Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie, chodzi o to, że może układ odpowiedzialny za odbiór komend z pilota jest rąbnięty?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Instrukcja serwisowa, miernik i jedziesz )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nadajnik w pilocie i sam pilot sprawdzony (testowałem 2 różne Logitechy Harmony). W jaki sposób sprawdzić odbiornik IR? Kompletnie nie mam pomysłu - nie mając oryginalnego pilota :(

A spróbuj zakodować inny model odtwarzacza na Harmony - jakiś pospolity... - może zadziała...

neomammut - dzięki za podpowiedź (chociaż wstyd, że sam na to nie wpadłem...) wszystko śmiga jak złoto na ustawieniach procesora EP9ES. Jeszcze raz dzięki za pomoc :)

Spoko :) A odnośnie dziwnych funkcji - także mam Harmony i w magnetofonie DAT DTC-60ES normalnie nie ma funkcji wyłączania wyświetlacza - Logitech twierdzi inaczej i faktycznie, można go wyłączyć :D

Edytowane przez neomammut

Mam STR-DA50ES - bardzo dobry wmak kina domowego, w stereo także sobie radzi, chodź do combo N55ES/E80ES mu jeszcze brakuje :) Spróbuj kupić integrę TA-F555ESII - pobije DA50ES na pewno :)

dzięki za podpowiedź. zastanawiałem sie nad n55es jako preout z da50es żeby jednak zachować kino domowe , które to czasami jest używane . 555ESII chyba nei do kupienia :(

630ESD z braku czasu jeszcze nie osłuchany ale już czeka w kolejce . bardzo ładny egzemplarz.

Koledzy poszukuję pilota RM-TO501E do Sony e9000es, albo jakiegoś zamiennika. Moja przeurocza córka pozbyła się go na dobre. A może znacie jakieś zamienniki w miarę dobre. Pomóżcie

Jako źródło mam na razie Sony MXD-D3, chciałbym wymienić na coś lepszego, co byście polecili z używek oczywiście?

Edytowane przez djmilkyway

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Gość Stivi89

(Konto usunięte)
.

I co uważasz ze to jest dużo??? W porównaniu do dzisiejszych to czy w tej cenie dostaniesz tak pancerny wzmak z prawdziwymi watami na kanał???

http://m.ebay.de/itm/Sony-TA-FA-777-ES-/231862213360?nav=SEARCH

Kompakt Sony CDP-x505es sprzedany obecnemu posiadaczowi muda44 dziękuje za kupno oby służył jak najdłużej ;) pozdrawiam

Edytowane przez Stivi89

.

I co uważasz ze to jest dużo??? W porównaniu do dzisiejszych to czy w tej cenie dostaniesz tak pancerny wzmak z prawdziwymi watami na kanał???

Myślę,że wolałbym nówke Denona 2020 za 6 tys zł.

http://m.ebay.de/itm/Sony-TA-FA-777-ES-/231862213360?nav=SEARCH

Kompakt Sony CDP-x505es sprzedany obecnemu posiadaczowi muda44 dziękuje za kupno oby służył jak najdłużej ;) pozdrawiam

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Myślę,że wolałbym nówke Denona 2020 za 6 tys zł.

I przyszedłeś nam to powiedzieć? Inna sprawa, że ten 777 to za dobry nie jest, ale jeśli chcesz Denona, to sobie kup i się ciesz. Wykonanie ma dobre - trza by było posłuchać.

Koledzy poszukuję pilota RM-TP501E do Sony e9000es, albo jakiegoś zamiennika. Moja przeurocza córka pozbyła się go na dobre. A może znacie jakieś zamienniki w miarę dobre. Pomóżcie

Nikt nie wie??? Nikt nie pomoże???

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Czy ma ktoś może stare testy odtwarzaczy CD w których jest CDP-X505ES ?

Albo coś z serii " 7 " 1990-1993r ?

Testów nie posiadam, ale posiadam SONY CDP-X7ESD jeśli będę mógł pomóc....

Marcin a ty co na sonkę się przesiadłeś :-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Dziękuję i dziękuję za solidną paczkę :)

Aż miło się taką rozpakowuje .

Testów nie posiadam, ale posiadam SONY CDP-X7ESD jeśli będę mógł pomóc....

A co chcesz sprzedać czy pożyczyć ?

;)

Masz jakiegoś DACa ?

Chodzi mi jak po coaxie z DACem gra jako transport X7ESD a PD9700.

Marcin a ty co na sonkę się przesiadłeś :-)

Nic się nie zmieniło . Ciągle coś kupuję , testuję i sprzedaję ( w sumie to już tylko odtwarzacze bo resztę mam taką jaką mieć chciałem ) .

Chociaż po tym jak Tobie sprzedałem 333ESL kupiłem 970ES w stanie jak nowy i tym razem go nie sprzedam ;)

Ale jak chcesz do kolekcji to mam pięknego 770ES bo miejsca brak .

CDP-X505ES kupiłem z ciekawości żeby samemu ocenić jak gra wyższy model Sony . W tym tygodniu kupiłem też CD 10 Marantza ...

A jeszcze jest tyle odtwarzaczy do sprawdzenia ;)

Koledzy poszukuję pilota RM-TO501E do Sony e9000es, albo jakiegoś zamiennika. Moja przeurocza córka pozbyła się go na dobre. A może znacie jakieś zamienniki w miarę dobre. Pomóżcie

Logitech Harmony . Sprawdź w ich bazie czy obsługuje ten model a jak nie to można go przyuczyć .

Sam do wszytkiego mam model 350 ale są i " wypasy " .

A co chcesz sprzedać czy pożyczyć ?

Tomek ja Cie musze przekonać do sprzedazy x7esd :-)

Panowie znacie moją skromna osobę:-) co nabyłem to jak związek,raz zawarty i po grób :-)

Chodzi mi jak po coaxie z DACem gra jako transport X7ESD a PD9700

Nie sprawdzałem, mam go od znajomego i pierwszego właściciela, nie ma drewnianych boczków, ale to pikuś, muszę w nim wymienić paski, nie wczytuje płyty tak szybko jak 9700 ale za to jak gra......

770ES

puki co dziękuję, szuka TA-N77ESlub 80ES i kupie w ladnym stanie ST-S707ES

Chociaż po tym jak Tobie sprzedałem 333ESL kupiłem 970ES w stanie jak nowy i tym razem go nie sprzedam ;)

??

Odczuwasz jakieś różnice w brzmieniu? możesz podesłać jakąś fotkę ? :-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Muda czekamu az skrobniesz kilka slow o sony, zarowno w roli transportu jak i po analogu.

Nie będzie takowych publicznie na tym forum a dlaczego - masz odpowiedź pod swoim postem .

Kiedy tuning ESow?

Kiedy przestaniesz zachowywać się jak przygłup ?

Odczuwasz jakieś różnice w brzmieniu?

Nie mam 333ESL a wzmacniacz mam inny .

Miałem równocześnie TC-KA6ES i ten był lepszy ale 970ES jest dla mnie najładniejszym deckiem Sony i ten został .

możesz podesłać jakąś fotkę ? :-)

Nie mam . Wizualnie jak nowy bez śladów używania więc możesz poszukać w sieci jak wyglądały nowe ;)

Miałem równocześnie TC-KA6ES i ten był lepszy ale 970ES jest dla mnie najładniejszym deckiem Sony i ten został .

KA6 jest uboższa od strony technicznej od 970, pewnie będą komentarze że nie ilość świadczy o ..... ,ale zgadzam się z tobą 970 ma swój niepowtarzalny dizajn który nie może się nie podobać, jeśli jednak chodzi o mnie, to mi z kaseciaków Sony najbardziej podoba się TC-K870ES

Pozdrawiam

Tomasz

KA6ES jest bardziej rozbudowany. Ma i porządnie zrobione Dolby S i płynną regulacje EQ REC z dodatkowym wskaźnikiem na wyświetlaczu.

Ma też mechanizm dociągający kasetę coś jak Pioneer CT- 939 a czego nie ma 970.

Ma też lepszą dynamike.

Jest to prostu lepszy

To już ESow nie da sie stjuningować?

Rozumiem, że Cię to bawi - rozumiem także, że Ty musisz wszystko tunningować, bo inaczej Ci nie zagra? Taka jest widzisz różnica :)

Rozumiem, że Cię to bawi - rozumiem także, że Ty musisz wszystko tunningować, bo inaczej Ci nie zagra? Taka jest widzisz różnica :)

To jest jeden z trzech prowadzących trolli na tym forum którzy to forum rozpieprzają na co pozwala moderacja i administracja .

Gdyby był odrobinę bardziej bystry to by znalazł coś takiego jak SONY SWOBODA gdzie właśnie poprzez modyfikacje urządzenia te grają na znacznie wyższym poziomie .

Ale tu chodzi o zwykły trolling przez który zaglądam tu sporadycznie i przez który nie będzie więcej moich opinii na temat brzmienia ( wyjątkiem są magnetofony o których te trolle nie mają nic do powiedzenia )...

z kaseciaków Sony najbardziej podoba się TC-K870ES

Pamiętasz jak Ci to pisałem ?

;)

Jest jeszcze jeden Sony z ładniejszym wskaźnikiem . DTC-77ES ale wizualnie taki grzmot z przymałą kieszenią .

Mam dwa złote DTC-57ES ( dla mnie najładniejszy DAT Sony ale w tym kolorze ) i jakbyś je zobaczył na żywo to ich wygląd powala . Brzmieniowo też znacznie wyższy poziom od kaseciaków a jak go podepniesz pod zewnętrznego bdb DACa to może służyć jako audiofilskie źródło dźwięku !

Nie używam żadnego Dolby, proszę nie przekonuj mnie że..... :-)

Z tym Dolby to zależy jaki model decka i jaki egzemplarz .

Przykładowo Pioneer CT-979 najlepiej nagrywał bez Dolby i bez HX-Pro . Twój 333ESL najlepiej gra bez Dolby .

Mój 970ES najlepiej gra z Dolby C z którym można nagrać o 2dB głośniej i ZNACZNIE podnosi ten układ dynamikę zbliżając się do sygnału źródłowego bez tłumienia sygnału jak to często ma miejsce z systemami redukcji szumów .

KA6ES ma Dolby S znacznie lepiej zrobione od przykładowo Pioneera CT-900S bo tam ten układ to dodatkowa wielka płytka i masa elementów prze które płynie sygnał a przez co siada jakość brzmienia .

KA6ES z Dolby S gra bardzo dobrze , nie ma " pompowania " itd .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.