Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak do techno do 400 zł

Siejca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich;

Mój syn szuka wzmaka do techno w cenie do 400 zł. Muzyki słucha zapisanej w formacie MP 3-więc nie oczekuje wysokiej jakości dźwięku zależy mu na dużej ilości basu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie;

Pozdrawiam forumowiczów

https://www.audiostereo.pl/topic/38795-wzmak-do-techno-do-400-z%C5%82/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko pewnie pójdzie za więcej niż 400zł - a może jednak nie.

Ukryta Zawartość

Witam,

Wszystko jedno jaki, ale nie za dobry. :| Zdarza mi sie sluchac mp3 na swoim systemie i wraz ze zminami sprzetu - na lepszy - dzwiek z mp3 jest coraz gorszy, powiedzialbym momentami tragiczny, tego nie da sie sluchac! Naprwade, zreszta nie powinno to nikogo dziwic. Dzwiek gorszy pod kazdym wzgledem - bas zaczyna charczec... eh szkoda gadac. ;/ Wiele zalezy od jakosci mp3. Podejrzewam ze syn sciaga muzyke z internetu, a mp3 320kbps to u niego rzadkosc. Mysle ze niewarto szarpac sie na zakup czegos dobrego - i drogiego. Do sluchania mp3 128-192kbps mija sie z celem. A pewnie tak bedzie. :)

“Kejseren er i garderoben!”

Miał być niejako robiony ,moim zdaniem idealny do tego celu,ale utknęło jakoś,dlaczego?Kolega przerabiał i to było to!Potęzny wykop tego wzmaka,basior itd...szkoda!.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musze potwierdzic wypowiedzi powyzej. Do MP3 to tylko i wylacznie jakies glosniki Creative 2.1. Nigdy w zyciu siebie nie podejrzewalem, ze cos takiego kiedys napisze, ale niestety tak jest.

Kupilem sobie dlugo wyczekiwany sprzet, Mission M33i, Yamaha AX-570, karta muzyczna Terratec Aureon Space 7.1. I co moge powiedziec ? Jestem ZALAMANY. Wszystko wybierane, bo przesrzen, bo dynamiczne itd., a MP3 wszystko zesralo.

Przynioslem od kuzyna glosniki Creative 2.1 za 100zl i poprostu jestem w szoku. Graja o niebo lepiej niz sprzet za prawie 1500zl :( Basik w koncu jest przyjemny, nie za slaby, nie za mocny, wysokie sa niezle. Tak jak pisalem wyzej, w zyciu siebie o to nie podejrzewalem, ale pier... ten caly sprzet, sprzedaje i biore Creative 2.1, bo do MP3 to nic lepszego nie ma sensu wstawiac. Bez kitu, w przypadku MP3 im lepszy sprzet, tym gorszy uslyszymy dzwiek...

Kuzyn ma te -

Ukryta Zawartość

ale u kuzynki uslyszlem niedawno te -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i musze powiedziec, ze bylem w szoku. Nie jestem gosciem, co slon na ucho nadepnal, zawsze mialem korbe na punkcie sluchalek, a raczej ich dzwieku :) I musze powiedziec, ze jak uslyszalem te glosniki, to bylem poprostu w szoku, dzwiek byl bardzo ladny.

Jak juz pisalem, nigdy w zyciu siebie o to nie podejrzewalem, ale co zrobic. Kupilem, posluchalem i nie chce byc inaczej, sprzet za 1500zl dostaje po dupie :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja tez slucham techno, tylko nie wiem czy tamci drodzy forumowicze sluchaja techno czy technopolo ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

a ktos slucha na takim sprzecie mp3 ponizej 192kbps. Ja ponizej tej wartosci mp3 nawet nie sciagam. Jesli mam mp3(epki) to tylko powyzej tej wartosci(najlepiej high quality VBR). I na Piano slysze wyrazna roznice, miedzy tym dzwiekiem, a dzwiekiem jaki mialem na kompie z logami z-3. Piano w kazdym aspekcie wypada lepiej. Oczywisice najlepiej wypada na audio cd z pure direct.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dziubek - zle dobrales sprzet do trance, zly wzmacniacz, kolumny - wszystko do podciagniecia no ale cos mi tu nie gra bo slyszalem ostatnio Creatove'a i do mojego sprzetu sie nawet nie zliza a tez mam Mission m33i. Plastykowe wieze Creative nie sa zle ale do kompa, do sluchania w przelocie a nie do powaznego sluchania muzy.

Ja nie mowie, ze to jest zly sprzet, jestem pewien, ze pokazalby klase przy podpieciu do CD, no ale ja mam same MP3. Max to praktycznie 192kb/s, a do takiego sprzetu to wciaz jednak jest malo. Do tego niektore radia, ktore graja moja ulubiona muze nadaja w 96kb/s, a to juz w ogole slychac calkowicie na tych Mission, kiedy na Creative wszystko brzmi dalej ladnie.

Mi to wisi, czy to dzwiek naturalny, czy nie, ma mi sie podobac :) Widocznie masz racje, ze cos zle dobralem, ale juz ch.... Jutro jeszcze jade po ten kabel ProCab, zobacze co z tym, ale tak czy siak raczej sprzedam ten caly sprzet w piz... i wezme glosniki za 100zl...

A tak z ciekawosci, to jakie bys wzial glosniki i wzmak do Trance ? Warunkiem bylo u mnie max. ok. 1200-1300zl za wszystko.

Mozliwe, ze to z ta Yamaha cos jest nie tak. Odnosze wrazenie, jakby ona grala tak "mrocznie", a to kompletnie nie jest to co lubie. Ja wlasnie kocham otwartosc i delikatny dzwiek, taki ze kazdy dzwiek w muzie slychac wyraznie osobno. Jak wybieralem sluchawki, to przewalilem prawie caly sklep, bo wiele z nich mialo dzwiek, ktorego nienawidze, taki jakby "za zaslona", nie bezposredni, a w Sennach HD205 sie zakochalem, bo one w koncu zagraly calkowicie "bezposrednio".

A w tym zestawie jest calkowicie na odwrot, nie dosc, ze wszystkie dzwieki jakby zlepione byly, to jeszcze do tego jakby to gralo "z za zaslony". Nie wiem, czy wiesz o co mi chodzi, bo ciezko to slowami opisac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.