Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

przeglądam sobie z nudów ruskie allegro i patrzcie co znalazłem http://molotok.ru/usilitel-sony-ta-f303esd-10hz-80khz-util-i5055305993.html lub http://molotok.ru/sony-esprit-ta-f333esx-79-800-jen-i5055305063.html miał może ktoś okazje po obcować z tym sprzętem fajnie gra czy gorzej od serii 5xx es

303ESD wydaje się być odpowiednikiem 630ESD tylko skąd ta różnica w mocy.

+

http://www.hifiengine.com/manual_library/sony/ta-f630es.shtml

Edytowane przez Marek.S

No to chyba wiadomo czemu F222ES wariował:

9kqrdj.jpg

Wszystkie cztery kondy 1000uF 25 i 50V od razu idą do kosza:

el64i1.jpg

Kondy w zasilaniu dalej perfekcyjne, oba 12010uF:

vou4g2.jpg

Edytowane przez Marek.S

Witam ponownie. No i stało się. Uzupełniłem zestaw o kolejny klocek ES. Tym razem jest to ST-S505ES. Czy ktoś z forumowiczów posiada instrukcję użytkownika do tego modelu? Oczy wiście mile widziana wersja polska ale każda inna też będzie super.

Mam instrukcje do 505 i 707 po angielsku, łap: http://speedy.sh/kj5nr/dfc0927801b3ea001cf7a1317ad66c12.pdf

Edytowane przez Marek.S
no właśnie,bo chcę kupić jakiegoś ES-a ta cena jest nawet przystępna.Czym różni się 730 od 770 poza wiekiem?30 jest na bipolarach a 70 mosf. to wiem,ale jaka jest różnica w dźwięku?..

Różnic między 730 a 770 nie znam ani jednego ani drugiego nie słyszałem ale patrząc na tą cene 730 a ceny 770 na allegro gdzie na ebay za te same pieniądze a nawet mniejsze można kupić 870 to nie ma się co zastanawiać do 1 k zł

Japońska korporacja Sony ogłosiła strategię biznesową na najbliższe trzy lata. W tym czasie firma zamierza doprowadzić do 25-krotnego zwiększenia zysku operacyjnego. Zgodnie z informacjami podawanymi jeszcze w listopadzie ubiegłego roku, podstawą planu ma być dalsza rozbudowa najbardziej dochodowych oddziałów, odpowiedzialnych za produkcję konsol PlayStation i czujników obrazu. Podczas spotkania z inwestorami Kazuo Hirai, prezes Sony nie wykluczył zarazem „poszukiwania sposobów na wycofanie się” z produkcji telefonów oraz telewizorów. To jak dotychczas najbardziej zdecydowana oficjalna wypowiedź na ten temat. Jeszcze rok temu przy okazji przekształcenia oddziału zajmującego się produkcją telewizorów, Hirai nazywał ją centralną dla japońskiej firmy pomimo ponad 7,8 mld dolarów strat, jakich przysporzyła w ostatniej dekadzie.

Sony jakoś goni w piętkę. Na CES 2015 tv było jednym z głównych tematów,a tu teraz, że chcą się wycofać :-)))) ?

25 krotne zwiększenie zysku...? :-) Fiu fiu :-) Ambitnie.

Smuga cienia spowija..;-)

Konkurencja wypiera ich z rynku TV i Smarftonów

Malo kto kupi Z3 za 3kafle jak za polowe tej ceny mozna miec topowy smartfon od LG a za niecaly tysiac juz calkiem dobrego chinczyka Xiaomi

A teraz z innej beczki kupilem za bardzo male pieniadze wzmacniacz TA-F530ES i gra tylko prawa strona. (wiedzialem o tym przed zakupem) Czy naprawa bedzie droga?, i co moze byc przyczyna ze tylko jedna strona gra?

Jak byłem dzieckiem ojciec kolegi powiedział nam jak firma jest od wszystkiego to jest do niczego ericsson może i dobrze zrobił że się wycofał sony ma całość teraz się wycofuje.Telefony nokia jo już microsoft.Życie.

Jeszcze rok i na rynku telefonow zostana tylko Motorole i LG i Chinczyki

Motorola robi swietne telefony w niskich cenach, Moto G to byl strzal w 10.

Podobnie LG bardzo dobre telefony w przystepnych cenach

Nie rozumiem tego, jak można skupiać się na rzeczach i nie skorzystać z tak bogatego doświadczenia w audio. Ponad 40 lat... Nawet wznowienia starych, ulepszonych konstrukcji mogło by pomóc w odbudowie słupków zysku. Wiem, to tylko takie gadanie, ale wydaje mi się, że od paru lat zarząd tej firmy nie ma pojęcia co zrobić...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie rozumiem tego, jak można skupiać się na rzeczach i nie skorzystać z tak bogatego doświadczenia w audio. Ponad 40 lat... Nawet wznowienia starych, ulepszonych konstrukcji mogło by pomóc w odbudowie słupków zysku. Wiem, to tylko takie gadanie, ale wydaje mi się, że od paru lat zarząd tej firmy nie ma pojęcia co zrobić...

święta racja ale większość ludzi słucha muzyki na mini wieży albo byle jakim radyjku a telefon komórkowy czy telewizor ma każdy o wiele większy zbyt większa podaż

Oczywiście, masz rację, ale mimo wszelkiej sympatii do tej firmy, sam mam Z1, cena telefonu jest zbyt wysoka. Trzeba myśleć perspektywicznie i dość przyszłościowo i zastanowić się, czy chce się sprzedać mniej telefonów i zarobić mniej, czy obniżyć cenę, sprzedać więcej i w ogólnym rozrachunku zarobić więcej - proste. No ale wiadomo, firmę zakładali inżynierowie, a teraz w łapkach mają ludzie, którzy o inżynierce nie mają pojęcia. Wiedzą jednak, jak doprowadzić firmę do upadłości...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

kazda firma ktora produkuje masowo jest obecnie nastawiona wyłącznie na zyski, licza sie segmenty dochodowe, co z tego ze sony robi dobre telewizory czy lustrzanki skoro te segmenty przynoszą straty a nie zyski, jest juz za pozno aby cokolwiek zdzialac w segmencie audio, sony w pewnym momencie chcialo podbic zbyt duza cześć rynku, nie mozna miec wszystkiego i teraz to powoli wychodzi, osobne zagadnienie to fakt, ze ogolnie rynek audio jest niszowy, bo mamy w zasadzie 2 grupy odbiorcow, audiofili i zwyklych szarakow

audiofil nie kupi nic z sony bo to marka zbyt popularna i nie wystarczajaco audiofilska, a szaraczek tez ma w dupie taki sprzet sudio bo kupi sobie wieze z marketu

Witam wszystkich A teraz z innej beczki kupilem za bardzo male pieniadze wzmacniacz TA-F530ES i gra tylko prawa strona. (wiedzialem o tym przed zakupem) Czy naprawa bedzie droga?, i co moze byc przyczyna ze tylko jedna strona gra? czy to czesta wawria?

Mozna dostac, oryginalna para komplementarna to cos ok 50zl + wysylka na ebayu

Zacznij diagnostyke we wlasnym zakresie, sprawdz czy dzwieku nie ma zarowno na zaciskach pary A i B, sprawdz czy dzwiek jest na wyjsciu sluchawkowym, sprawdz wszystkie gniazda wejsciowe, poruszaj energicznie selektorem wejsc, sprawdz z wylaczonym i wlaczonym tone defeat i source direct i/lub direct input

A jesli masz troche opanowania to mozesz pozniej nawet wpaic sie sygnalem prosto na stopien koncowy i wtedy bedzie jasne czy uszkodzony jest stopien koncowy czy jakas pier**la po stronie preampu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.