Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

slawek-r, 1 Lut 2008, 01:20

>Gdy zmieniałem S505, X202, F606 to dostałem jeden warunek: nowe klocki mają być złote. Więc od

>jakiegoś czasu cieszy moje oczy i uszy: S707, X505, F707. Razem ok 42 kg.

A nie ma Pan przypadkiem tego tunerka tylko, ze w czarnym kolorze? :)

Pozatym piekny zestawik, teraz dopiero zobaczylem, bo zdjecie mi sie nie otwieralo....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Krysew, 1 Lut 2008, 12:02

>clo2

>A jak ma wyliczyć litraż ten gość

>http://www.royaldevice.com/customita3.htm

Ciekawe zdjęcia, moim zdaniem ilustrują ostatnie stadium groźnej choroby zwanej "audiofilizmem"... co dalej operacja mózgu czy dom wariatów ???

Czy ktoś miał możliwość porównywania odtwarzaczy CD Sony z serii 7 (707, 779, 777, 7) z nowymi tworami chińskimi typu MZHS E88 czy E-Sound, Shanling, Xindak?

Zastanawiam się pomiędzy Sony CDP-X779ES i MHZS E88. Oba są do nabycia w podobnej cenie.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>zoltar

>Ciekawe zdjęcia, moim zdaniem ilustrują ostatnie stadium groźnej choroby zwanej "audiofilizmem"... co dalej operacja mózgu czy dom wariatów ???

wszystkie fotki są ekstra. Ale znalazłem tam również ewentualną sugestię co do możliwości tuningu najwyższycg cd sony ES. Grają ponoć świetnie, więc strach pewnie je oddawać do dłubania jakimś "mechooptykom". Ale tuning jak na poniższym zdjęciu można wykonać samodzielnie bez ingerencji w "elektrykę". Dźwięk musiał zyskać na precyzji ale czasem i ... na skoczności (patrz piękne "amortyzatory");)

post-12178-100001668 1201880841_thumb.jpg

>Zafop

"kup MHZS-a 88. Będziesz BARDZO zadowolony".

Zagra lepiej od CDP-X707 - jakoś nie chcę mi się wierzyć. No ale na plus chińczyka jest tani laser, a w sony nie dość, że był drogi, to jeszcze jest niedostępny.

Sam niewiem. Soniak wizualnie spasowałby się z TA-F870. Na zdjęciach ten MHZS jest ładny - czy w rzeczywistości robi takie dobre wrażenie również?

No cóż - już raz posłuchałem się Ciebie i kupiłem 870-tkę i to był strzał w dziesiątkę. Może i tym razem będzie ok.

NEOMAMMUT

Wybacz, ale nie znam niemieckiego.

To jak z tym 550ES?? Jest do niego pilot czy nie??

Jezeli nie jest na pilota to chyba 480 zł za taki wzmak to wysoka cena??

Moze się czepiam, ale pilot jest przydatny.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Reaper

o mnie | ignoruj | PW

stat: 767 / 777 / 0

1 Lut 2008, 18:11

NEOMAMMUT

Wybacz, ale nie znam niemieckiego.

To jak z tym 550ES?? Jest do niego pilot czy nie??

Jezeli nie jest na pilota to chyba 480 zł za taki wzmak to wysoka cena??

Moze się czepiam, ale pilot jest przydatny.

Panowie przestancie pieprzyc bo rzygac sie chce. Odkad clo2 zaczal swoje debilne wpisy i pseudo regulacje cen na Allegro wszystko wydaje wam sie za drogie. Wstyd i zenada. Jesli 550 ES jest za 480zl w idealnym stanie to tylko brac bo IMHO to najlepszy wzmak z serii 5xx ES. Generalnie wart wiele wiecej niz te 480zl.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Najgorsze jak za owa pseudo regulacje cen biora sie ludzie ktorzy w zyciu nie slyszeli sprzetu i tylko niejako "z zalozenia" wydaje im sie ze sprzet jest za drogi.

Reaper, 1 Lut 2008, 18:11

>NEOMAMMUT

>

>Wybacz, ale nie znam niemieckiego.

>

>To jak z tym 550ES?? Jest do niego pilot czy nie??

>

>Jezeli nie jest na pilota to chyba 480 zł za taki wzmak to wysoka cena??

>

>Moze się czepiam, ale pilot jest przydatny.

Masz wszystko jak na dloni - jest fotka na ktorej ewidetnie nie widac odbiornika fal podczerwonych, wiec wniosek jest jeden: pilota brak :)

>discomaniac71

Skoro deklarujesz - jak wpisałeś w jednym z wcześniejszych postów - że nie nam (w tym i Tobie) deliberować nad cenami cytuję "zadbanych klocków od ich użytkowników" a nie handlarzy to nie bardzo rozumiem po co Disco teraz znów wdajesz się w dyskusję na temat cen Soniaczy (wnioskuję, że Twoim zdaniem zbyt niskich;))?.

Kolejna rzecz - clo2 nigdy nie zabierał się na tym forum za regulowanie cen sprzętów na Allegro. Proszę Disco nie podawaj tutaj żadnych dezinformacji. Jeśli wrócisz do naszych wcześniejszych dysput i przeczytasz je raz jeszcze uważnie (bo może Ci ich treść zatarła się już w pamięci), to zauważysz że rozmowy były o RYNKOWYCH CENACH sprzętów o których rozmawialiśmy (i tam dla osób mało zorientowanych w pojęciu "cena rynkowa" zoltar7 podał nawet zrozumiałą informację). A ty ciągle się boczyłeś tak jakbyś życzył sobie, aby soniacze najlepiej były przez wszystkich łapane za kilkakrotnie wyższą cenę niż "chodzą" obecnie. Masz w tym jakiś interes czy co?

Niestety Disco, nie chciałem, jednak znów musiałem zainterweniować, ponieważ raz: podajesz dezinformacje których m.in. ja jestem przedmiotem, po wtóre podajesz dezinformacje co do prawdziwego sensu dyskusji, która w tym wątku odbywała się wcześniej.

prawa rynku są takie że realna wartość czegokolwiek to tyle ile ktokolwiek ma ochotę zapłacić w obrębie danego czasu

btw , jak dla mnie 20to letni wzmak bez jednej ryski w stanie kolekcjonerskim może być dwa razy więcej wart od takiego z 1 ryską w stanie bardzo dobrym i 5 albo 10 x więcej od poniszczonego (i najczęściej dłubanego w środku) klamota z wystawki zreanimowanego napredce na potrzeby www.allegro.pl

>discomaniac71

Kolega Reaper zainteresowany potencjalnie jak ja wcześniej zakupem wzmacniacza Sony ES zapytał tak samo - za ile można to kupić aby pewnie nie przepłacić (bo chyba nikt nie lubi być "jeleniem" prawda?. Gdzie miał zapytać?, myślę że zapytał w dobrym miejscu. Ty w kwestii cen "sonego" to masz wyraźnie jakiś kompleks nie wiadomo dlaczego.

Jakoś Piotrek608 zapytany o cokolwiek w sprawie ES - zawsze służy INFORMACJĄ i nie ma nigdy problemu (bardzo sympatyczny zresztączłowiek i można mieć do niego zaufanie). Dlaczego Ty Disco nie możesz?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 jeszcze kilka takich wypowiedzi i wymigiwania sie od odpowiedzialnosci i strace cierpliwosc. Analizujac twoje wpisy: 2/3 dotyczy cen sprzetu bo zwyczajnie nie masz zielonego pojecia jak on gra. Podobnie bylo od poczatku tego watku. Wciaz tylko ceny i ceny i wszystko za drogie bo to jakis k... spisek i na Allegro sami handlarze. Rzygac sie chce. A mowia ze Krakusy to centusie. Wez i kup se Diore bedziesz mial hajenda za grosze a nie pieprz farmazonow. Poczytaj wyzej co napisal kolega Marcin. To swieta prawda niezaleznie co ty o tym myslisz.

zoltar7, 1 Lut 2008, 14:28

>Ciekawe zdjęcia, moim zdaniem ilustrują ostatnie stadium groźnej choroby zwanej "audiofilizmem"...

>co dalej operacja mózgu czy dom wariatów ???

Dokładnie to jest właśnie ta choroba. Milion dolców utopić w aranżację pomieszczenia i... postawić sobie perkusję przy łbie, a z drugiej strony gitary akustyczne dla równowagi. Na pewno pięknie mu to wszystko tam gra, ale kogo to obchodzi, najważniejsze że wygląda, ot i cały ałdiofilizm w najczystszej postaci. Skąd my to znamy...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Koledzy, którzy współtworzycie ten wątek, wybaczcie. TO co poniżej jak również większość co napisał Discomaniac pod moim adresem nadawało się co najwyżej do naszej wzajemnej korespondencji na PW. Wówczas nie bylibyście zmuszeni tych deliberacji czytać. Jednak skoro Discomaniac pod moim adresem wypisuje publicznie różne kompletne bzdury i rzuca inwektywami, to niestety nie mogę publicznie nie odpowiedzieć. Niestety, za to że te prywatne właściwie deliberacje znajdują sięw wątku odpowiada Disco, sam je inicjując.

>Discomaniac71

>clo2 jeszcze kilka takich wypowiedzi i wymigiwania sie od odpowiedzialnosci i strace cierpliwosc.

O jakim wymigiwaniu się od odpowiedzialności mowa? Proszę odpowiedz, ponieważ znowu wyrażasz się niezrozumiale i prowokujesz sam do wyjaśnienia bliżej tego co masz na myśli, bo ja niestety jasnowidzem nie jestem.

>"Analizujac twoje wpisy: 2/3 dotyczy cen sprzetu bo zwyczajnie nie masz zielonego pojecia jak on gra."

Podaj mi wątki w których brałem udział, sprawdziłeś i tyle Ci wyszło. Sam policzę i ewentualnie zdementuję twój kolejny kompletnie (w moim mniemaniu bezsensowny) zarzut. Wymień te wątki, policzę i podam ci wynik, zobaczymy czy zgodzi się z twoim;).

>"Podobnie bylo od poczatku tego watku. Wciaz tylko ceny i ceny i wszystko za drogie bo to jakis k... spisek i na Allegro sami handlarze."

O jakim ty spisku wspominasz? Ja nigdy nic takiego nie powiedziałem, ani też nie wynikało to z moich wypowiedzi.

Możesz jaśniej o jakim ty spisku myślisz?

>Rzygac sie chce. A mowia ze Krakusy to centusie. Wez i kup se Diore bedziesz mial hajenda za grosze a nie pieprz farmazonow.

To było już tylko dopełnienie twojej "argumentacji";)

Wcześniej gdzieś wspominałeś też, cytuję "nie podoba mi się polityka w sprawie cen którą prowadzisz"

Disco, od ciebie się dowiedziałem, że ja jakąś "politykę" prowadzę;)

Przypominam raz jeszcze, mowa była zawsze o CENACH RYNKOWYCH i to w dodatku w Polsce. A ty ciągle nie mogłeś się z takimi cenami pogodzić, mieszać i starałeś się wprowadzać INNE ROZUMIENIE pojęcia cena rynkowa;).

Teraz - mówię to z szacunku do pozostałych kolegów - jeśli masz coś do napisania nie na temat ESów to wal śmiało do konkretnych osób na PW. Oszczędzisz wówczas wszystkim wyjaśniania spraw praktycznie prywatnych.

A przy okazji ośmieszał się nie będziesz, bo chciałbym ci zwrócić uwagę - o ile uszło to Twojej uwadze - że zdarzyło ci się to kilka razy. Dbaj chłopie o swoje dobre imię i wal jakby co na PW. Nie moją wolą było prowadzenie z tobą tego typu rozmów publicznie.

Ja tylko dodam, że po tych wszystkich deliberacjach o cenach... to wiem, że TA-F770ES w doskonałym stanie z pilotem i boczkami jest wart max. 1400-1500 zł... a jak ktoś się napali to i 1600 zł, ale jeżeli ktoś chce za niego zapłacić 20.000 zł to prosze bardzo nie mój problem :P

discomaniac71, 1 Lut 2008, 19:54

>clo2 jeszcze kilka takich wypowiedzi i wymigiwania się od odpowiedzialności i strącę cierpliwość.

Disco, cały czas nie mogę pojąć czemu tak nerwowo reagujesz na wszelkie uwagi o cenach... nie strasz cla2 tym, że go zbanujesz, bo to on, ja i Rafaell w pewnym momencie rozkręciliśmy ten temat... inaczej zdechł by jak 10 poprzednich o klockach ES. Nie ładnie zasłużonego klubowicza straszyć zbanowaniem, zapomniałeś już, że zbanowałeś dbx'a właśnie za sugestie, że to TY założyłeś ten wątek aby regulować ceny na Allegro. Nie zachowuj się tak jak ten koleszka. Nic nie uzasadnia twoich podejrzeń co do clo2, a każdy ma prawo wyrazić swoją opinię także o cenach.

A ty clo2 kup wreszcie jakiś wzmak ES i przestań teoretyzować... jak się postarasz to upolujesz jakiś wzmak z serii 6xxES za mniej niż 700 zł.

ps. a co do Diory to absurd polega na tym, że za chałową Diorę ludzie płacą prawie tyle co za 550ES :D

spoko Disco ja równiez dowiedziałem się ,żę jestem handlarzem klocków jest to oczywista oczywistość kolegi clo2 , który widzi wszędzie handlarza a sam bedąc zwiazany z handlem nie potrafi nawet dokonać jakiegokolwiek zakupu Słuchaj clo2 cały czas prowokujesz lub pijesz czasem również to do mnie lub innych to przecież ty osoba pracująca w handlu czyli znająca się na sprawie kupuje szrota z allegro za cholera wie jakie pieniądze i staje się nagle miłośnikem ES-ów połowa wątku to Twoje pierdoły następnie zadajesz debilne pytania na które można dać tylko debilne odpowiedzi na dzień dzisiejszy to nawet pierdoło nie potrafisz dokonać jakiegokolwiek sensownego zakupu dlatego daruj sobie te głupie uwagi handlowiec z Ciebie jak z koziej dupy trąbka na dzień dzisiejszy nie słyszałeś ,żadnego z w/w wzmacniaczy tylko przepierdziałego tzn uszkodzonego 505ES !!! Zresztą jak łatwo zauważyć wątek pięknie się rozwijał do czasu kiedy zakupiłeś tego złoma i lamentujesz jak sfrustrowany gówniarz dodatkowo prowadzisz wywody że wiesz komu będziesz mógł później coś sprzedać. Jak chciałbyś cokolwiek sprzedać jak nie potrafisz nawet czegokolwiek kupić ?

Fajny wątek , który powstał by móc powymieniać sie opiniami wrażeniami Es-ów , ale od połowy większośc wpisów to wpisy twoje złamasie twoje nudne wywody dotyczące cen i cholera wie czego kupiłeś Musicala i ok , ale bądź tak miły i wypad z tej zakładki założyłeś nową i przestań pitolić swoje pierdoły filozof od siedmiu boleści

>bartasxx

NIe rozkręcaj dalej bezsensownej akcji. Wystarczy, żę Discomaniac ją rozkręcał. Niestety byłem zmuszony odpowiadać publicznie, bo Disco pisał publicznie swoje bzdury pod moim adresem. Inaczej woogóle nie byłoby tu żadnych tego typu tematów. Po co to dalej rozkręcać?

Bartasxx. JEśli coś masz do mnie również możesz drapnąć na PW, nie bierz przykładu z Disco, bo w tym przypadku naprawdę nie ma z czego.

a tam nic do Ciebie nie mam tylko daj juz spokój z tymi cenami otworzyłeś fajny temat , który idzie w dobrym kierunku o MF i nikt go nie zasmieca to daj spokój również i wtym temacie DOT ES-óW

>bartaxss

Ja również do nikogo nic nie mam. Pokój między ludźmi - weekend się praktycznie zaczął. Niestety na bzdury wypisywane pod moim adresem przez Discomaniaca musiałem zareagować. Nie obarczajcie mnie winą. Reaper zapytał o cenę. Ja bynajmniej się nawet nie odezwałem tylko Disco zaczął co zaczął w dodatku pisząc kompletne bzdury. Ale chyba się dowiedział, że jakby co, to jest PW aby nie zaśmiecać wątku.

Miłego weekendu chłopaki.

Nie warto mówić o CENIE RYNKOWEJ, bo to śliska sprawa ze sprzętem audio. Wcześniej już ktoś bardzo mądrze powiedział - (o cenie) "to taka, jaką ktoś jest jest gotów zapłacić w danej chwili". Nie piszcie, że stary, 20 letni sprzęt jest nic nie warty (albo grosze), bo:

a) zależy dokładnie co to za sprzęt

b) wykonanie i jaką klasy wykonania, pólkę sobą reprezentuje

Stare auta też potrafią kosztować krocie, mimo że cudów techniki tam nie znajdziemy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.