywatnych rąk, stan idealny i to za 900... ale złotych polskich.

Ile lat temu? Za 900zl to ja bym swojego 670es nie oddal nawet

Edytowane przez Bumpalump

Równo dwa, ale w tedy już te piece chodziły normalnie po 2tys złotych. Tamtego pogoniłem za 1700zł, przecież sam go chciałeś. O ile pamiętam chciałeś dać 1300zł :)

?👈

wy tu gadu gadu - a w "nowym klubie sajsui" pojawiły sie ciekawe tezy:

odtwarzacz cd sajsui na "audiofilskich podkładkach z pianki" - zwykła otulina piankowa do rur np. od pieca gazowego :P:)

co dają....? - ano "Poszerza się scena, różnicują sie wybrzmienia. Bas robi się bardziej aksamitny" !!!!!!

Dodatkowo piszą tam coś o "stosowaniu klocków sosnowych" pod sprzęty sajsui - jak by tego było mało - to dźwięk sajsui jest zależny od "rodzaju drewna z jakiego zbudowane są klocki pod sprzęt" :P - matko boska :P :) - jeszcze troche to ciśnienie atmosferyczne trza będzie mieć odpowiednie aby sajsui grało lepiej ... !?:P:)

także jak chcecie to se poprubujcie - może w waszych sony też coś te metody pomogą...? - niestety u mnie pianka niczego nie wnosi - sprubuję jeszcze z klockami sosnowymi... - a może użyje dębowych .... ?:P:)

?

Szymek temat nie dotyczy sansui wyluzuj ;) Co zas tyczy sie cen wiekszosci sprzętu sony z serii es moim skronym zdaniem juz dawno przekroczyły one granice zdrowego rozsądku. Tysiaka za 670es hmm masakra. Rozumiem jednak ze kolekcjoner jest w stanie dac tyle i wuecej i jest to ok. Ale wmawianie komus ze ta cena jest za audiofilską jakość dzwieku to juz niezbyt. Jak ktos wyżej gdzies napisał, chyba disco, w tej kasie znalezc mozna coś lepszego. Przynac jednak trzeba ze te wzmacniacze z serii es jak i cedeki,ktorego sam notabene posiadam, sa po prostu sliczne i solidnie zrobione.

Edytowane przez lukaszLDZ

Po długich poszukiwaniach dobrego cd jednak chyba kupie jakieś tanie i do tego DACa .. Wiec mam prośbę do posiadaczy wzmaków sony es może doradzicie jakiś DAC w dobrej cenie co ładnie brzmi z sony es ?

Ja też szukam Daca, za dużo tego na rynku i nie mogę wybrać. ;p miałem takie typy:

1. Smsl sanskrit 2015

2. Nostromo 5

3. Aune t1 mk2

4. Dragonfly 1.2

5. Hegel super

6. Ifi idsd Nano

Największy problem w tym, ze nie mam jak ich posłuchać, u mnie w mieście nie ma takiej możliwości, muszę kupić w ciemno i albo będę zadowolony albo nie ;p

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.