Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana auta

Kubek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Walery, 22 Lut 2008, 11:40

No i znalazłem (wreszcie !) o czym w lutym wspominałem.

Otóż o nowym VW Pasacie przeczytałem wtedy w "MOTORze" nr 50 (2843)z 10.12.2007r.

Patrz fota w prawym górnym rogu okładki pisma i na str. 42. (Na tej samej stronie jest też zajawka o Oplu Insignia, no ale teraz mamy już o obu świeższe informacje...)

* * *

Pisano wtedy, że nowe kombi Passata może mieć tylną szybę otwieraną niezależnie od klapy bagażnika, a większości wersji miała być wyposażana w system wyłączania silnika podczas krótkich postojów (np. na światłach).

Że kasa wydana na któryś z ww. modeli to będą dobrze wydane pieniądze (IMO to się dopiero okaże).

Design Passata sportowy i nie agresywny. Dynamiczny i subtelny.

No i że przestronność Passatów bardziej kojarzy się z angielskimi limuzynami, niż sedanami przedstawicieli handlowych.

Rozstaw osi: ponad 280cm (rewiry klasy E).

W124 to bardzo fajne autko. Może być najzwyklejszym traktorem, a jak komuś zależy to może być pożeraczem szosy, paliwa zresztą też. Mam ogromny sentyment do 124, może pewnie dlatego ,że przejechałem się kilka razy i zawsze jak mam okazję to go wybieram. Jest już trochę nadgryziony czasem, śmierdzi ropą, jednak komfort ma. Masa miejsca, właściwie wszędzie.

Dobry traktor./

voice-kraft jak dla mnie

posiadacze samochodów typu peugeot ,opel,czy ford to bambry co im jarmusza z papci wystaje

po drugie porownywac w124 do peugeota to chyba masz jakies przejawy debilizmu

jak ty mozesz porownywac w124 do peugeota 405?:))))) nie ta klasa nei ten komfort nie ta cena nie ten prestiz

wykonanie its itp

co do traktora w124

model ten byl produkowany do 95 roku i taki nie jeden model z tych lat potrafi kosztowac 10 tys euro i lepiej jezdzi jak nie jeden nowy vw czy peugeot

mercedesami jezdza od urodzenia o zarania ta marka jest symbolem mojej rodziny

poczawsszy od pontona po przez w108 115 czy 123 i 124 obecnie posiadam w202 i w140 i nie zamienil bym zadnego z moich mercow na zadne nawet inne nowe auto marki nie mercedes

Vitold_MAN, 4 Lis 2008, 17:30

>voice-kraft jak dla mnie

>posiadacze samochodów typu peugeot ,opel,czy ford to bambry co im jarmusza z papci wystaje

Czy na podstawie koloru tornistra dziecka jesteś w stanie określić oceny z matematyki?

Generalnie to ty chyba jesteś dość... móndry nie?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Vitold_MAN, 4 Lis 2008, 21:01

>jak juz to mercedes bmw audi no niestety passat na koncu bo to vw samochód dla ludu

taa i spodnie z "paskami", zimny łokieć, zabójczy uśmiech z gumą do żucia, zęby jak perła co drugi to przerwa, łubudubu laski lecą :-)

BMW Mercedes to auta wyższej klasy. Charakterystyczne i bardzo rozpoznawalne.

Tymi samochodami świetnie się jeździ. Są wygodne i dają dużo radości z posiadania. Cena za zadowalającą konfigurację to ponad 100 000 zł za używkę. Za taką kwotę można kupić niezłe nowe auto.

adna firma niemoże sobie pozwolić na produkowanie bubli. Systemy kontroli jakości są właściwie te same. Poddostawców obopwiązują te same wymagania. Fakt ,że japońskie zakłady są przodownikami jeśli chodzi o efektywność procesu produkcyjnego i poziom jakości, ale już fabryki zlokalizowane w UK rokrocznie produkują coraz gorszej jakości samochody. Niemcy zaczęli produkować samochody niezawodne dopiero na początku lat 80. ogromna ilość tych pojazdów prowadzi do bardzo dużej obniżki kosztów użytkowania. Dzięki czemu pewien poziom awaryjności jest do zaakceptowania.

Samochód ma jeździć 15 lat , potem ma iść na złom. Czas najwyższy w to uwierzyć, a nie bajać o niezawodności.

Jacekwacek, 5 Lis 2008, 12:02

>BMW Mercedes to auta wyższej klasy.

Takie zdanie można obalić nawet porównanim A klasy do Forda Focusa. Co innego gdybyś sprecyzował jakie konkretnie auto porównujesz do jakiego konkretnie mietka.

acekwacek, 5 Lis 2008, 19:55

>adna firma niemoże sobie pozwolić na produkowanie bubli. Systemy kontroli jakości są właściwie te

>same. Poddostawców obopwiązują te same wymagania.

Tak mi się przypomniało kilka crash testów z udziałem BMW i lanosa, gdzie bmw jakoś tej swojej klasy nie pokazało. Idąc dalej tym tropem, co powiesz o samochodach koncernu tata motors? Nadal twierdzisz że żadna firma nie może pozwolić sobie na produkcję bubli? Jak na razie to idzie im całkiem nieźle, tak dla przypomnienia to wykupili jaguara i land rovera.

to moze inaczej, na szczescie sa rozne marki samochodow wiec jezdzcie sobie koledzy tymi wspanialymi pezotami, fokusami i tata , a pozwolcie innym gustowac w mercedesach, bmw , audi i lexus, tak bedzie dobrze i rozejdzmy sie w pokoju, ostatnio probowal moja beemke rozjechac na rondzie wlasnie taki wszystkowiedzacy kierowca scigacza citroen xantia, skutki dla niego niestety byly oplakane , ja wymienilem jedynie blotnik i klosz reflektora takze test zderzeniowy w warunkach drogowych wypadl na tyle pomyslnie , ze moj ojciec tez bedzie kupowal beema, prawdopodobnie x5, reflektor byl tylko zarysowany ale z ubezpieczenia sprawcy dobrze sie czesci wymienia wiec nie zgodzilem sie na polerke tylko poprosilem o nowy, z tymi dobrymi samochodami jak mercedes czy lexus to jest tak, ze sie nie rozumie dlaczego sa dobre dopoki sie nimi nie zacznie jezdzic, wtedy zaczyna sie doceniac ladne, klasyczne wnetrze, lepsze plastiki, drewno, skore, lepsze wyciszenie,pieknie pracujaca skrzynie biegow, trzymajace sie drogi zawieszenie, a co za tym idzie sprawniejsza jazde w zakretach , wszystko co sprawia ,ze z samochodu nie chce sie wysiadac, mialem kiedys forda sierre, byl to z roznych powodow samochod nieudany , ale najbardziej przeszkadzala mi ogolnie pojeta slaba jakosc wnetrza, halas w srodku, slabe zawieszenie, bo nie oszukujmy sie kazdy samochod nas dowiezie z punktu a do b, jest tylko kwestia jak, ojciec kolegi z tego forum jezdzil jakis czas hyundayem sonata z duzym silnikiem benzynowym , automat, skora , drewno no po prostu pozadna limuzyna, kupil w tym roku nowiutkiego focusa w leasing, a sonate oddal do komisu, przesiadka na forda byla tak bolesna dla calej rodziny, ze w tej chwili mysla tylko o oddaniu tego forda....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

mnie kiedys dali focusa jako zastepczy z wypozyczalni

po astrze to jedna z wiekszych kiszek

x5 jezdziłem tydzien dostalem od kolegi z dislem chyba 150 KM

według mnie nic specjalnego ociezałe a wsrodku przecietnosc i natretna konsola

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

najslabszy diesel w x5 mial 163 konie, teraz najslabszy diesel ma powyzej 200 koni w x5, i mozna tym pojechac szybko, ale to ogolnie nie jest samochod do wyscigow, ani tez do jazdy terenowej, w srodku w zaleznosci od wersji smak i elegancja, ja preferuje jasna lub bordo skore i raczej drewniane wstawki, niestety w standardzie sa teraz aluminiowe wstawki wygladjace zalosnie, to jest wlasnie odbicie w bmw mody z ch..owych europejskich i japonskich samochodow, aluminium, 'karbon' byleby sie swiecilo i jest fajnie, na sile nowoczesnosc i zjazd jakosciowy z dobrych materialow na gorsze, z grubej skory na cienka, z drewna na plastik...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

czyli to był ten starszy

z zewnatrz niestety ich nie rozrózniam, srodek był okropny byc moze to ta wersja ktora opisujesz

Podstawowa wersja X5 faktycznie nie robi w środku wrażenia ,to typowy "poniemiecki chełm".

Ale ,o dziwo lepsze wersje /skórka,drewienko itp / robi wrażenie i to bardzo duże.

Niestety ,jest to jeden z najbardziej awaryjnych BMW w historii tej firmy, o dziwo zupełnym przeciwieństwem jest model X3 / praktycznie bezawaryjny/.

obejrzałem w/w x5 dzis na parkingu

electro miałes racje to ta wersja ze srebrnymi plastikowymi wstawkami, kompletnie nijaka

electro pieknie opisal sprawe

wlascciele aut innych marek jak bmw czy mercedes po prostu nei rozumieja roznicy bo tym nie jezdzia lub nie jezdzili:)

wlanie chodzi o takei drobiazgi jak super skrzynie wysokiej jakosci plastiki prawdziwe drewno wysokojiej klasy skory czego w innych autach innej marki nei dostrzezemy niestety mercedes i bwm w europie to najlepsze auta niestety nei wszyscy sie urodzili zeby ta marką jeżdzić:)

nawet 20 czy 30 letnimi mercami nei kazdy moze jezdzic :) bo statu jego na to nie pozwala

co do w124 to prosze troche szacunku bo to wiekowe auto w tej klasie nie majace do dzisiaj konkurencji !!! TAK TO MOCNE SŁOWA ALE PRAWDZIWE PANOWIE PIEKNE ZADBANE W124 OD NIEMCA MOZE BYC NAWET 200D JEZDZI LEPIEJ NIZ NIE JEDEN NOWY FORD CZY OPEL

Może kolega ma na myśli starego 190,to faktycznie nie była żadna rewelacja,nazwałbym te auto "taczanką".

W niczym nie był ten model lepszy od 405ki,a na dodatek szybko rdzewiał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do kolegi wyzej !!! widac twoja nieznajomosc marki :) model wyzej to model w201

nie rozniacy sie niczym anizeli wspomniany w124 ta sama lawa zawieszenia te same uklady kierownicze ta sama blacha te same plastiki doslownie wszystk oto samo roznil sie tylko mniejsza karoseria swoja droga W201 190TKa zaliczana jest do dzisiaj wedlug niemieckiego tuv za jeden z najbardziej zywotnych mercedesow w histori marki po modelu w115

w201 byl pierwszym modelem po w123 w124 mial duzo rozwiazan z w201 gama silnikow i rodzaje te same wytrzymujace setki tysiace km bez jakiejkolwiek obslugi TAKZE WARA MI OD W201 SZACUNEKKKKKKKKKKKKKK

DLA TEGO MODELU

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.