Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi jak to jest z tą 830`stką - godny polecenia? Wymagający? Jak barwa/przestrzeń/wybrzmienia/szczegół?

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Neutralny, latwo go zestawic z roznymi kolumnami i zrodlami, przestrzen jak to w sony, swietnie buduje scene. Szczegółowosc moim zdaniem ok, jesli nie zamulimy systemu ciemnymi kolumnami i zrodlem to uslyszyny wszystko co bylo w studiu. Poziom dużo wyzszy niz 770ES, i niemal identyczny z 870ES w wydaniu euro.

Aha, czyli kawał pieca jak się go dobrze połączy :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tak jak mowie, latwo go polaczyc, zagral ze wszystkim z czym go mialem okazje testowac, z tym ze dla mnie najlepiej gra z kolumnami jasnymi bo ja preferuje taki ofensywny dźwięk.

Gral z kappami 8.2

Stx fx300 po modzie

Canton ergo rc-l

Mam do sprzedania Sony TC-K970ES czarny stan wizualny i techniczny jak nowy . Prawie nieużywany z nowymi paskami i rolkami + kasety .

I czekam na decyzję w sprawie złotego CD 505ES którego fotkę dałem wcześniej .

W rozliczeniu może być jakiś czarny DAT Sony z serii ES w stanie jak nowy

Edytowane przez muda44

Nie wątpie, ale nie zobowiązuje cię to do tego aby obrażać innych użytkowników oraz wszystkich wrzucać do jednego wora

Pozdrawiam

Tomasz

• 2 tygodnie później...

Koledzy polecicie jakiś dobry serwis w stolicy. Niestety córka w trakcie zabawy uderzyła czymś w potencjometr (pokrętło) głośności w przedwzmacniaczu i teraz jest on trochę luźny. Wszystko działa, ale mocowanie chyba w środku jakieś pękło. Nie chce się za to zabierać sam:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Koledzy polecicie jakiś dobry serwis w stolicy. Niestety córka w trakcie zabawy uderzyła czymś w potencjometr (pokrętło) głośności w przedwzmacniaczu i teraz jest on trochę luźny. Wszystko działa, ale mocowanie chyba w środku jakieś pękło. Nie chce się za to zabierać sam:)

A zdejmowales chociaż pokretlo? Może nakrętka się poluzowala.

?👈

A zdejmowales chociaż pokretlo? Może nakrętka się poluzowala.

Nie zdejmowałem, jak ruszam gałką to czuć, że rusza się z jakaś płytką, czy modułem który jest w środku.

Masz tu kolegę Bumpalump

dzięki:)

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Nie zdejmowałem, jak ruszam gałką to czuć, że rusza się z jakaś płytką, czy modułem który jest w środku.

To zdejmij, ciężko pociągnąć do siebie? :)

Ew odkręcić śrubę mocującą? Akurat nie wiem jak w tym modelu to wygląda.

?👈

• 3 tygodnie później...

Witam Panowie, przymierzam sie dzis do zakupu koncowki 80ES i sie zastanawiam jak ustalic ktore to MK?

BTW. pochwale Wam sie moim patefonem ktory mam od wielu lat :)

IMG-20160520-WA0003_resized_zpstimnqbms.jpg

do zakupu koncowki 80ES i sie zastanawiam jak ustalic ktore to MK?

No klasyka panie: http://www.thevintageknob.org/sony-TA-N80ES.html

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

a wiec, podlaczylem sama koncowke do cd i nie bylem zachwycony....gora taka jak by kon lał na blache....po 5 minutach sluchania malo glowa mi nie odpadla.

Peter Gabriel -UP, polecam, wiekszosc glosnikow sie podda :)

wlasnie B&W 803

tak sie zaczelo 20160520_225358_resized_zpsdf0mt8j3.jpg

z przykroscia stwierdzam ze tak gralo lepiej....IMG-20160520-WA0001_resized_zpsg1ig4rvw.jpg

ale....tak jest dobrze...jeszcze sie przyzwyczajam...20160521_001334_resized_zpsfhl4hoiw.jpg

Edytowane przez evo11
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.