Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, panowie sporo tu sarkazmu...

Czy sie da kupic perle...? Tak, ja jakies trzy lata temu zakupilem zestaw 779 i 770 gold z boczkami w stanie sklepowym igla wierzcie mi. Zadnej nwet najmniejszej rysunki, boczki jak nowe, potki zaden nawet nie probowal zacharczec...a jestem bardzo pedantyczny co do sprzetu za calosc zaplacilem od kolegi z kraju Polska 5500... Jakies pol roku temu zakupilem 779 rownierz w goldzie od niemca i rownierz jak trzymany w kartonie zadnej nawet najmniejsze ryski czy wyblakniecia. aha trzy piloty ktore do nich mialem jakby nigdy nie dotykane i laserki bez zajekniecia czytaja.

Wiec jak sie chce to mozna.

Hej.

Skoro jest tak ładnie na serwisach netowych z zakupami to pokaż fotki tych Twoich radosnych zakupów.

Przepraszam, ale jakoś mi to wygląda na pic na wodę.

Juz tylko sprawdze pogode..

Uwielbiam ludzi sceptycznie nastawionych...."pic na wode" :)

Tu jest pierwszy zakup esa, fajne wspomnienie :)))

Cieszyłem się jak dziecko.

Na płycie audio widać kilka naszych pomysłów.

post-37348-0-18751700-1447357227_thumb.jpgpost-37348-0-53923900-1447357227_thumb.jpgpost-37348-0-97038100-1447357227_thumb.jpgpost-37348-0-64303500-1447357228_thumb.jpgpost-37348-0-48377900-1447357229_thumb.png

"Na tym slajdzieee" jest mój drugi zakup, dziewicza do końca X779 ESKA.

Zdjęcia z rożnych miejsc..miałem ich sporo ale jakiś czas temu dysk nie wytrzymał ciosu..

post-37348-0-88122700-1447357262_thumb.jpgpost-37348-0-79335300-1447357263_thumb.jpgpost-37348-0-28912400-1447357264_thumb.jpgpost-37348-0-77509200-1447357264_thumb.jpgpost-37348-0-32128700-1447357265_thumb.jpgpost-37348-0-76769300-1447357265_thumb.jpg

Naprawdę mam łezkę w oku jak wspominam 779 ;)

ps.jak coś pisze to znaczy ze mam jakieś doświadczenie w temacie.

hej

post-37348-0-34020000-1447357262_thumb.jpg

Edytowane przez mowe

Jak tu na to nie chorować :)

A tak nawiasem - na którego cd esa warto się szarpnac?

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Kurcze fajnie ale kur.. prawie 1000€ za laser...

Jak ktos juz posiada X7ESD wtedy warto ale jak nie to 7tysi za komplet i tu juz rodzi sie pytanie czy naprawde warto?!?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Dzisiaj byłem na odsłuchu cdp-x77es ze wzmacniaczem ta-f830es od pierwszego właściciela od nowości i powiem ze mega na mnie wrażenie to zrobiło . Ten cd-ek jest na sprzedaż za 650€ wzmak juz sprzedany... :(

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

z czym to grało wzajemnie??

Jezeli chodzi o kolumny to revox wolnostojące jakiś wysoki model bo chciał za nie 4tys€ i kable oehbahl czy jakoś tak nie zwracałam dokładnie uwagi na nie zależało mi na cd i wzmaku

- punkt widzenia zależy od punktu ...słyszenia-dla niektórych warto

Dokladnie tak, miec taki cd-ik z nowym laserem bezcenne sentyment...ale w tej cenie mam juz fajny przetwornik np.audiobyte black dragon.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Mam pytanie czym wyczyścić zasniedziale gniazda Cinch? I czy warto wymieniać gniazda głośnikowe na WBT ale zrobić tylko jedna pare (2-1) i rozmieścić je po skośnie by było więcej miejsca na kable bo obecnie brakuje go. Oczywiście do podłączenia z pcb zastosowalbym kabel za 100€ za metr.

https://www.hifisound.de/de/Lautsprecher-Selbstbau/Lautsprecher-Bauteile/Polklemmen/WBT-0702-01-Polklemme-bis-16-mm-Vergoldet.html?listtype=search&searchparam=WBT%20

Lub

https://www.hifisound.de/de/Lautsprecher-Selbstbau/Lautsprecher-Bauteile/Polklemmen/WBT-0730-12-Polklemme-Signature-Platin-4er-Set.html?listtype=search&searchparam=WBT%20

PS. Nie daj się wkręcić w Sansui. Forumowicz czubsi to znany manipulant. Wątki o marce służą zarabianiu pieniędzy na tjuningu.

HEHE - coś o tym wiem .... o - widać ,że założyli se nowy klub "pasjonatów marki sansui/szajsui" :) - i znowu piszą brednie jakie to te wzmacniacze są idealne - starają się "mydlić oczy" potencjalnym nabywcą - niezły ubaw człek ma jak to czyta :):P - np to że sajsui au-x901 ma zasilacz 820w - śmiech na sali :) - 820w to szczytowo przy przeciążeniu transformatora ma tak na marginesie - nominalnie to 450-560w

ale mniejsza o to - sorki za offtop :)

sony o wiele lepszą cena do jakośći mają niż sajsuje :)

?

Mam pytanie czym wyczyścić zasniedziale gniazda Cinch?
pozłacane??- jakimś KWASEM ;)-cytryna ,kwasek cytrynowy,ogórek kiszony,pużniej czysta woda .Wymiana gniazd to chyba przerost treści nad formą(za tą cene)

Wafli nie słuchałem, 690es gra sterylnie.

Edytowane przez jarek5127

Jeżeli posiada ktoś jakiegoś cd es'a od 505 w górę to proszę o kontakt - głownie z walniętym laserem, więcej informacji co i po co na PW do osoby, która się zdecyduje.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

najnowszy zakup w towarzystwie reszty sprzętu, na święta przywiozę sobie jeszcze TA-E80ES i wtedy zrobię lepsze zdjęcia

20151115_172005_zpscksznxf1.jpg

Zazdroszczę ;) teraz to jakiś porządny stolik pod sprzecik no i mam jedna mała aluzje co do ustawienia kolumn w nawiasie mówiąc wciśnięte w katy i zasłonięte meblami. Zastanawia mnie ile ludzi tak ma ustawione i potem twierdzi ze Sony ma dużo basu??? Porównałem dzisiaj ta-f830es z pioneerem a-878 i powiem jedno ze 830 jest molem na wysokich , brak mikrodetali przez co scena sie zmniejsza no i jest przytlumiona w porównaniu do a-878

Zazdroszczę ;) teraz to jakiś porządny stolik pod sprzecik no i mam jedna mała aluzje co do ustawienia kolumn w nawiasie mówiąc wciśnięte w katy i zasłonięte meblami. Zastanawia mnie ile ludzi tak ma ustawione i potem twierdzi ze Sony ma dużo basu???

dzięki, póki co mieszkam w Anglii a sprzęt stoi w Polsce i użytkuję go sporadycznie. No co dzień słucham poprzez DAC Matrix Mini-i Pro + Sennheiser HD650 i to musi mi póki co wystarczyć. Co do kolumn to wiem że są wciśnięte w róg ale za bardzo nie mam jak ustawić na krótszej ścianie bo potrzebowałbym z 10m kabla głośnikowego...chyba że przestawię sprzęt ale stolika nie mam, poza tym kolumny mają linię transmisyjną więc nie zatykam żadnego bass reflexu.

Pozdrawiam

czy warto wymieniać gniazda głośnikowe na WBT ale zrobić tylko jedna pare (2-1) i rozmieścić je po skośnie by było więcej miejsca na kable bo obecnie brakuje go. Oczywiście do podłączenia z pcb zastosowalbym kabel za 100€ za metr.

W sprzęcie najwyższej klasy i jak już się nie ma co robić z kasą można dać WBT.

Kable kup sobie Qed Ruby z bdb banankami Eagle . Szkoda kasy na droższe kable i lepiej tą kasę włożyć / dołożyć gdzie indziej ;)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Owe WBT miały by być zamontowane w TA-F830ES którego w zeszły piątek kupiłem po okazjonalnej cenie od pierwszego właściciela a kabel miałby służyć do ich przylutowania ale dzisiaj rozebralem go do czyszczenia i juz wiem ze nie byłby on potrzebny. Kable głośnikowe mam Tara Labs i na żadne inne ich nie zamienię .

Edytowane przez Stivi89

Ja wymieniłem gniazda w końcówce mocy i w kolumnach, zmiana słyszalna, uważam, że warto.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Zastanawiam sie jeszcze czy jest sens zrobić z dwóch par terminali jedna właśnie na WBT czy nie będzie to miało pózniej znaczenia przy odsprzedaży, gniazd jeszcze nie mam podałem linki do których sie przymierzam kupić w tym sklepie ale nie wiem które??? Teraz pytanie z innej beczki czy jest tutaj ktoś ze stolarzy pracujących w tym zawodzie? (Sam jestem nim ale brak w pobliżu stolarza a w Hagebau nie maja tego co chce no i maszyn) pytam bo chciałbym dorobić boczki do wzmacniacza i cd żeby były takie same. Materiał to tylko naturalne drewno czereśnia, albo jakieś egzotyczne żeby ładnie sie komponowalo z czarnymi esami

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.