Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch vs Paradigm

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

Problem się wyjaśnił.

Po oględzinach innych głośników wyszło na to że jedna kopułka na jeden głośnik.

Jak by ktoś chciał mogę odsprzedać kopułke do głośnika basowego do studio V5.

mimo ze jestem zwolennikiem paradigma , to polskie wyroby jak maestro czy siesta sa dopracowane co do milimetra ! wykonanie pierwsza klasa jedyne co musialem zrobic przy siestach to wziasc gwintownik m8 i troszke przekalibrowac gwint pod szpilke bo byl niedogwintowany do konca

no ja przy moich studio np widze mankamenty w postaci nie idealnie lezacej maskownicy to sa drogbiazgi ale milmetr tu i tam a na koncu sie robi 2 mm takie rzeczy nie powinny wystepowac w tak drogich kolumnach

Można się pocieszać tym, że u konkurencji nie jest lepiej, a nawet powiedziałbym, że gorzej. U kolegi stoją Focale Electry 1037 za prawie 30kzł, są dość spore niedoróbki w lakierowaniu. Na szczęście S8 co do samego wykonania są 100% dopracowane, lakier położony perfekcyjnie.

Jam mial przyjemnosc posluchac Klipsch (Klipschorn), ogromne szafy w pmieszczeniu ok 30 qm. Najpierw podlaczone do zestwau Marantza PM-11, SA-11 i niestety ale wysokie tony zbyt przejaskrawione , syczenie, krew z uszu, srednica "krzyczaca" .Przy ostrym lojeniu Rammstein nie dalo rady sluchac. Po zmainaie na Magnata RV 1 i CD T+A R 1260 byl juz tylko miod dla moich uszu (nie w uszach).

Wszytsko ladnie wygladzone, przejrzyste z dynamika i wykopem.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

klipsch nadaje sie to lampy o tradycyjnym brzmieniu. Paradigm to inna szkola jazdy, amerykanska czyli duzo dzwieku i duzo wszystkiego. W sumie nieco podobne kolumny ale do roznego przeznaczenia

pzdrw

soso

Nie do końca są to podobne kolumny, bo góra jest zupełnie inna, a przez to ogólny charakter, ale Klipsch ze względu na sporą skuteczność sprawdzi się nawet ze słabą lampą byleby ciepła była.

Muszę powiedzieć że te Paradigmy grają świetnie.

Wysokie tony są bardzo ostre ale nawet przy większej głośności nie drażnią w uszu.

Średnie wycofane ale wyraźne nie krzyczą.

Basy to miód w 100V5 tak samo w 20V5 bez zastrzeżeń.

Subwoofer 15v5 to potęga mięsistego basu kontrolowanego w muzyce a w kinie bajeczka.

Moje byłe trzy ES250 wymiękają przy tym subie.

Z przykrością też muszę powiedzieć że długo nie pogram na tym zestawie bo za kilka miesięcy zostanę tatusiem wczoraj się dowiedziałem, lekko się spiłem i na dodatek delikatnie obiłem 100V5.

Gdyby ktoś chciał zakupić te głośniczki albo coś z mojego sprzętu opisanego w "O mnie" proszę o kontakt na PW.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.