Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Zmien plyte, bo juz nudne to sie robi. Brak argumentow?

Może sam zmień płytę, bo chyba już nikt nie chce wierzyć na słowo w bzdety o zajebistości 25-letnich gruzów,

których wyssane z palca ceny każdego normalnego człowieka przyprawiają o atak śmiechu i zajady,

a Ty dalej w najlepsze opowiadasz historyjki o super okazjach które się trafiają,

gdzie można było kupić te klamoty za 1/2 a nawet 1/3 ich obecnej "wartości".

Kolejna bajeczka dla matołków bez piątej klepki, gładko łykających wymyślane na poczekaniu farmazony.

Człowieku jest XXI wiek, każdy nawet w kiblu ma już dostęp do internetu i w pięć sekund może wszystko sprawdzić.

Każdy normalny człowiek przed wystawieniem czegokolwiek na allegro, najpierw sprawdza ile można za to dostać,

to kto uwierzy w takie bzdury, że jakiś głupek gdzieś sprzedaje "legendarny" sprzęt za połowę rynkowej wartości?

Chyba tylko jakiś ostatni osioł, który dopiero co założył konto na audiostereo i jeszcze nie bardzo kuma co jest pięć.

Czyli klient idealny, łykający wszystko bez mrugnięcia okiem i bez żadnego pojęcia o niczym,

któremu najpierw spróbujemy wepchnąć starego marantza za osiem stów, a jakby zaczął jęczeć, że za drogo,

bo on widział gdzieś o połowę taniej, to już mamy dla niego gotową historyjkę o tym, że tamten to była tylko okazja

i normalnie trzeba płacić tyle ile trzeba czyli dwa razy więcej, bo taki już. Acha, i nie słuchaj parantulli :)

dalej nie odpowiedziales mi dlaczego uiwazasz cedeka za 2 stowy za smieciowy, on tez w srodku wyglada nienajgorzej, napewno duzo lepiej niz obecne cedeki budzetowe

Człowieku, tylko w tym wątku zadałem Tobie co najmniej dwadzieścia różnych pytań i nie odpowiedziałeś na żadne.

Teraz żeś się uczepił "śmieciowego" żeby się wykręcić od odpowiedzi na kolejne, a ja mam spełniać Twoje zachcianki

i referaty pisać na temat dlaczego starego rupiecia za dwie stówy uważam za śmieciowy sprzęt. No już biorę rozpęd właśnie.

Najpierw Ty mi odpowiedz w jakim celu w klubie sony, gdzie przez ostatnie dwie strony była rozmowa o sprzętach za dwieście złotych

nagle ni z tego ni z owego zamieszcza się linki do aukcji z dwudzietokrotnie droższym sprzętem innych marek

i spamuje wątek wpisami w stylu "kiedyś to się robiło sprzęt" albo "ktoś wyrzucił na śmietnik z kartonami"? Po co to?

Tylko po to przecież, żeby podciągnąć wartość śmieciowego chłamu w oczach potencjalnych jeleni,

a przy okazji podregulować sobie samopoczucie faktem, że "kiedyś to się robiło sprzęt". No bo po co innego :)

margaryna85

nie przejmuj się. Widać nie miałeś jeszcze okazji spotkać się z tym userem.

Tak tak, nie przejmuj się.

A jak będziesz chciał coś kupić, to wal jak w dym, na pewno "przypadkiem" się znajdzie to czego akurat będziesz szukał.

Tacy tu wszyscy jesteśmy koleżeńscy i bezinteresowni, nie pracujemy, nie śpimy, nie jemy, nic innego nie robimy,

tylko całą dobę przesiadujemy przed monitorem, żeby o każdej porze dnia i nocy nieść pomoc potrzebującym.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

i spamuje wątek wpisami w stylu "kiedyś to się robiło sprzęt" albo "ktoś wyrzucił na śmietnik z kartonami"? Po co to?

Po to aby Ci pokazac ze sie jednak mylisz, nie kazdy sprzet pochodzi ze smietnika, oczywista sprawa jest ze jest sprowadzany z zagranicy ale nie ze smietnika

gdzie można było kupić te klamoty za 1/2 a nawet 1/3 ich obecnej "wartości".

O prosze to juz teraz 1/3 wartosci?

czlowieku od keidy to cene rynkowa ustala sie na podstawie jednorazowej aukcji z najnizsza odnotowana kwota? a jesli mowa o handlarzach to oczywiscie zawsze bierzesz ta najwieksza, czyz to nie jest robione tylko po to aby Twoja wersja byla wiarygodna?

Jest mowa o przykladowych kolumnach ktore gdzies tam sobie stoja za 12 tysiecy, Ty piszesz ze mozna je kupic za 1/3 ceny gdyz kiedys tam jedna para przypadkiem za tyle sie sprzedala, ani cena 4 tysiecy nie ejst cena rynkowa, ani cena 12 tysiecy nie jest cena rynkowa

parantulla to jest wątek o sony z serii es co by nie było już wiekowej dla ciebie już szroty po co w ogóle tutaj piszesz takie głupoty z ludzi się naśmiewasz dobrze że ty się tak dobrze znasz i takiego szrotu sobie nie kupisz twoja sprawa nie innych ja na pewno z tego powodu nie będę z ciebie się naśmiewał

ten 779Es wisi od min. pół roku.....

Ciekawe dlaczego... może dlatego że jego rzeczywista rynkowa wartość, to jest połowa tej chorej ceny?

http://archiwumallegro.pl/sony_cdpx_779_es_zobacz_warto-2054236722.html

Tak tak, wiem, to tylko okazja była. Taka okazja, że nawet za tyle nikt tego nie chciał, ale co ja tam wiem.

Acha i zapomniałbym o najważniejszym - kiedyś to się robiło sprzęt (na tej stronie jeszcze nie było)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

I znowu wygrzebales pojedyncza aukcje, jesli w danym momencie nie ma zapotrzebowania na dany produkt to nie zostanie on sprzedany nawet sporo ponizej ceny rynkowej

Po to aby Ci pokazac ze sie jednak mylisz, nie kazdy sprzet pochodzi ze smietnika

Mi pokazać? Na razie, to pokazałeś tylko tyle, że nie ma o czym z Tobą gadać.

Kolejny przykład żałosnej manipulacji. Gdzie ja do k**wy nędzy napisałem, że każdy sprzęt pochodzi ze śmietnika?

O prosze to juz teraz 1/3 wartosci?

czlowieku od keidy to cene rynkowa ustala sie na podstawie jednorazowej aukcji z najnizsza odnotowana kwota? a jesli mowa o handlarzach to oczywiscie zawsze bierzesz ta najwieksza, czyz to nie jest robione tylko po to aby Twoja wersja byla wiarygodna?

Przecież sam wklejasz linki do tych aukcji (infinity, sansui, sony) to o co Ci teraz chodzi?

Wszystkie trzy, które ostatnio tu wkleiłeś, to są oferty tego samego handlarza szukającego idiotów na zakup sprzętu,

który sam od kogoś kupił za 1/3 ceny, jaka przy nich teraz stoi. Ja to tutaj powklejałem, żeby moja wersja była wiarygodna?

Sam to wkleiłeś i po raz kolejny zresztą jak zwykle dupę umoczyłeś.

Jeśli coś stoi u handlarza za 8.999zł (weźmy te Infinity dla przykładu) to samo stoi u osoby prywatnej za 4.150zł

i ani jedno ani drugie nie zostało sprzedane, to jaka według Ciebie jest tego rynkowa wartość?

I znowu wygrzebales pojedyncza aukcje, jesli w danym momencie nie ma zapotrzebowania na dany produkt to nie zostanie on sprzedany nawet sporo ponizej ceny rynkowej

I znowu ta sama śpiewka...

Po pierwsze w archiwum allegro z oczywistych powodów można znaleźć tylko drobny ułamek wszystkich zakończonych aukcji,

a po drugie z tych samych powodów będą to tylko oferty z jakiegoś tam okresu czasu. Większość aukcji, które się odbyły

w archiwum allegro nie znajdziesz, ale mimo wszystko nawet to co można wyszperać daje mniej więcej ogląd sytuacji.

Po trzecie jak ktoś się interesuje jakimś tematem od iluś tam lat (na przykład kolumnami) to mniej więcej kojarzy modele

i mniej więcej pamięta co kiedy za ile stało i archiwum allegro nie jest mu do niczego potrzebne, żeby to wiedzieć.

Potrzebne jest tylko do tego, żeby różnym niedowiarkom i kłamczuszkom udowodnić czarno na białym, że pieprzą zwykłe banialuki :)

Jeśli coś stoi u handlarza za 8.999zł (weźmy te Infinity dla przykładu) to samo stoi u osoby prywatnej za 4.150zł

i ani jedno ani drugie nie zostało sprzedane, to jaka według Ciebie jest tego rynkowa wartość?

A jak zostalo sprzedane to kupujacy to jelen tak?

Po trzecie jak ktoś się interesuje jakimś tematem od iluś tam lat (na przykład kolumnami) to mniej więcej kojarzy modele

To slabo sie cos interesujesz skoro takie farmazony wypisujesz

Kolejny przykład żałosnej manipulacji. Gdzie ja do k**wy nędzy napisałem, że każdy sprzęt pochodzi ze śmietnika?

Musialbym wiekszosc Twoich wpisów z tego i innego klubu zacytowac

No porównaj W115 z W210...W sprzęcie audio jest dokładnie to samo....

No to porównaj.

Ale nie na zasadzie "bo na jakimś forum pisali" (najwięcej piszą ci którzy w żadnym nie siedzieli) tylko przejedź się jednym i drugim.

Tak się akurat składa, że W115 miałem przez rok czasu z czego jakieś osiem miesięcy stał zepsuty,

chociaż teoretycznie w takim aucie nie ma co się psuć, przecież na każdym forum wszyscy tak piszą.

Jakiś czas później miałem W203 przez trzy lata w czasie których jedno jedyne co się w nim zepsuło, to bezpiecznik pompy paliwa,

chociaż teoretycznie w takim aucie bez przerwy coś nawala i więcej stoi w naprawie niż jeździ,

przecież na każdym forum wszyscy tak piszą. O komforcie jazdy, bezpieczeństwie, osiągach czy wyposażeniu obu pojazdów

chyba nie ma co wspominać, dlatego nie będę wspominał, za to chętnie poczytam w czym W115 jest lepszy od W210

A jak zostalo sprzedane to kupujacy to jelen tak?

Nudzisz.

To slabo sie cos interesujesz skoro takie farmazony wypisujesz

No słabo.

Musialbym wiekszosc Twoich wpisów z tego i innego klubu zacytowac

Wystarczy jeden.

Parantulla masz towarzysza, podobnie jak Ty nie lubi uzywanego sprzetu i wielkich pudeł

Widzę tu tez idzie nagonka jeleni na cuda za 200zł walcujace obecny hiend. Ładnie

hi-endu nie ma i nie bylo

Parantulla masz towarzysza, podobnie jak Ty nie lubi uzywanego sprzetu i wielkich pudeł

Po raz kolejny prymitywna zagrywka i po raz kolejny zwykłe kłamstwo.

Pisałem w tym wątku chyba dwieście trzydzieści pięć razy, że sam kupuję tylko i wyłącznie sprzęt używany,

a co do wielkich pudeł, to po prostu nie widzę żadnego powodu, żeby akurat nimi jakoś przesadnie się podniecać.

Odpowiadanie na Twoje głupie zaczepki i beznadziejne posty zaczyna być już nużące,

więc albo bardziej się postarasz, albo dajmy sobie spokój, bo raczej niczym nie jesteś w stanie mnie zaskoczyć.

Chyba najwyższa pora na wklejenie zdjęć jakiegoś 25-letniego pieca, który nowy kosztował tyle co Pałac Kultury

z podpisem "kiedyś to się robiło sprzęt" i "ktoś wyrzucił na śmietnik z kartonem" tak z osiem razy jedno pod drugim.

Odpowiadanie na Twoje głupie zaczepki i beznadziejne posty zaczyna być już nużące,

Sugerowalem Ci juz dawno abys opuscil ten watek, moze juz czas pochylic glowe i odejsc?

Miłego weekendu

Sugerowalem Ci juz dawno abys opuscil ten watek, moze juz czas pochylic glowe i odejsc?

Odpowiedziałem Ci już dawno, że Twoje niedoczekanie :)

http://allegro.pl/koncowka-mocy-hh-electronics-s500-d-i4518646970.html

Kiedyś to się robiło sprzęt... na pewno jakiś kolekcjoner płakał jak na sprzedaż wystawiał...

Co ma wspólnego z wątkiem? To samo co Infinity i Sansui z poprzedniej strony.

Nikt nie klika kup teraz przy 2500 czy 3000 w takich sprzętach, tylko jedzie osobiście, oględziny i ewentualnie kupuje.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Nikt nie klika kup teraz przy 2500 czy 3000 w takich sprzętach, tylko jedzie osobiście, oględziny i ewentualnie kupuje.

Takich czyli w sensie jakich, bo już powoli zaczynam tracić rozeznanie o czym kiedy gadamy.

Ten preamp Sansui za 16.000zł z poprzedniej strony, nad którym wszyscy tak cmokali,

na innym portalu aukcyjnym jest właśnie sprzedawany i póki co licytacja stanęła na 1.000 dolarów.

Co jakoś specjalnie mnie nie dziwi biorąc pod uwagę cenę nowego na poziomie 2.400 USD

Wychodzi więc na to, że w Polsce 30-letni Sansui jest wart ponad dwa razy tyle ile kosztował jako nowy w sklepie

oraz ponad cztery razy tyle ile trzeba za niego dzisiaj zapłacić w każdym innym cywilizowanym kraju na świecie.

Nawet niech się sprzeda za te 1.200 USD (po tyle one tam w porywach chodzą) to to jest niecałe 4.000zł,

a tutaj wielka podnieta, bo jakiś debil za 16.000zł wystawił i to miał być dowód na co, bo już zapomniałem, buehehe :D

I znwo to robisz, dlaczego piszesz ze ten Sansui jest wart tyle i tyle? ja nie mam pojecia czy jest wart tyle, czy polowe tego, a Ty po jednej aukcji przypniesz metke ze w polsce kosztuje 16 tysi a za granica 4 tysie po przeliczeniu, jesli ja wystawie a sprzedaz cokolwiek za 10 tysi to znaczy ze tyle w polsce to cos kosztuje?

Ten preamp Sansui za 16.000zł z poprzedniej strony, nad którym wszyscy tak cmokali,

na innym portalu aukcyjnym jest właśnie sprzedawany i póki co licytacja stanęła na 1.000 dolarów.

Bumpalump głupa rznie. Takich przykładów jest przeciez wiecej. Na ebayu natknąłem sie na Technicsa dvd a 10. Mozna brac za 180 dolców. A u Polaka? 2500zł :))) oczywiscie HI END. Za 2500 to okazja, dla jelenia

http://allegro.pl/dvd-audio-video-technics-a10-hi-end-class-aa-i4503729220.html

Edytowane przez Dali_User

Człowieku jest XXI wiek, każdy nawet w kiblu ma już dostęp do internetu i w pięć sekund może wszystko sprawdzić.

Każdy normalny człowiek przed wystawieniem czegokolwiek na allegro, najpierw sprawdza ile można za to dostać,

to kto uwierzy w takie bzdury, że jakiś głupek gdzieś sprzedaje "legendarny" sprzęt za połowę rynkowej wartości?

To po co ta idiotyczna krucjata z twojej strony od lat na tym forum? Ile mozna? Nie nudzilo ci sie? Siedzisz na forum poswieconym sprzetowi audio, a klepiesz posty o niczym burzacludziom watki. Po co to?

Pisalem to wiele razy i napisze znow: Jak dla ciebie pisanie o sprzecie Hi-Fi na forum temu tematowi poswieconemu to "podbijanie cen zlomu ze smietnika" to idz wkoncu do lekarza.

Widzę tu tez idzie nagonka jeleni na cuda za 200zł walcujace obecny hiend. Ładnie

Przestan wyolbrzymiac i sproboj zrozumiec o tym sie tu pisze. Myslenie nie boli.

?👈

Bumpalump głupa rznie. Takich przykładów jest przeciez wiecej. Na ebayu natknąłem sie na Technicsa dvd a 10. Mozna brac za 180 dolców. A u Polaka? 2500zł :)))

Bumpalump ma też trochę racji, to trzeba mu przyznać. Rzeczywiście nie każdy sprzęt pochodzi ze śmietnika,

bo jak na normalnym obrocie rupieciami i przerzucaniu ich tylko z ebaya na allegro można mieć przebicie rzędu 500%

to nie trzeba po śmietnikach chodzić, wystarczy za granicą kupić dwa trzy złomy, u nas je puścić z odpowiednią marżą

i do końca miesiąca można już nic nie robić, tylko leżeć do góry jajami, dłubać w nosie i czekać na kolejną dostawę towaru.

Bumpalump ma też trochę racji, to trzeba mu przyznać. Rzeczywiście nie każdy sprzęt pochodzi ze śmietnika,

bo jak na normalnym obrocie rupieciami i przerzucaniu ich tylko z ebaya na allegro można mieć przebicie rzędu 500%

to nie trzeba po śmietnikach chodzić, wystarczy za granicą kupić dwa trzy złomy, u nas je puścić z odpowiednią marżą

i do końca miesiąca można już nic nie robić, tylko leżeć do góry jajami, dłubać w nosie i czekać na kolejną dostawę towaru.

Widac tak to sie teraz robi. Z ebaya na alle... By było na temat dodam że flagowy Sony s cd 1 /pierwszy SACD player) stał na ebayu kiedys za ok 3000zł. Na allegro widziałem juz za 12 tysięcy zł.

To po co ta idiotyczna krucjata z twojej strony od lat na tym forum? Ile mozna? Nie nudzilo ci sie? Siedzisz na forum poswieconym sprzetowi audio, a klepiesz posty o niczym burzacludziom watki. Po co to?

Po jajco.

Już kto jak kto, ale Ty powinieneś najlepiej wiedzieć po co.

Przecież to jest wątek o Sony, którym ani nie handlujesz, ani prywatnie również nie posiadasz,

więc tak zapytam z czystej ciekawości po co tutaj siedzisz i klepiesz posty o niczym. Po co to?

Bumpalump głupa rznie. Takich przykładów jest przeciez wiecej. Na ebayu natknąłem sie na Technicsa dvd a 10. Mozna brac za 180 dolców. A u Polaka? 2500zł :))) oczywiscie HI END. Za 2500 to okazja, dla jelenia

to czemu jeszzce nie kupiles i spzredasz tego w polsce?

Widac tak to sie teraz robi. Z ebaya na alle... By było na temat dodam że flagowy Sony s cd 1 /pierwszy SACD player) stał na ebayu kiedys za ok 3000zł. Na allegro widziałem juz za 12 tysięcy zł.

I co z tego ze widziales, ja zaraz wystawie szczoteczke do zebów za 300zl i co w zwiazku z tym? absolutnie nic, tak samo jak te wasze ceny brane z ksiezyca, nie patrzcie do cholery jasnej za ile stoi tylko po jakich faktycznych cenach sie sprzedaje.

Wy naprawde myslsicie ze jesli ktos ma 12 tysiecy na odtwarzacz to jest takim laikiem ze nie jest obecnany w aukcjach allegro i ebay?

tacy lduzie swietnie orientuja sie w tym co kupuja, nikt tez nie wyda 12 tysiecy na odtwarzacz tylko dlatego ze na forum ktos napisal ze jest legenda czy sprzedawca dopisal ze to hi-end, tacy ludzie z pewnoscia sluchali tego sprzetu i chca go sobie kupic

parantulla-...'Przecież to jest wątek o Sony..."->''Siedzisz na forum poswieconym sprzetowi audio, a klepiesz posty o niczym burzacludziom watki. Po co to?" ??

Edytowane przez artnowy
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.