Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jest to mój pierwszy post na tym forum,choć śledzę go od roku.myślę,że przyjmiecie mnie do klubu,posiadam TA-FA 30ES i CDP-x303ES.Jestem pierwszą właścicielką,sprzęt nie zawiódł mnie przez tyle lat,wiem że to nie najwyższa półka Sony ale na ten czas musi wystarczyć.Pozdrawiam Sara.

Czołem;

Polecam XA20ES... przystępna cena, doskonałe paramtery. Miałem, grałem parę lat, wiem co piszę

Dzięki za podpowiedzi.Przepraszam że tak późno ale tam gdzie pracuję jest ograniczony dostęp do internetu. Nie mam wyjścia muszę coś znaleźć. A tak przy okazji z jakim cd zgra się dobrze 707es oprócz sony, pytam z samej ciekawości. Na pewno macie jakieś doświadczenia.

Wysokie modele Pioneera jak ulał pasują do wzmacniaczy ES. Osobiście u mnie grały Pioneer PD-S901,PD-65,PD-75,PD-93 wraz ze wzmacniaczami TA-670ES oraz TA-F870ES

Wysokie modele Pioneera jak ulał pasują do wzmacniaczy ES. Osobiście u mnie grały Pioneer PD-S901,PD-65,PD-75,PD-93 wraz ze wzmacniaczami TA-670ES oraz TA-F870ES

Dzięki za sugestie. Po przeczytaniu wielu różnych tematów i postów na temat CD chyba kupię jakiegoś soniaka do tuningu. Rozmawiałem z moim kolegą elektronikiem i powiedział że może mi to zrobić bez problemu ponieważ bawił się już w takie przeróbki ale tylko dla siebie. Pozdrawiam.

Zawitał u mnie CDP-222ESD, niesamowita maszyna! Aż dziw bierze że wołają za nie po 200zł, nawet w częściach jest wart 3x tyle. Laser KSS-151A, oczywiście w polu magnetycznym, dac TDA1541,na wyjściu 2x NE5532P, kondy to same Duorexy i Nichicony Muse.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

No to zdjęcia!!!! No i... gratulacje!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

http://img849.imageshack.us/g/img1416g.jpg/

Fotograf ze mnie jak z koziej dupy trąba ;-)

Na chwilę obecną słuchałem go może z 15 minut i wydaje mi się dość matowo brzmiący, jakby brakowało trochę góry.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

TDA1541 brzmi właśnie tak cieplutko :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zawitał u mnie CDP-222ESD, niesamowita maszyna! Aż dziw bierze że wołają za nie po 200zł, nawet w częściach jest wart 3x tyle. Laser KSS-151A, oczywiście w polu magnetycznym, dac TDA1541,na wyjściu 2x NE5532P, kondy to same Duorexy i Nichicony Muse.

Bez urazy, ale dzięki takim opisom mamy chore ceny na allegro. CDP-227ESD też kiedyś kosztował 250zł, a teraz chcą za niego CHORE ceny, których zupełnie nie jest wart.

I co ja na to poradzę? Zobacz co się teraz dzieje w tematach, każdy starszy sprzęt zostaje celowo zgnojony żeby nie podnosić ceny a polecają jakiegoś nowego szrota "bo nowy" to handlarze nie będą mieli jak podbijać cen. Czy takie rzeczy dzieją się tylko w Polsce?

W sumie tyle co sam odtwarzacz :D

Zgadza się, używka. Ogólnie to dziwna sprawa z tym Ebayem, facet pisze że sprzedaje jako osoba prywatna i nie przyjmuje zwrotów ani gwarancji, to znaczy że nawet jeśli sprzeda mi wypalonego bubla to nic nie mogę zrobić?

Głowica wygląda ok, to raczej podstawa z prowadnicami jest używana. Ale coś też mi się wydaje, że to za ładnie wygląda.

Te ceny są chore wystarczy kupić na allegro cdp x303es za ok 500zł i mamy laserek kss272a albo poszukać cdp x339es tam siedzi taki sam laser był na allegro niedawno coś za ok 400zł

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich,

trochę po czasie bo najważniejsza część mojej 'floty' właśnie umarła, ale chciałem się dopisać do klubu! Do ubiegłego tygodnia miałem sprawnego CDP-X303ES, który to biedaczek po 16 latach wiernej służby umarł bez jakichkolwiek ostrzeżeń...

Teraz stoi smętnie na stoliku, zastąpił go dzielnie CDP-X229ES, i powiem Wam że generalnie to nie zauważyłem tragicznej w skutkach różnicy w dźwięku, więc może tak już zostanie na dłużej?

Chciałbym jednak wskrzesić biednego soniaczka, napisałem nawet rozpaczliwą prośbę o kontakt do gościa rzekomo naprawiającego lasery KSS292a i ogłaszającego się dwa lata temu na Allegro (umieściłem ją w tym wątku: http://www.audiostereo.pl/laser-kss-271a-i-kss-272a-sony-es_34665.html/page__st__100__gopid__2179393). Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie????

Jednakże powoli już myślę o kupieniu CDP-XA3ES - może ktoś z forumowiczów ma takowego na sprzedaż?

Acha, gwoli dokończenia prezetacji - mam jeszcze CDP-X202ES i STR-GX79ES.

Pozdrawiam wszystkich!

No jakże mogłem zapomnieć o moim tunerku ST-S505ES!!!! To przez tą traumę związaną ze śmiercią lasera zapewne...

A nie ma się czego bać z tym pomysłem na nieruchomy laser? Czytałem (nie potrafię teraz tego znaleźć, dałbym głowę że na tym forum)że laser co prawda dostępny, ale jak serwo nawali to kaplica... Wiem, wiem, wszystko może nawalić, ale już raz wtopiłem w sprzęt do którego nie ma części (co prawda nawalił dopiero po 16 latach co zasługuje chyba do wpisu rekordów za trwałość lasera), ale może coś prostszego w konstrukcji, tak na wszelki wypadek, byłoby bezpieczniejsze...

Na allegro masz teraz XA30ES z KSS240A

http://allegro.pl/audiofilski-sony-cdp-xa30es-dla-konesera-i1580181984.html

A co sądzicie o cenie ? Chyba duża nie ?

cena stanowczo za duża, widać, że cena na aukcji jest zaporowa aby się dogadać poza allegro - co do właściwej ceny to należy dzwonić

poza tym ktoś chyba przerabiał gniazdo cyfrowe, z coax zrobił BNC, bo z takim gniazdem tego pleyerka nie widziałem

ps. a laser w nim siedzący to nie kss240 tylko kss213

pzdr

O w dupe :) ?

Fotki wnętrza

http://www.abload.de/img/trmmerdeluxe021wupr.jpg

http://www.abload.de/img/trmmerdeluxe024z6d8.jpg

Edytowane przez czolgista778

To co robimy zawody, kto zostanie najlepszym dealerem miesiąca? ;)

Na hifido chodziły po 13k pln. Nie mniej myślę, że cena jak najbardziej realna. Sam bym tego sprzętu jednak nie kupił za tyle. W końcu młode to to już nie jest, ale wiadomo - vintage wiecznie żywe!

Edytowane przez Amnes
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.