Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

clo2 specjalnie dla ciebie wklejam tu całą opinię Piotrka608 o TA-F690ES z zakładki "opinie"

(mam nadzieje, że Piotrek608 mi to wybaczy)

"Wzmacniacz ten miał u mnie stanowić pomost na okres przejściowy pomiędzy sprzedanym niedawno przeze mnie TA 808ES a planowanym zakupem czyli wzmakiem w cenie 8000 zł.

POMOST NA TYLE SKUTECZNY ŻE ZDECYDOWANIE NIE KUPIĘ JUŻ DROGIEGO WZMACNIACZA!!

W porównaniu do 808 ES ten maluch wygląda jak jego biedniutki ubogi kuzyn ..słabowite zaciski, o połowę mniejsza waga, mniej funkcji ...jak przyszedł do mnie w paczce po wypakowaniu z góry za sam wygląd postawiłem go na przegranej pozycji!!

Nic podłączyłem go ..gra...w sumie nic strasznego się nie dzieje ..włączyłem płytkę Basi Time and Tide...i poszedłem do kuchni robić z moja małżonką...kotlety na obiad ..a muzyka sobie gra Basia sobie śpiewa: Promises...śpiewa i czaruje ..i coraz bardziej ściąga z powrotem do pokoju...jak magnes..

Cóż kotlety poczekają ..zreszto po jaką cholerę ten obiad ..krzyczę do żonki "dobra dajmy sobie z tym spokój"

Wkładam na tackę cd kolejne płytki...przy Astrud Gilberto zaczynam płakać ..jest zaxbiście, bosko ...miodzio ..lekko zwiewnie, eterycznie.. a zarazem basik sobie gdzieś tam pracuje punktowo czuje go blisko środka od prawej kolumny ..myślę sobie jaka cholera ..wkładam płytę Megadeth Youtansia ..ciężka muza...nie ma żartów ..jest tam taka balladka....gra bosko.

Wiem co powiecie Japońskie wzmaki są do dupy....taaak macie racje mówcie tak dalej!!!- Krzyczcie głośno bo po co cena tych wzmaków ma rosnąć na wtórnym rynku ..przecież chce sobie kupić drugi i schować głęboko w szafie ..niech sobie leży, jeść nie woła..

Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego wzmacniacza ostatnio wręcz nie opuszczam pokoju odsłuchowego ..przestałem odbierać telefony od znajomych.. kupiłem kilka nowych płyt Cd do mojej kolekcji.

Konkluzja: Ja już chcę na emeryturę!!!"

autor: Piotrek608

>zoltar

Wiem, ale inaczej pisze się testy oddzielnie do każdego urządzenia, a trochę inaczej patrzy się na urządzenia gdy robi się porównanie. Chodzi mi właśnie o dowiedzenie się jakie między obydwoma są istotne różnice (jeśli chodzi o dźwięk). I właśnie opinia pod tym kątem jest dla mnie tutaj istotna.

>neomammut

co do ciepełka, to słyszałem, że cd Kambodży raczej do ciepłych nie należą. Nie wiem jak Audioquesty, ale wg. moich obserwacji mój Audioquest Sidewinder to raczej też podąża w kierunku większej czytelności dźwięku, aniżeli ku jego ociepleniu. Ale jak 770 ociepla dźwięk, to dobrze bo raczej tego nieco potrzeba reszcie, kórą posiadam. Pytanie czy 690-tka też dodaje ciepła?

>zoltar7

Wkleiłeś pełną uniesień literaturę podnieconego Piotrka608. I jest ok, przelał na klawiaturę pozyywne emocje jakich doznał obcując z 690-tką. Tylko mi potrzeba raczej INFORMACJI porównującej oba wymienione wzmaki;)

no to kup oba i porównaj :))

Ale poważnie gdzieś Piotrek608 pisał, że różnice nie są zbyt wielkie, tak więc śmiało możesz brać 690ES jeśli masz ją na oku.

Sluchajcie mam male pytanie, czy jest gdzies w warszawie ktos kto moglby mi do klockow dorobic wtyczki IEC? Bo do wszystkiego procz koncowki, gdzie kabel jest chamsko odrabany i wstawiona wtyczka mam orginalne kable....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wlasnie slucham przegranych utworow z CD na DAT poprzez

KLOTZ LA GRANGE Interkonekt LaGrange R-Audio i wiecie co? Na HD485 basik zszedl nizej, wiecej przestrzeni, lepsza stereofonia i wogole bardziej rasowo - gra z jajem! Oj juz nie moge sie doczekac jak to zagra, gdy bede mial juz wszystko!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

neomammut, 23 Sty 2008, 22:52

a tego DAT'a nie mozna uzyc jako DAC'a dla CD?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mozna:) Ale ja sobie nagralem skladanke i sobie biore do lozeczka Walkmana TCD-D3 i slucham :D

neomammut, 23 Sty 2008, 22:59

>Mozna:)

i jak sie sprawuje taki DAT jako DAC???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ja narazie moge tylko powiedziec, ze na HD485 jest roznica w dynamice, natomiast jak nagram kasetke z cd przy uzyciu SBM to tak jak napisalem wczesniej - ogolonie lepiej! Na glosnikach to nic nie slysze bo nie kupilem jeszcze, wiec jak zloze wszystko do kupy to wtedy napisze... :)

>neomammut

Foxbat poruszył ciekawą kwestię. Skoro można użyć DAT-a jakko DAC-a, to ciekawe jak to wypadłoby na tle twojego cd-eka ES?.

To ciekawa opcja, aby ominąć zakup wyższych cd ES, do których o laserze można tylko pomarzyć. Ciekawe tylko co ten DAT w roli przetwornika dla cd jest w stanie z siebie "wydusić".

Ale prawda jest taka, ze DAC w x...ES sa niezle nawet najnizsze z eesow, natomiast Uzycie DAC`a z DAt`a, to najlepiej z DTC-2000ES - najlepszy DAC firmy, nie wspominajac o samym sprzecie. DAC w moim 60ES jest dosc podobny, ale brakuje mu paru drobiazgow, mozna powiedziec, ze jest prostrza wersja DAC`a z DTC-2000ES

>chłopaki

No to ile warto dać za takiego 690ES ? Tak, żeby jelonka z siebie nie robić (bo jak już wiecie "sknera" jestem i niechętny jestem płacić znacznie zawyżonych cen;))

750 zł do za wysoka/za niska cena?

Chodzi mi o cenę - powiedzmy - rynkową.

Piotrek608 sprzedał właśnie niedawno swoją wychuchaną 690-tkę za 650 zł (szkoda, że wtedy nie widziałem jego ogłoszenia).

>Piotrek608

dziękuję za opinię

W rozm. tel. zaproponowałem handlarzowi który wystawiał 690ES i ten się nie sprzedał 600zł (pierwsze podejście, to co tu szaleć;)). Nie mówił nie, sugerował, że "trochę mało i że w trakcie poprzedniej aukcji ktoś się napalił za 700zł ale jednak z jakichś powodów nie wziął". Sprzęt niby 100% sprawny oryginał, ale ma ryski i diodka "source" nie kontaktuje (ale funkcja niby działa bez zarzutu - mały mankament).

Prosił, aby propozycjęrzucić na maila. Aż taki sknera nie jestem, zaproponowałem 750zł bez pilota coby ewentualnie nie bawić się"w kotka i myszkę" (pilota ewentualnie sprzedałby sobie osobno)... a co stać mnie;).

Na to gość, że MINIMALNA to 850zł (bez pilota);), że "wie co ma i za ile to sprzedać" i w ten sposób nieco mnie "zbeształ" tonem swojego maila;). Nawymieniał przy tym ile to i w jakich to cenach nie nasprzedawał różnych niższych modeli ES. Biorąc pod uwagę ton jego maila, to nie miałbym już nawet ochoty kupować tego od niego i za 600zł. Niektórzy handlarze to mają "średni" poziom w kontaktach z klientami;)

Tak więc, niech sobie dalej słucha tego 690ES. Kupiłem sobie dziś awaryjnie tanie Senhheisery, aby przetrwać okres bez wzmaka i zanadto nie spieszyć się z zakupem. II Led Zeppelin czaduje sobie właśnie aż miło, ale laser jednak znów daje znać. Będę musiał jednak kupić i wymienić. Spróbuję jeszcze przedtem naoliwić prowadnice, może to coś da.

Dokładnie spokojnie..to że piotrek608 na forum napisze nie moze byc odniesieniem da allegro do robienia ludzi w bambuko i naciagania na kase..ne ten to inny.

>bartasxx

Robisz sobie jajca. Mnie to nie rusza, ale teraz sobie pomyśl, że jakiś "świeży", dobry prostoduszny człowiek będzie chciał poszukać na forum przed zakupem coś o takiej np. 690ES i niech nie wychwyci, że swoje "opinie" o jego cenie wyrażasz żartobliwie to gotów jeszcze biedny chłopaczyna od jakiegoś handlarza kupić ten wzmacniacz za dwukrotną cenę niż ten jest wart (a jak widzisz wiele sprzętu wystawionych przez handlarzy ma cenę rynkową przemnożoną przez 2).

Bartasxx - trochę odpowiedzialności albo jak chcesz coś "żartem" skrobnąć to napisz to tak, aby faktycznie było śmieszne a zarazem dla niezorientowanych czytelne co do twoich intencji..

clo2 faktycznie troszkę sprowokowałem aczkolwiek ja osobiście dałbym za 690ES bez pilota -oczywiście w bardzo dobrym stanie 900 zł bez wahania

a jeżeli chodzi o pilota nie ma dla mnie jakiejkolwiek wartości orginalny czy nieorginalny swojego zakupiłem tylko dla swojego lepszego samopoczucia ponieważ tak czy siak leży nie używany po prostu lubię mieć

a Tobie proponuję jak najszybszego dobrego i w pełni satysfakcjonującego zakupu jakiegoś ES-a tak byś mógł w sposób empiryczny doświadczyć co daje ten sprzęt a nie obracać się w teorii miałem 670-tę i była bardzo przyzwoita

bardzo ładna przestrzeń bas znakomicie kontrolowany bezpośrednio nie porównywałem z 870Es ponieważ równocześnie ze zmiana wzmacniacza zmieniłem źródło jak i IC

>Piotrek608

>moim zdaniem wzmak 690 jest maksymalnie wart 700zł i ani grosza wiecej i to pod warunkiem ze nie ma ani jednej >ryski.

>Bartasxx

>ja osobiście dałbym za 690ES bez pilota -oczywiście w bardzo dobrym stanie 900 zł bez wahania

To skoro Bartaxx tak dobrze płacisz za wszystko bez wahania to może chcesz CDP-X222ES - stan jak z fabryki (ślizgający laser kupię i wymienię będzie nowy, a co?;)). Cena 750 zł. Naprawdę warto dać bez wahania, piszesz się?;)

>Bartasxx

>ja osobiście dałbym za 690ES bez pilota -oczywiście w bardzo dobrym stanie 900 zł bez wahania

To skoro handlarz zawołał 850zł;) a ty bez wahania dałbyś 900zł to... czy ten handlarz z którym rozmawiałem i Ty to nie jedna i ta sama osoba?;)

Uderz w stół, a nożyce się odezwą pierdzielisz głupoty od jakiegoś czasu chcesz usłyszeć wpierw ile co jest warte więc wyrażamy swoją opinię aczkolwiek dla Ciebie jest istotna tylko taka , która Tobie odpowiada czyli TA-fF690 stan igła jest wart 400,500 czy 600 zł a najlepiej obdarować Cię takim i może jeszcze dopłacić -co ma do sprawy twój gówniany CDP-X222ES to nie mam pojęcia według mnie możesz z niego zupy nagotować jak również nie rozumiem co ma do rzeczy moja subiektywna opinia ,że dałbym za 690tkę tyle a tyle i pytasz czy to ja jestem tym handlarzem? no kurna masz z tym jakiś problem to napisz co byś chciał usłyszeć tak byś był zadowolony? Na obecną chwile pierdzieliszi teoretyzujesz a gówno słuchasz więc zakup w końcu cokolwiek

>bartasxx

Cóż Cię tak zirytowało. Bartasxx, zauważ, że ja nie prosiłem o SUBIEKTYWNĄ ocenę ile 690-tka jest warta, tylko o informację na temat RYNKOWEJ ceny. Piotrek608 bez trudu potrafił odpowiedzieć, a Ty odpowiedziałeś ... tylko że nie na zadane przeze mnie pytanie. Bo ja nie pytałem wcale "ile Ty byś za to bez wahania dał?", tylko "po ile to chodzi".

Bartasxx, nie irytuj się bez powodu. Czytaj najpierw uważnie pytanie a potem zabieraj się za udzielanie informacji.

>zoltar7

Jest PAX, ja nie zacząłem i jestem bardzo spokojny;). Tylko, że jak widzisz, jak zapytać ile za coś można dać aby nie przepłacić to znajdą się tacy, którzy zamiast udzielić Ci informacji wciskają ci kit. Pytanie po co?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.