Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Może Dali 103 ew. małe Grand-y?

Miałem 444ES i 444ESII i uważam że to jedne z niewielu wzmacniaczy które grają z werwą ale przyjemnie na górze. FA5/50ES itp. mają dynamikę ale reszta mi nie pasuje, jak dla mnie są trochę zbyt ostre.

Dynamika i rezerwa pradowa to cecha wspolna chyba wiekszosci wzmacniaczy Sony.

Przy sygnale z komputera moge sobie pozwolic na odkrecenie galki do oporu i nie ma zadnego przesterowania sygnalu, glosniki wygladaja jakby chcialy wyskoczyc z koszy ale jest to czysty nie skompresowany i nie przesterowany sygnal

Zrob to na innym wzmacniaczu za takie pieniadze to zobaczysz ze membrany przy pewnym poziomie glosnosci zaczynaja fruwac bez jakiejkolwiek kontroli, a przesterowanie sygnalu zacznie sie jeszcze przed godzina 12 na galce vol.

I zeby nie bylo, wiekszosc jak nie kazdy wzmacniacz posiada potencjometr logarytmiczny.

Dostałem ostrzeżenie od moderatora strony , że ujawniłem dane personalne oszusta z Allegro. Nie widzę moich wpisów. Więc wrzucam taki wpis.

Sprzedający: hurtszkolny_pl

82-230 Nowy Staw

UWAGA !!!!! Odradzam kupowanie od tego sprzedającego. Sprzęt ( wzmacniacze,Cd ) jest z wystawki w bardzo kiepskim stanie. Nie ma nic wspólnego z opisem. Nie chcesz mieć problemów to nie kupuj. Bo kasy na pewno nie odzyskasz.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Koledzy podpowiedzcie jakie kolumny do 555ES, żeby na górze nie było ostro. Słyszałem, że ponoć ten wzmak gra ostro, nie wiem czy to prawda. Pokój 12m2 raczej wolę łagodniejszą górę. Jakie monitory lub jakie podłogówki?

Na jakich kolumnach wy słuchacie?

Dodam, ze rozstaw między kolumnami to jakieś 3 metry.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

bzdury gadaja on nie jest ostry on jest neutralny !!!! w polaczeniu z odopowiednimi kolumnami zagra bardzo ladnie

No właśnie z jakimi?

a ile masz kasy na kolumny?

Jakieś 2700 zeta

to do takiego pomieszczenia szukaj uzywek kefls50

albo usher601 ale kef to metalu i rocka raczej nie bardzo aczkolwiek to pieknie grajaca kolumna ale tak czy siak jezeli masz tyle kasy a wchodze w gre wylacznie monitory to napewno kupisz cos dobrego , puki co polecam isc do salonu posluchac cos w przedziale 4 tys a potem szukac uzywek !!!! bo wzmacniacz moge ci polecic ale kolumn nie bardzo w tym przedziale co najwyzej 2 tys pisze otwarcie wzmacniacz moze kupic odemnie bo lepszego nie znajdziesz 555es od mojego w samym brzmieniu duzo lepszy nie jest genralnie oba wzmaki sa najlepsze do 1000 zl moja subiektywna a i w sumie obiektywna bo przeanalizowalem wszystkie strategiczne modele do 1000 zl

Edytowane przez comboss

Nie, trzeba mieć kolumny które to wytrzymaja ;p

Kurcze, ja może jestem z innej planety, ale nie spotkałem w życiu wzmacniacza, który dałoby się rozkręcić na maxa i to nie tylko o kolumny chodzi, ale o sens, jakość brzmienia i wytrzymałość bębenków :-)

Smuga cienia spowija..;-)

Ja do połowy nigdy nie dojechałem 444.

Co do kolumn może Dynaudio? Ja bym chciał swojego kiedyś sparować z Chario Delphinus, ich brzmienie mi mocno pasiło.

Edytowane przez spiler86

ja lubie kefa wlasnie przez niemeczaca gore w stosunku do zrealizowanych plyt gdzie niejednokrotnie plyty ze orginalne salbo nagrane !!!!

Edytowane przez comboss

AL czasem lubie tak posluchac np muzyki elektronicznej, gdy np sprzatam mieszkanie, odpalam muzyke tak aby slyszec ja glosno w kazdym pomieszczeniu :-) wiadomo ze jakosc sie zmienia ale nie ze wzgledu na jakies znieksztalcenia czy kompresje ale ze wzgledu na komfort podczas takiego głośnego odsluchu

Fajne rzeczy piszecie i miło poczytać ale być może kriss 73 chce przede wszystkim słuchać muzyki a nie szukać sprzętu być może 444 , 555 es grają fajnie nie wiem nie słuchałem-ciężkie do dostania a większość za pewne to szroty z Niemiec a poza tym jak dla mnie już i tak zbyt wiekowe i po tych cenach nie do przyjęcia jak będę w przyszłości wymieniał klocki to już nie na sony es tylko nowsze konstrukcje o podobnym brzmieniu .Miałem 550 i wspominam bardzo dobrze jak comboss piszesz że 444 kładzie ją na łopatki to pewnie wart uwagi.Z obecnego 670 es jestem bardzo zadowolony i na pewno nie wymienię na 770 lub 870 bo w tej cenie wole nowsze klocki innej marki o podobnym brzmieniu jak już wyżej wspomniałem pozdrawiam

550 dzwiekiem bardzo bliska 670

w 100 % się zgodzę w moim odczuciu parę niuansów na plus 670 es w brzmieniu ale w środku to już inna bajka chyba

i fajnie ze zasugerowales to ze jak tak pisze to niby tak jest dzieki za zaufanie i szacun aczkolwiek ja do wypowiedzi forumowiczow podchodze z dystansem bo kazdy ma inna regule na dzwiek kazdy czegos innego szuka i dla kazdemu co innego moze przypasc do gustu dla jednego podloga bedzie sufitem a drugiego odwrotnie ;) nie mniej jednak fajnie jak ktos opisuj cos obiektywnie bez jakiegos fanatycznego zauroczenia !!!! mimo to milo mi , kriss tez domnie zadzwonil pogadalismy fajniutko mily kumaty koles i wie czego szuka !!!!

Stan wizualny rewelacyjny, model europejski (jedyny minus europejczykow jest taki ze bananow nie akceptuja)

Pilocik tylko cena moglaby byc ze 2-3 stowki nizsza

http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-ta-f770es-high-end-jak-nowy-pilot-i5230739439.html

W stereo na dwa kanały lepiej od Denon AVC-A1XV i Pioneer SC-LX90.

Nawet w stereo na 5.1 gra lepiej bardzo dynamicznie przy cichym słuchaniu ale jak już się daje głośniej to słychać duże zniekształcenia.

W SC-LX90 i AVC-A1XV tego nie ma.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.