Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tak jak wspomnialem powyzej ten patefon z ta koncowka gra nieznosnie...no chyba ze ktos jest gluchy w pien I gory nie slyszy...

Edytowane przez evo11

Nie wiem jak gra ten model w szczegolnosci z modyfikacja.

Z wysokich modeli CDP testowalem jedynie X77ES z Sony TA-F830ES

Wzmacniacz bardzo podobnie grajacy do TA-N80ES, brzmienie przynajmniej klase wyzej niz z Sony CDP 338ESD

Stawiam wiec na kwestie dopasowania kolumn, bo elektronika Sony zazwyczaj bardzo dobrze sie wzajemnie zgrywa

Stawiam wiec na kwestie dopasowania kolumn, bo elektronika Sony zazwyczaj bardzo dobrze sie wzajemnie zgrywa

Oj, jakie kwiatki wychodzą, jak się zestawi np N55ES z czymś innym, E80ES tak samo, bardzo wrażliwe klocki, to samo z X77ES :) Czasami aż się włos jeży, że to ten sam klocek, co w domu u mnie stoi? :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

nie zaobserwowałem specjalnych różnic w dźwięku choć czasami wydaje mi się, że 707es wygrywa.

natomiast 7es fajniej się obsługuje. Szuflada wyjeżdża "dostojniej", wolniej. Dochodzi jeszcze do tego efekt dwóch prędkości: szuflady i płyty. Fajnie to wygląda w rzeczywistości

Witam szanownych Kolegów!

Od perwnego czasu dzielnie gra u mnie wzmak Sony TA-F-444 es mkII. Planuję w najbliższym czasie dokupienie gramofonu, najlepiej retro do 1500zł. Co moglibyście polecić? Zależy mi na dynamicznym graniu, skłaniam się w stronę neutralności, bez podbarwień. Czy wzmak gramofonowy w tym wzmacniaczu daje radę czy lepiej dokupić coś zewnętrznego? Drugie pytanie, tak przy okazji - gdzieś przeczytałem, że ten wzmacniacz świetnie współgra z CD Pioneera i tutaj wpadł mi do głowy pomysł zakupu PD-75. Czy ktoś z Was słuchał takie zestawienie? Wiem, że Soniak ma swoje lata ale brzmienie mi odpowioada, mocy wystarcza więc planuję dać go do renowacji aby jeszcze długo służył. Czy ktoś tuningował ten model? Co warto w nim zmienić, a może lepiej zostawić go bez grzebania? :)

Moje gatunki muzyczne to rock/hard rock, heavy metal, lata 70-90 :)

Pozdrowienia!

Witam szanownych Kolegów!

Od perwnego czasu dzielnie gra u mnie wzmak Sony TA-F-444 es mkII. Planuję w najbliższym czasie dokupienie gramofonu, najlepiej retro do 1500zł. Co moglibyście polecić? Zależy mi na dynamicznym graniu, skłaniam się w stronę neutralności, bez podbarwień. Czy wzmak gramofonowy w tym wzmacniaczu daje radę czy lepiej dokupić coś zewnętrznego? Drugie pytanie, tak przy okazji - gdzieś przeczytałem, że ten wzmacniacz świetnie współgra z CD Pioneera i tutaj wpadł mi do głowy pomysł zakupu PD-75. Czy ktoś z Was słuchał takie zestawienie? Wiem, że Soniak ma swoje lata ale brzmienie mi odpowioada, mocy wystarcza więc planuję dać go do renowacji aby jeszcze długo służył. Czy ktoś tuningował ten model? Co warto w nim zmienić, a może lepiej zostawić go bez grzebania? :)

Moje gatunki muzyczne to rock/hard rock, heavy metal, lata 70-90 :)

Pozdrowienia!

oj, mój błąd, przepraszam za zdublowany wpis...

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie wszystkich zgromadzonych es man's ;))) od dwoch dni czytam to forum i nakrecam sie na jakiegos es'a .

Poniewaz jestem dosc swiezym entuzjasta dobrego grania a moj pierwszy klocek znalazlem na smietniku (PM 7200 + mortaund short 902i )wiec dane bylo mi , nie mialem wyboru :))) To chcialem sie poradzic czy jest sens pakowania w sprzet ktory ma juz prawie 30 lat i jaki przyrost satysfakcji bede mial do mojego juz drugiego pm7200 . Na oku mam http://www.ebay.co.uk/itm/152119172899?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

albo

http://www.ebay.co.uk/itm/131848477787?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Nigdzie mi sie nie pali czy to bedzie ten czy inny , ale zdaje sobie sprawe ze musze sie streszczac bo towaru coraz mniej ....

1* YAMAHA as2100/MATRIX mini-i pro2s 2* Sony ta f870es/xa20es/Dynavoice df8/Aim sc808 /UPS Powertecnique pro3000 1800W online, 3* Marantz/pm7200 /cd6000ose/ st7001/Mordaunt Short Avant 916i,

770 ,870 odradzam stanowczo ,nie za tą kasę.

Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Faktyczniie jest drogo, po tych wszystkich ahah i ohah jestem skolowany ,Audi A3 brzmi tak sobie ... To ile jest taka 870 warta ?

1* YAMAHA as2100/MATRIX mini-i pro2s 2* Sony ta f870es/xa20es/Dynavoice df8/Aim sc808 /UPS Powertecnique pro3000 1800W online, 3* Marantz/pm7200 /cd6000ose/ st7001/Mordaunt Short Avant 916i,

770 ,870 odradzam stanowczo ,nie za tą kasę.

stefek79 masz tutaj opinię byłego użytkownika 770 es z którą się całkowicie zgadzam.Fajne klocki ale całkowicie nie za obecne ceny ,.można kupić młodszy i lepszy sprzęt.

wolałbym bardziej np ten http://olx.pl/oferta/baltlab-epoca-1-CID99-IDfZMo5.html#7ce1ad977c a w cenie 870 es z linka to można nawet nowy kupić

Mialem Epoce 2 w czasie gdy mialem jeszcze 670ES, to nie byl ten poziom, do 870ES to nie ma nawet czego porownywac.

Calkiem fajny sprzet ktory ostatnio mialem to koncowka Roksan Kandy K2 ale tez nie jest lepszy od Sony.

Najblizej poziomu Sony zblizyl sie Krell KAV 300i ale to tez jest sprzet ktory ma 20 lat i kosztuje podobne pieniadze

Niestety sprzet uzywany bedzie mial zawsze przewage nad sprzetem nowym

2l0xer.jpg

Niestety sprzet uzywany bedzie mial zawsze przewage nad sprzetem nowym

tutaj się zgadzamy ale ja preferuje sprzęt używany paru letni a nie schodzony prawie 30.

I chce zaznaczyć że sony es na prawdę lubię i nie powiem złego zdania ale pisząc tutaj ohy i ahy również po części napędzamy koniunkturę handlarzom którzy już wywindowali ceny do granic absurdu i zamiast sony cieszyć ucho ludziom z mniejszym portfelem to stoi na portalach wiadomo w jakich cenach co jest powodem śmiechu i żartów.Niestety taką mam opinię.

Bumpalump byłem u ciebie i słuchałem twojego zestawienia i mi osobiście nie za bardzo podeszło w muzyce którą słucham.Każdy ma swój gust i pod siebie dobiera elementy.Oczywiście moje zaproszenie aktualne i jak będziesz we Wrocławiu zapraszam do siebie dla porównania.

Bumpalump byłem u ciebie i słuchałem twojego zestawienia i mi osobiście nie za bardzo podeszło w muzyce którą słucham.Każdy ma swój gust i pod siebie dobiera elementy.Oczywiście moje zaproszenie aktualne i jak będziesz we Wrocławiu zapraszam do siebie dla porównania.

Mysle ze powinienes poswiecic kiedys wiecej czasu na odsluch w dogodnych warunkach bez pospiechu. Zawsze zwracam uwage i wskazuje miejsce w ktorym goscie powinni usiasc i sluchac bo akustyke pomieszczenia robi sie tak aby bylo najlepiej w jednym miejscu. Na stojaco tez mi sie nie podoba jak gra :) Oczywiscie wpadne na odsluch, postaram sie umówic w lipcu jak bede mial urlop.

I chce zaznaczyć że sony es na prawdę lubię i nie powiem złego zdania ale pisząc tutaj ohy i ahy również po części napędzamy koniunkturę handlarzom którzy już wywindowali ceny do granic absurdu i zamiast sony cieszyć ucho ludziom z mniejszym portfelem to stoi na portalach wiadomo w jakich cenach co jest powodem śmiechu i żartów.Niestety taką mam opinię.

W pewnym stopniu sie z Toba zgadzam ale... ceny sa wysokie wszedzie na ebay.pl, ebay.ca, ebay.de, na allegro, w Japonii

Sprzet uzywany drozeje bo jest to alternatywa dla sprzetu nowego o kiepskiej jakosci oraz z powodu iz jest tego sprzetu coraz mniej ale to oczywiscie nie usprawiedliwia takich cen.

I trzecia sprawa, sprzet zawsze mozna kupic taniej szukajac go u prywatnych zrodel badz na mniejszych portalach

Można wiedzieć jakiej muzyki słuchasz?

Jak pytanie skierowane do mnie to przede wszystkim muzyka elektroniczna począwszy od klasyki jak jarre , vangelis , mike oldfield do ambientu , psytrance wykonawcy np solar fields , carbon based liveforms , asura , aes dana Czasami air , moby , muzyka filmowa ale ta bez wokalu., era , enya , enigma. Bardzo rzadko klasyka rocka jak np queen , depeche , doors , zz top.

Jak pytanie nie do mnie to przepraszam za off-topic.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.