Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

jakie studio 20 ? 20v5 ? - jak tak to też takie mam ... - mówicie że 770es do nich starcza akurat...?

jakiej muzyki na nich słuchasz?

wg mnie na kable nie warto wydawać fortuny - głośnikowe takie za 10-20zł/metr starczą - interkonekt także - bo szału sie tu nie usłyszy.... - ja mam klotz - to starcza do takiego sprzętu ...

Paradigm Studio 20v5, dokładnie te :) Jeżeli F319 wystarcza, to 770ES nie będzie miał kłopotów ;)

Mam dosyć szeroki gust muzyczny, dlatego ciężko cokolwiek pod gust dobrać. Słucham art-rocka, progressive rocka, post-rocka, ambientu a także IDMu i innej twardej elektroniki. Wymagam dużej sceny i świetnej rozdzielczości, a także nie narzucającego się basu, szczególnie wyższego, na jego zbyt dużą ilość jestem bardzo uczulony.

Kable głośnikowe już mam - QED Original, te grubsze, 79. Niezbyt drogie, a bardzo mi się podobają. Nie zamierzam kupować lepszych. Muszę natomiast zakupić interkonekt i dłuższy USB. Dlatego cena ~1100zł byłaby najlepsza.

Na razie (przez najbliższe ~2tyg.) nie zamierzam niczego kupować, dam jeszcze szansę Creekowi, który tydzień temu przyszedł, potem muszę go jeszcze sprzedać ;)

ja jeszcze nie licytuje bo w pracy nie moge sie zalogowac, ja jestem akurat w stanie dac wiecej, zobaczymy jak sie licytacja rozwinie

ale z drugiej strony bez szalenstw bo jesli nie zagra z ta sama barwa co 570 to wroci na allegro

Hm... właściwie, to jeszcze się nie dowiedziałem: F5xxxES/F6xxxES zagrają lepiej od F319/F419? Zdaje się, że są to wcześniejsze sprzęty...

Edytowane przez Keola

Wypisałem Ci liste godnych uwagi modeli, i oczywiscie zagrają lepiej.

Nieco niżej niż ES ale lepiej od R grają modele takie jak ta f 470, ta f 490

Paradigm Studio 20v5, dokładnie te :) Jeżeli F319 wystarcza, to 770ES nie będzie miał kłopotów ;)

jeszcze szansę Creekowi, który tydzień temu przyszedł, potem muszę go jeszcze sprzedać ;)

jaki to creek - jaki model z ciekawośći ?

?

Wypisałem Ci liste godnych uwagi modeli, i oczywiscie zagrają lepiej.

Nieco niżej niż ES ale lepiej od R grają modele takie jak ta f 470, ta f 490

Dzięki za odpowiedź - w takim razie poluję na FxxxES :)

jaki to creek - jaki model z ciekawośći ?

Creek Evolution, jedynka. Gra naprawdę dobrze, ale jestem bardzo wyczulony na przełom basu i średnich tonów, a tu jest ich za dużo, co mnie drażni. Brak regulacji tonów uniemożliwia zrobienie z tym czegokolwiek :/

Sony opisuje optykę CDP-701ES jako KSC-100A w rzeczywistości jest to optyka Toshiba OPH-32. Co ciekawe ta sama optyka Montowana była w Nakamichi OMS-5E i OMS-7E ale pod jeszcze inną nazwą HLPL030020. Mam 3 takie lasery w zapasie także o sprawność 701es nie mam się w sumie co martwić.

Nie wiem czy to Ci pomoże, ale mam takie dane w spisie:

SONY CDP-701ES

2 x CX890 / CX20017

KSC-100A (Toshiba OPH-31)

31, a nie 32.

tluczona 770 na allegro. Typowy przyklad niemieckiego grata z wystawki

która to aukcja?

widze ,że "speszial edisziona" wiara licytuje... :)

http://allegro.pl/sony-ta-f770es-niemal-ideal-special-japan-version-i3861773526.html

?

W końcu "speszial" to speszial. Diode w gałke głośności też ma speszial, powinna byc zielona jest czerwona. Pewnie Japońce zmienili, na speszial.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

patrz- nawet nie spostrzegłem tej diody ... :) ! - ale to "speszial" ...:) ciekawe czy w środku także czymś sie różni od zwykłego 770es ? - pewno "za dwa koła" pójdzie :)

albo to:

http://allegro.pl/nad-c-372-niesomowita-okazja-rzadkosc-i3861785032.html

myślałem już - że okazja , a tu także "speszial" - "brakuje jednej strony" :(

Edytowane przez szymek20

?

Jak to na allegro :-) Ten 770ES może być ciekawy - tzn. dużo lepszy od zwykłego 770 albo to padło, bez zdjęć wnętrza to wróżenie z fusów.

@lol:)

N55ES często widuję w komplecie z E1000ESD/E2000ESD.

myślałem już - że okazja , a tu także "speszial" - "brakuje jednej strony" :(

Może do Sony na przeszczep poszła.. :D

Duże BRAWA za spostrzegawczość z kolorkiem diody ;-) <<patrzę a nie widzę >> odruchowo rzut oka na swoją diodkę uff jest zielona ;-)

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Duże BRAWA za spostrzegawczość z kolorkiem diody ;-) <<patrzę a nie widzę >> odruchowo rzut oka na swoją diodkę uff jest zielona ;-)

Mam chorobliwe uczulenie na takie szczególy :)

Macie popsute wzmacniacze. Dioda powinna byc czarna.

Gdzież takiego poszukał ?

Model na Niemcy różnił się tylko tym, że miał jakby to powiedzieć większe zabezpieczenia przed ich nie teges siecią elektryczną.

Już nie pamiętam dokładnie zmian ale różniły się rezystorami i czymś tam jeszcze na wejsciu. W dźwięku różnica była taka, że dzwięk rzeczywiście był ciemniejszy, bardziej zmulony.

Oczywście można jesli dzwięk będzie nie odpowiadał, zrobić ją jak zwykłą 770es. Trzeba by tylko porównać elementy oraz wartości.

Ogólnie były takie modele, czy różniły się od siebie tego nie wiem.

-Na Niemcy (Orzełek)

-Model na Uk

-oraz japoński, nie wiem czy tu czasem nie szedł pod nazwą 333ESL

Edytowane przez Said.Jr

a oprucz 1000esd i 2000esd to z czym go warto połączyć ???i do ilu mozna za te pre amp można kasy dac ??? wsumie to jutro sie okaże czy ta koncówka sprawna jest bo idzie kurjerem hehe a okazja była:)

Może taka aukcja Es-a komuś przypadnie do gustu .... zapowiada się fajnie

Może taka aukcja Es-a komuś przypadnie do gustu .... zapowiada się fajnie

...no i zielone światełko hehehe zapalone więc do dzieła ...

ludzie ! jest ! -następny!

-brać!: :)

http://allegro.pl/sony-ta-f770es-seria-es-hi-end-25kg-okazja-i3863251185.html

cena "nieco".... "speszial" :) - ale co tam :)

tak z czystej ciekawośći spytam:

czy ktoś wie/orientuje sie jaką moc (nie pobur z sieci typu 330/390w) realnie ma zasilacz we wzmacniaczach 770/707/870/808es ? ile w/va max ma ten transformator tam użyty ? - tak z ciekawośći...?

Edytowane przez szymek20

?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.