Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Bumpalump, więc proszę o radę.

kolumny Canton Karat 200 i do tego gramofon Dual 721.Muzyka rockowa.W tej chwili jest podłączony wzmacniacz PIONEER A-66X.

Edytowane przez ROCHO

sprawdzalem wszystkie mozliwosci jakie moglem sam zrobic oprocz wpinania sie bezposrednio pod stopien koncowy. I bez zadnej zmiany lewa strona calkiem cisza ,chcialbym musze poszukac jakiegos elektronika, ktory by to naprawil bo poza tym jest w idealnym stanie nie ma zadnej rysy. Mam co prawda inny wzmacniacz ( TA-FA3ES ) ktory jest sprawny ciekaw jestem ktory bedzie gral lepiej TA-F530ES czy moze TA-FA3ES.

Wymieniam mojego Pioneer'a bo chciałbym coś lepszego znaleźć od niego.

SONY TA-F630ESD http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-ta-f630esd-gwarancja-paragon-i5068189057.html

SONY TA-F555ES II mk2 http://allegro.pl/swietny-sony-ta-f555es-ii-mk2-klasyk-moc-vintage-i5085474529.html

SONY TA-F700ES http://allegro.pl/sony-ta-f700es-100-oryginal-i5087924122.html

Sony TA-F730ES http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-ta-f730es-gwarancja-paragon-i5087162650.html

Jedynie co mogę powiedzieć na w/w wzmacniacze to to, że mi się podobają.

Edytowane przez ROCHO

Najlepszy bylby 555ES mk2 ale sprzedaje go marny handlarz

W prawdzie kazdy jest od handlarza, 700 jest za droga

730 w tym stanie mozna przelknac za taka kwote, handlarz najbardziej pewny ze wszystkich, sam od niego kupuje sprzet

Ciezko powiedziec ile jest warty, czasem sprzedawaly sie po takiej cenie a czasem i za 400zl nikt nie chcial kupic

Czy jest az taki dobry to osobsicie tez nie wiem bo go nigdy nie sluchalem, jedynie jest czesto zachwalany na forum

Przy kupnie sprzętu przez allegro zawsze można po negocjować wysłać maila to przecież nic nie kosztuje chwila czasu przy klawiaturze.Ta 700 już wystawia jakiś czas być może sprzeda taniej a i handlarze zlecą z ceny w końcu każdy z czegoś żyje.Okazje trafiają się rzadko a za 5 min już ich nie ma.

Bumpalump, więc proszę o radę.

kolumny Canton Karat 200 i do tego gramofon Dual 721.Muzyka rockowa.W tej chwili jest podłączony wzmacniacz PIONEER A-66X.

Do karatów wystarczy już nawet 570ES, 730 napewno bedzie sie nudzil przy tych kolumnach

730 to na pewno dobry wzmacniacz szybko pokarze słabość kolumn i wymienisz na lepsze i będziesz cieszyć się muzyka mnie tak zmotywowała moja 670 i teraz jestem zadowolony

Ma ktoś z Was jakieś info odnośnie sprzedazy TA-N55 ES MKIII ? ;p szukam pilnie.. może ktoś ze znajomych sprzedaje i ktoś słyszał.

Dałem ogłoszenie w odpowiednim dziale,ale może tutaj przyśpiesze czynnosci z tym związane.

Witam stałem się posiadaczem wzmacniacza sony 606es i jak na razie go testuje. Pierwsze wrażenie to że gra jakoś dziwnie i brakowało mi w nim magicznego guziczka loudness :P ale z każdą płytą doceniam ten wzmacniacz coraz bardziej.

Pytanko do posiadaczy wzmacniaczy sony serii es z klapką.

Jak działa mechanizm otwierania i zamykania klapki ?

Moja jest cały czas otwarta i się nie da zamknąć, może ktoś kto rozbierał swój wzmacniacz powie co tam mogło się zrobić bo zanim sam go rozkręcę chcę wiedzieć czy w ogóle jest sens. Jak dla mnie to jakaś przeciwwaga w nim jest ? :)

wiem który egzemplarz kupiłeś pamiętam z allegro co do klapki nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia niestety

I jak myślisz dobry zakup ? Dziś cały dzień słucham na nim acoustic alchemy i jest dobrze :)

powiem szczerze że jak bym nie miał swojej 670 to też bym kupił nie pamiętam czy była z pilotem a tak poza klapka to wszystko gra ?

a ile dałeś 500 ?

Ja zalicytowałem z przekonaniem że na bank licytacja pójdzie znacznie w górę a tu proszę :) Ogólnie stan jak na taki wiekowy sprzęt jest idealny, praktycznie nie ma rys czy otarć. Wszystko poza klapka śmiga jak należy. Pilota brak ale jutro jadę po pilot. Mam obecnie jeszcze denona rcd 100 i musze przyznać że jak na combo to ten denon też dobrze gra. Zresztą zawsze go doceniałem a sonego kupiłem z ciekawości jak grają esy no i sony zostaje :)

A co do klapki to myślałem że działa ona na taki zatrzask ale się myliłem no i nie znam zasady działania tego mechanizmu i nie wiem jak się do tego zabrać. A szkoda mi rozkręcać go w ciemno bo na śrubkach nawet nie widać ingerencji. Ostatnia sprawa to coś mało info jest o tym modelu prawda ? Może ludzie z tego powodu nie licytowali bo nie mogli nigdzi o nim poczytać.

nie miałem okazji słuchać tych modeli 606,690 ale z mojej 670 jestem bardzo zadowolony a nawet z wcześniejszej 550 także ale zawsze się idzie do przodu

Oj mocno się zastanawiam.Podoba mi się.Szkoda, że jest tak mało informacji albo nie mogę znaleźć ,(trzeba poprosić dzieci) na temat SONY TA-F555ES II mk2

Kupiłeś, czy nie? Może oddałeś, bo teraz znów jest jako:

http://allegro.pl/swietny-sony-ta-f555es-klasyk-moc-vintage-i5094830543.html

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jedną z wad tego forum jest to że cokolwiek napiszę o jakimś wzmacniaczu, przytoczę historię i opiszę brzmienie to momentalnie wykorzystują to handlarze. Tak było między innymi z oboma modelami 555 ES. Dlatego nic już nie piszę od jakiegoś czasu.

Krajcar, ten z Twojego linka to mkI a nie mkII.

730 to na pewno dobry wzmacniacz

730 to muł.

Popieram opinie że F730ES to muł.

@disco, niech sobie wołają nawet po 5k za 555ES. Kto ma trochę oleju w głowie będzie szukał dalej, poza tym chyba każdy przed zakupem sprawdza ile dany sprzęt jest wart.

F555ES w Niemczech chodzi za około €100, w porywach do €150 za b.ładny egzemplarz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.