Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Tak nie licząc kg/zł, ani nie bacząc na legendy ponawiam pytanko :

- Jak się mają wg. Was wzmacniacze Sony ES do grundig a-9000 lub PM-75 marantza ? Od których modeli ESa jest już brzmieniowo lepiej ?

CD mam 505ES i jestem zadowolony. Zastanawia mnie czy iść tą samą linią...

Brum, 16 Sty 2008, 10:00

>Tak nie licząc kg/zł, ani nie bacząc na legendy ponawiam pytanko :

>

>- Jak się mają wg. Was wzmacniacze Sony ES do grundig a-9000 lub PM-75 marantza ? Od których modeli

>ESa jest już brzmieniowo lepiej ?

>

>CD mam 505ES i jestem zadowolony. Zastanawia mnie czy iść tą samą linią...

Ciezko jest odpowiedziec na to pytanie, poniewaz:

1. Grundinga nie sluchalem, ale wiem, ze to podobno naprawde wart odsluchu sprzecik.

2. Marantz PM-75 z mojego odsluchu wydaje sie zbyt zimny - reszta jest ok, ale ES`y dla mnie graja cieplej

3. Jesli jest mozliwosc odsluchu tego grundinga to z checia podjade (okolice Wawki) ze swoja koncowka i sie obaczy :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Brum, 16 Sty 2008, 10:00

>Tak nie licząc kg/zł, ani nie bacząc na legendy ponawiam pytanko :

>

>- Jak się mają wg. Was wzmacniacze Sony ES do grundig a-9000 lub PM-75 marantza ? Od których modeli

>ESa jest już brzmieniowo lepiej ?

Wszystko zależy od tego co aktualnie disco sprzedaje;-)

Skoro jesteśmy przy koncówkach jedno takie sympatyczne zdjęcie:) Pioneer M-22, te soniacze tak czyst estetycznie mogą ... no sami popatrzcie (tylko please, nie wyrzucajcie mnie chłopaki z klubu... ja tylko żartowałem;))

post-12178-100003247 1200483216_thumb.jpg

pomijając, że dla faceta wszystko jest "najwyższa klasa" to jeszcze to jest ciekawe:

http://www.allegro.pl/item298617759_sony_tc_k_770es_najwyzsza_klasa.html (wartość tego sprzętu to dziś ok. 100 zł :D

post-15604-100003217 1200513656_thumb.jpg

>zoltar

za stówkę chętnie bym wziął nie wnikając jakoś szczególnie w walory brzmieniowe. Wszystko mam na płytach, ale została mi z dawnych czasów 1 kaseta, której za cholerę dostać na płycie nie mogę, nawet szperałem po necie i g... A muzyka warta tego, aby specjalnie dla nie kupić magnetofon... ale 100 to max i do zestawu by pasował;)

A tak na marginesie - sorry za off topa - zgrywają gdzieś fachowo na cd kasety? Chodzi o to, aby uzyskać możliwie najlepszą jakość, to przestaną mi się tłuc po głowie głupie pytania typu "może kupić magnetofon dla jednej kasety?"

najlepiej poszukaj nawet na forum kogoś kto mo nagrywarkę audio cd ...i kaseciaka przy okazji

pomógłbym ale nie posiadam decka na zwykłe kasety , jedynie DAT

>chłopaki

wybaczcie mi jeszcze jednego off topa, ale jest chyba godny uwagi. Dziś tak szperałem coś o tej końcówce mocy Pioneera której zdjęcie wkleiłem i... rzućcie na to okiem (wrzucałem już to w "Znaleziska...":

http://prodam.slando.ru/moscow/1538750.html

czy dobrze rozumiem, że tą końcówkę ktoś ogłaszał i chciał sprzedać za 22 tys. rubli?

22 000 rubli x 0,0997 (kurs) = 2193,40 zł. Dobrze ja odczytuję to na co patrzyłem?

A u nas na Allegro 10 tys. zł w opcji "kup teraz";) :

http://www.allegro.pl/item298214141_pioneer_m_22_m22_power_amplifier.html

Nie do końca jest to taki "off". Skoro Niemcy mają "hopla" na puncie droższych ES, to może z zakupami przenieść się na "wschód". Tam może ceny są niższe. A może to była wyjątkowa okazja albo też ja coś pokręciłem.

Panowie nie zaśmiecajcie wątku o SONY ES sprzętem Pioneera (ma własny temat).

ps. clo2 bo Hi-end w wolnym tłumaczeniu oznacza właśnie "końcówka" (tłumaczenie jest wolne, bo mam bardzo gruby słownik, i zanim wyszukam jakiegoś słowa to trwa i bardzo wolno mi to idzie).

>zoltar... a już mnie podkorciło aby wrzucić zdjęcie rozbierane jednej starej integry Pioneera - ciekawe, ale cóż znów bym się zapędził;). Muszę się trochę kontrolować i nie dawać porywom entuzjazmu;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.niji.or.jp%2Fhome%2Fk-nisi%2F&langpair=ja%7Cen&hl=en&ie=UTF8

niemal 32 lata temu kosztowal nieco powyzej 1000 USD... moge sprawdzic przeliczniki wliczajac inflacje nie wiem tylko jak zmienil sie przelicznik jena... w kazdym razie te 120.000 jenow to jest tyle ile kosztowala... Yamaha A 1000...

>discomaniac

Wrzuć jeszcze tylko tak z ciekawości tylko cenę "sklepową" tej końcówki jak znajdziesz.

A swoją drogą Discomaniac, widzę, ze masz jakieś przepastne archiwum z różnymi ciekawostkami.

>discomaniac

I to jest właśnie to !!!! Co się odezwę na temat obłąkanych cen u handlarzy na Allegro, to zaraz ...jak to mówią, "uderz w stół a nożyce się odezwą";). Handlarze próbują tu na tym forum dość czujnie "chronić" swoje interesy:)

Dzisiaj prezentuje postepy jakich dokonalem. Otorz kupilem szawke jakis czas temu i dzisiaj ja zlozylem. Oto link do galerji: http://neomammut.fotosik.pl/albumy/351708.html

Doszedl dlugo nieuzywany gramofon Technics SL-D303 z orginalna igla z 91 roku. Plus Blu-Ray :)

TV Philips - ogladalem wiele sztuk, ale jak dla mnie najlepsze kolory i dynamika plus matryca o reakcji 3ms. Niektore foty troche wypalone, ale niestety nie mam jeszcze swojej wymarzonej lustrzanki, marzy mi sie Alfa 700 :D

PS: clo2: moje kable sa juz na poczcie takze jutro z rana je odbieram i po robocie zaczynam wygrzewac :D Oj bedzie sie dzialo:D:D:D:D

clo2, 16 Sty 2008, 22:52

>>neomammut

>

>Zdaj potem relację, tylko zabarykaduj się na czas testów aby cię sąsiedzi szturmem nie wzięli;)

Nie spodziewam sie cudow, bo sam widziales, glosniki z mini wierzy, ale moze..... Teraz nawet graja niezle, ale czuje, ze dzwiek nie ma za duzo powietrza, bas oddalony i jest go za malo, srednica wspolgra z gora, ale nie na moje uszy ta wspolpraca, przestrzen za to na plus, boje sie tylko, ze jak dowali basem, to bedzie go za duzo :)

>neomammut

Eee, to nie masz się co lękać sąsiadów. Myślałem, że zagra to z jakimiś innymi kolumnami a te soniacze (kolumny oczywiście) to tylko tak dla dekoracji;).

>neomammut

ja z kolei dostałem dziś zakupionego X222ES i ...mile zaskoczony. Kiedyś miałem kupiony na Allegro w takim stanie jakby ktoś na nim tańczył;) a tu... przyszedł stan "gabinetowy" z oryginalnym pilotem w stanie równie przyzwoitym. I t o w dodatku od handlarza - nie ufam im ale tym razem miła niespodzianka. Niestety nie dotarł jeszcze wzmacniacz:(. Może dojdzie jutro, głośniki już czekają a sąsiedzi nie do końca zdają sobie sprawę, że Sądny Dzień nastąpi;) (chyba, że wzmak przyjdzie "walnięty", lub agra kiepściunio - jedyny ratunek przed świdrującymi skrzypcami Paganiniego;)).

clo2, 16 Sty 2008, 23:12

>>neomammut

>

>ja z kolei dostałem dziś zakupionego X222ES i ...mile zaskoczony. Kiedyś miałem kupiony na Allegro w

>takim stanie jakby ktoś na nim tańczył;) a tu... przyszedł stan "gabinetowy" z oryginalnym pilotem w

>stanie równie przyzwoitym. I t o w dodatku od handlarza - nie ufam im ale tym razem miła

>niespodzianka. Niestety nie dotarł jeszcze wzmacniacz:(. Może dojdzie jutro, głośniki już czekają a

>sąsiedzi nie do końca zdają sobie sprawę, że Sądny Dzień nastąpi;) (chyba, że wzmak przyjdzie

>"walnięty", lub agra kiepściunio - jedyny ratunek przed świdrującymi skrzypcami Paganiniego;)).

A jak dzwiek? Cos juz sluchales?

>neomammut

to X222ES kupiłem świadomie doskonale wiedząc jak brzmi (w końcu kiedyś już mnie grało). Niestety w dniu dzisiejszym mam wszystko oprócz wzmacniacza, więc do czasu nadejścia kolejnej przesyłki niestety muzyki sobie nie posłucham;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.