Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Że najlepiej coby spuścił cenę o połowę, poprawił opis w kwieciste frazesy i jeszcze pewnie żeby przywiózł pod drzwi i dorzucił pół litra za udaną sprzedaż?

Opisanie faktycznego stanu sprzedawanego przedmiotu, to są według Ciebie kwieciste frazesy,

a pojedyncza fotka, na której nawet nie można rozpoznać marki i modelu urządzenia oraz teksty o staniu w szafce są OK.

No i OK. Dla mnie nie są OK. Równie dobrze mogłoby ich nie być wcale. Mogę mieć własne zdanie w tej kwestii czy mam siedzieć cicho,

żeby tylko przypadkiem nie wymówić marki sprzętu na daremno (czyt. marki Sony w jakimkolwiek negatywnym kontekście)

Generalnie chodziło tylko o to, że tak jak przewidywałem tekst o staniu w szafce za szybką stanie się standardowym dodatkiem

w opisie do aukcji każdego starocia. Mnie osobiście to akurat rozbawiło, że nawet termin (tydzień czasu) przewidziałem,

ale cholera zapomniałem, że w Klubie Miłośników Sony serii ES obowiązuje kategoryczny zakaz posiadania poczucia humoru.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dlatego napisałem co się robi, aby się więcej dowiedzieć, a nie klepać jak ta katarynka, że coś nie tak czy siak.

Mam znajomego, który wystawia aukcje zawsze w trzech zdaniach, z opisem dokładnie tego typu:

"Sprzedam kolumny Infinity RSII.

Stan Idealny.

Opis zbędny."

W aukcji jedna fotka, góra dwie. Telefon kontaktowy.

Prosta zasada - albo się traktujemy poważnie, albo nie handlujemy.

Edytowane przez konradskala

Dlatego napisałem co się robi, aby się więcej dowiedzieć

Ale ja nie chcę niczego się dowiadywać, bo już jednego takiego idealnego rarytasa z opisem jak w bajce miałem.

Chodziło tylko i wyłącznie o ten fragment z szybką w szafce i o nic więcej.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Artnowy.

Sorry, nie pomogę, niemiałem tego model więc ni mogę pomóc. Osimar ma rację , ten wątek nie jest o Sony a o tym jak pewien kolega walczy z wyimaginowanym spiskiem handlarzy co chcą opanować rynek marki Sony w zakresie paru złotych i zarobić krocie. Oczywiście jak podają notowania giełdy nowojorskiej, rynek ten jest wart krocie więc

walka jest ostra.

Chyba musisz poeksperymentować. Może napisz jakie lubisz brzmienie. Co chcesz bas, ciepłe czy suche brzmienie, szczegóły. Kilka marek kolumn miałem.

Postaram się pomóc.

Jan

Osimir

Proszę oto przykład naszego Kolegi Parantulla. Jak wcześniej pisałem. Czyta ale już pojąć co czyta nie potrafi. Chyba idąc tropem moich wpisów trafił na inny wątek .

Ja napisałem w Klubie złapanego króliczka

Witam ...

Też zapisuję się w klubie

Co prawda jak Skaldowie w piosence

,, nie o to chodzi by złapać króliczka ale by gonić go,,

i jeszcze dalej parę linijek

a kolega Parantulla już swój tekst wypisuje oczywiście odsyłam do wpisu #100 tegoż klubu...

Ojojoj...

Aż miło , jednak nie ma to jak przywiązanie do zadymy...

Artnowy

na pohybel...

Edytowane przez janvideo24

To sobie pogadali.

I to jest według Was w temacie wątku i to nie Wy wszczynacie burdy jątrząc i prowokując?

Nie no skąd, ale gdzież by tam znowu.

czytam sobie grzecznie temat z przed ponad dwóch lat a tam co ?? http://www.audiostereo.pl/infinity-renaissance-90-ma-ktos-w-okolicy-wroclawia_94415.html -TROL PALLANTULA!!!!!! posty nr. 11,13 a w szczególności 16-sty !!człowieku(o ile) czy ty masz jakieś wodogłowie?? ??wpisy robisz nie mając pojęcia chyba co piszesz !! oooo sorry men!!masz pojęcie jakie ''dziury ;) " wyciąć w skrzynkach i jakiej wielkości wstawić głosniki

Edytowane przez artnowy

Słuchaj no ćwoku z bańką w nosie, ja Ciebie nie wyzywam i nie obrażam, więc hamuj z tymi odzywkami, bo nie jesteś u siebie na straganie.

Rozumiem irytację faktem, że pewnie nie ułatwiam sprawy z opychaniem przechodzonych szrotów jeleniom i coraz bardziej rosnącą frustrację z powodu,

że pomimo usilnych starań nie możecie nic na mnie znaleźć, żeby mi zamknąć tym gębę na amen i dalej uskuteczniać swoje gówniane biznesiki,

ale to jeszcze nie jest powód do wyzywania i obrażania, a Ty niemal w każdym swoim wpisie to właśnie robisz. Co więcej, piszesz zupełnie nie na temat.

Jak jesteś za cienki, żeby argumenty do rozmowy znaleźć, to weź sobie kolegów do pomocy, jednego już widzę masz, może we dwóch dacie radę.

A jeśli chcesz się wyzywać jak jakiś prymityw umysłowy, to idź może na www.onet.czat16latki.pl i tam wszystkim pokaż jaki z Ciebie internetowy kozak.

Bez odbioru.

Edytowane przez parantulla

Proszę o ciszę i o rozmowy na temat! Proszę autora wątku i bany na niektórych, bo się zaczyna wątek rozpierdzielać....!!!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ile jeszcze tych zali.

Popełniłeś w tym klubie może z 10 wpisów z których ani jeden nie dotyczył ani marki Sony,

ani żadnego innego poruszanego tutaj tematu. Dziwnym trafem pojawiasz się tutaj akurat wtedy

jak tylko padnie słowo "handlarz" podobnie zresztą jak paru innych kolegów. Stale ten sam zestaw nicków,

obojętnie czy jesteśmy w zakładce STEREO czy w zakładce KLUBY czy gadamy o Sony czy o Pioneerze,

jak tylko padnie słowo klucz "handel" to jeden po drugim momentalnie jak muchy do gówna się zlatują.

Masz jakies dowody?

I jeszcze ten, litości...

Najlepszym dowodem jest fakt, że założyciel klubu Sony oraz klubu Sansui, wielki miłośnik Denona, Pioneera i cholera wie czego tam jeszcze,

wyleciał z tego forum na zbity pysk (do czego mam nadzieję moja skromna osoba się przyczyniła) kiedy został przyłapany

na pisaniu z co najmniej trzech kont jednocześnie. I chociaż od lat o tym pisałem, to wszyscy mieli to gdzieś i nikt nic z tym nie robił.

A dlaczego nikt z tym nic nie robił? No spróbuj sam zgadnąć dlaczego. Jakich jeszcze potrzebujesz dowodów, żeby Ci klapki z oczu spadły?

Bo dla mnie to wszystko jest tak oczywiste, że po prostu nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można tego nie widzieć.

Możliwości są dwie - albo trzeba mieć coś z oczami, albo trzeba mieć w tym jakiś interes, a kto jaki może mieć, to przecież jak na dłoni widać.

przychodzi taki czas, że chyba należało by sobie odpuścić

Masz rację, dawno bym sobie odpuścił, tylko jak widzę ten szyderczy uśmieszek na tych zakłamanych ryjach, to aż mnie normalnie telepie...

I jeszcze ten, litości...

Najlepszym dowodem jest fakt, że założyciel tego klubu, oraz klubu Sansui, wielki miłośnik Denona, Pioneera i cholera wie czego tam jeszcze,

wyleciał z tego forum na zbity pysk (do czego mam nadzieję moja skromna osoba się przyczyniła) kiedy został przyłapany

na pisaniu z co najmniej trzech kont jednocześnie. I chociaż od lat o tym pisałem, to wszyscy mieli to gdzieś i nikt nic z tym nie robił.

A dlaczego nikt z tym nic nie robił? No spróbuj sam zgadnąć dlaczego. Jakich jeszcze potrzebujesz dowodów, żeby Ci klapki z oczu spadły?

Bo dla mnie to wszystko jest tak oczywiste, że po prostu nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak można tego nie widzieć.

Możliwości są dwie - albo trzeba mieć coś z oczami, albo trzeba mieć w tym jakiś interes, a kto jaki może mieć, to przecież jak na dłoni widać.

tylko jakos nikgoo to nie obchodzi z wyjatkiem ciebie

tylko jakos nikgoo to nie obchodzi z wyjatkiem ciebie

Doprawdy? A skąd Ty możesz wiedzieć kogo co obchodzi, a co kogo nie obchodzi?

Że Ciebie "to nie obchodzi" bo każdy upolowany jeleń potencjalnie może zostać Twoim przyszłym klientem, to rozumiem,

ale skąd masz wiedzę na temat myśli tysięcy internautów przeglądających to forum... no tego to chyba nie rozumiem.

P.S.

Naprawdę sądzisz, że gdyby to wszystko nikogo nie obchodziło, to by reagowali z taką wściekłością i zajadłością

praktycznie za każdym razem, gdy tylko napiszę cokolwiek nie pomyśli tutejszych szemranych biznesmenów?

Dlaczego wychodzą z siebie i za wszelką cenę starają się mnie uciszyć, skoro nikogo to nie obchodzi?

Potrafisz to jakoś wytłumaczyć?

Nawet z sąsiednich wątków i klubów już się tutaj złażą, żeby zrobić ze mnie idiotę i zdusić problem w zarodku,

zanim dobiorę się do tyłków całej reszcie miłośników wszystkiego na czym można parę groszy przytulić.

Akurat nt. Sony es napisalem w tym watku wiecej niz ty. Sam sie przyznales nie jednokrotnie ze o sprzecie nie piszesz tylko swoje chore wynurzenia to do kogo ta mowa? Akurat jestes ostatnia osoba na forum ktora powinna na ten temat zwracac komus uwage. A w watkach pojawiam sie wtedy jak juz ze smiechu spadam z krzesla czytajac twoje wpisy.

Jak juz ktos wczesniej napisal: uderz w slimaka z tym kundlem z avatara i bedzie gitara. Nie zapomnij jeszcze nazrec sie koksu jak wyjdziesz na spacer :-D

Że Ciebie "to nie obchodzi" bo każdy upolowany jeleń potencjalnie może zostać Twoim przyszłym klientem, to rozumiem,

ale skąd masz wiedzę na temat myśli tysięcy internautów przeglądających to forum... no tego to chyba nie rozumiem.

P.S.

Naprawdę sądzisz, że gdyby to wszystko nikogo nie obchodziło, to by reagowali z taką wściekłością i zajadłością

praktycznie za każdym razem, gdy tylko napiszę cokolwiek nie pomyśli tutejszych szemranych biznesmenów?

Dlaczego wychodzą z siebie i za wszelką cenę starają się mnie uciszyć, skoro nikogo to nie obchodzi?

Potrafisz to jakoś wytłumaczyć?

Uuu. Ale misja. Tylko pozazdroscic. Naprawde wierzysz w to ze jakikolwiek handlarz na swiecie przejmie sie twoim belkotem? Masz jednak cos nie tak z ta glowa.

?👈

Wystarczy że chociaż jeden dzieciak nie zostawi u żadnego z was kasy, na którą całe wakacje ciężko zapieprzał.

Całą resztę mam gdzieś, a najgłębiej handlarzy oraz to co sobie o mnie pomyślą czy gdzieś tam napiszą.

Naprawdę wierzysz w to, że nadrabiasz pisaniem z braku laku o moim avatarze? U kogo. U swoich kolesi z bazaru?

Akurat nt. Sony es napisalem w tym watku wiecej niz ty.

Gdzie? Kiedy? Jak szykowałeś do sprzedaży jakiegoś szrota?

Widocznie akurat wtedy czym innym byłem zajęty i nie zauważyłem. Nawet nie wiesz jak bardzo żałuję.

Tak bardzo, że chyba zaraz tego poszukam, a później sobie porównam z aukcjami w archiwum allegro.

Strasznie jestem ciekaw wyników :)

Za to kupia plastikowego denona ze sklepu. Ponoc lepsze sa.

Ja tego nie napisałem, ale pewnie wiesz co mówisz. W końcu dwie wywrotki Denonów już tutaj opchnąłeś.

P.S.

Potrafisz to jakoś wytłumaczyć?Nawet z sąsiednich wątków i klubów już się tutaj złażą, żeby zrobić ze mnie idiotę i zdusić problem w zarodku,

zanim dobiorę się do tyłków całej reszcie miłośników wszystkiego na czym można parę groszy przytulić.

Dla mnie to Ty mozesz tutaj pisac 24/dobe Twoje pisanie zadnemu handlarzowi nie zaszkodzi nawet jesli jakis tutaj jest.

Irytuje mnie tylko to ze uwazasz ludzi za idiotów i jeleni ktorzy placa po kilka tysiecy za niewiadomo co, jesli ktos jest laikiem to nie kupuje sprzetu za kilka tysiecy w dodatku uzywanego, a jesli ktos ma pojecie o sprzecie to wie co kupuje i z czym wiaze sie zakup wiec uwierz mi ze nic po Twoim pisaniu

Tak bardzo, że chyba zaraz tego poszukam, a później sobie porównam z aukcjami w archiwum allegro.

W koncu nic innego nie masz do roboty w tym swoim nudnym zyciu

jesli ktos jest laikiem to nie kupuje sprzetu za kilka tysiecy w dodatku uzywanego,

Jesli ktos jest laikiem i wpadnie na forum czytając że jakis CDek za 200zł walcuje obecne plastikowe hi endy to bez wahania kupi. W koncu doradzili mu na powaznym forum

A co ma kupic sobie nedznego denona dcp 720 z mediamarktu? yamahe cd-s700 padło ktore nie wiem czy wytrzyma 3 lat sredniego uzytkowania, to samo ze wzmacniaczami

denony pma 720ae, yamaha as 700 jak ktos sie przesiada z jamnika na ten sprzet to przez pierwszy miesiac bedzie zadowolony a pozniej rozczarowanie ze wtopil 4 tysiace w gowniany sprzet

ciagle z tym hi-endem wyskakujesz, nikt tu nigdy nie pisal o walcowaniu hi-endu, nikt nawet nie zna definicji hi-endu lub sam na swoj sposob rozumie to pojecie.

Edytowane przez Bumpalump

Dla mnie to Ty mozesz tutaj pisac 24/dobe

Masz to jak w banku. Choć nie potrzebuję Twojej zgody, to miło że jednak mogę.

Twoje pisanie zadnemu handlarzowi nie zaszkodzi

Jeden już się z tym forum pożegnał, a taki był nie do ruszenia. Na pozostałych też przyjdzie czas, spokojna głowa.

Irytuje mnie tylko to ze uwazasz ludzi za idiotów i jeleni ktorzy placa po kilka tysiecy za niewiadomo co

Mnie irytuje powtarzanie przez Ciebie w kółko tych samych pół prawd, gówno prawd i oczywistych kłamstw.

Nikt kto ma poważny zamiar zapłacić kilka tysięcy za sprzęt nie szuka o nim informacji na tym forum,

a już tym bardziej w wątkach takich jak ten i jemu podobnych. No chyba że ma chęć wydać 16.000zł

na preamp Sansui warty nie więcej jak 4.000zł, to wtedy może tu wbijać i mądrości ludowych poczytać.

Targetem takich wątków są leszcze bez większego pojęcia o rynku wtórnym i mechanizmach jego działania,

którzy nie zdążyli jeszcze zgromadzić wystarczających funduszy na zakup porządnego sprzętu audio,

ale bardzo by chcieli taki mieć i to do nich są kierowane oferty pt. "legendarny odtwarzacz Hi-End za jedyne 400zł"

a wątki takie jak ten istnieją właśnie po to, żeby takiego delikwenta utwierdzić w przekonaniu, że robi interes życia.

Nikt tu nie wydaje po kilka tysięcy, więc uprzejmie proszę o zaprzestanie szerzenia dezinformacji.

A co ma kupic sobie nedznego denona dcp 720 z mediamarktu?

Znowu to samo, zatem ponawiam apel o zaprzestanie szerzenia dezinformacji i celowego wprowadzania czytelnika w błąd.

Znajdź i zacytuj chociaż jeden wpis popełniony w tym wątku, gdzie ktoś komuś poleca zakupy nowego sprzętu.

Jeden jedyny cytat. Czas start.

Caly czas powtarzasz te wartosci sprzetu a ja sie pytam na jakiej podstawie do cholery oceniasz wartosc jakiegokolwiek klocka, tylko dlatego ze ktos puscil 770es za 800zl to myslisz ze on jest tyle wart?

Dobrze ze mamy taka gruba rybe jak Ty ktora wyznacza wartosc sprzetu uzywanego

Znajdź i zacytuj chociaż jeden wpis popełniony w tym wątku, gdzie ktoś komuś poleca zakupy nowego sprzętu.

5 czy 10 letniego i tak nie znajdziesz konkurencji dla takich cedekow jak cdp 950 czy denon dcd 1420 czy wielu inncyh 20 letnich cedekach do ktorych wciaz dostepne sa lasery, za ok 300zl masz cd w stanie conajmniej bdb + kupujesz za to nowy oryginalny laser ktory pozyje kolejne 20 lat a Ty co mi zaproponujesz za 300zl? nic nie zaproponujesz bo nie zagwarantujesz bezawaryjnej pracy przez dlugie lata

Gdzie? Kiedy? Jak szykowałeś do sprzedaży jakiegoś szrota?

Widocznie akurat wtedy czym innym byłem zajęty i nie zauważyłem. Nawet nie wiesz jak bardzo żałuję.

Szukaj, szukaj. Podpowiem ci ze to bylo w grudniu, a wtedy odszczekasz tego posta. Juz ci o tym pisalem ze 3 strony wczesniej ze nie zachwalam niczego dla jakiegokolwiek zysku tylko z prostego powodu - albo dane urzadzenie jest dobre, albo nie. A jak nadal nie dociera to do twojej betonowej czaszki to pora na wizyte u specjalisty i to nie od uszu.

Masz to jak w banku. Choć nie potrzebuję Twojej zgody, to miło że jednak mogę.

Sprobuj potrolowac tak w innym klubie to odrazu na kopach pojedziesz i tyle. Powinienes sie cieszyc ze jeszcze tutaj nikt nie zraportowal tego belkotu.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Kurde, zapomniałem się wystraszyć, następnym razem weź daj jakiś znak sygnał albo coś.

W innym klubie... W innych klubach jest względny spokój, więc na razie nie ma tam nic do roboty.

Cały forumowy element zebrał się tutaj nie wiedzieć czemu, chyba nowa dostawa towaru od Turka była, co?

Dobrze ze mamy taka gruba rybe jak Ty ktora wyznacza wartosc sprzetu uzywanego

No i jaka jest z Tobą rozmowa? Ja do Ciebie z sercem na dłoni, a Ty mi tu z rybami jakimiś?

Widzisz, gdybyś chociaż zajrzał do linka, który wkleiłem, to byś wiedział, że Sansui warty w Polsce 16.000zł

wszędzie indziej na świecie można kupić za równowartość mniej więcej 1.000 amerykańskich dolarów ($1 = 3.15PLN)

Zajrzałeś? Nie zajrzałeś. A głupotki dalej klepiesz. No i po co?

5 czy 10 letniego i tak nie znajdziesz konkurencji dla takich cedekow jak cdp 950 czy denon dcd 1420 czy wielu inncyh 20 letnich cedekach...

Zaraz zaraz, chwila moment... miałeś zacytować ten post, gdzie polecam (ja czy ktoś tam) zakup nowego sprzętu.

Czyżbyś już zapomniał? Teraz się przekonasz jak to jest dyskutować z samym sobą czyli z Tobą. No więc? Gdzie ten cytat?

Znalazles te posty czy ci pomoc? Juz fajka zmiekla jak zobaczyles ze znow sie mylisz?

Następny prawdomówny inaczej. Po pierwsze jakie "znów" się mylisz,

a po drugie nie sądzisz chyba, że od razu wszystko rzucę, żeby jakieś Twoje posty szukać.

Czekaj czekaj jak to szło... acha już wiem - chcesz młotek?

Przeciez lubisz weszyc spiski wiec pomyslalem ze ci sie spodoba. Jak wroce do domu to sam poszukam.

Przed chwila sie dowiedzialem ze przy mnie tez wrozbita Maciej odpada, bo dopiero zauwazylem twoj watek o zarci na bocznicy. Jednak zresz koks. To juz wiadomo skad te odchyly. Grozny piesek, silka... Mam nadzieje ze 3 paski obowiazkowo :-) tylko ten Rammstein troche nie pasuje. Lubu dubu niech nam zyje prezes naszego klubu :-)

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.