Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 300zł

Roberto85

Rekomendowane odpowiedzi

Bezprzewodowe to nie jest najlepszy pomysł. Zastanów się nad philipsami SHP-8900, na allegro z przesyłką ok. 200 zł, poza tym te słuchawki mogą zadziwić jakością dźwięku. Bardzo wygodne, długi, b.dobrej jakości kabel, super wykonanie ale przede wszystkim wspaniały dźwięk. Jest jednak jedno ale, będą raczej wymagać wzmaka, mimo małej impedancji nie napędzisz ich byle czym, z dziurką w cd też nie rozwiną skrzydeł.

Ja zaś polecam Philips SHP-8900. Moim zdaniem bardzo dobre słuchawki, jednak mają kilka wad. Przede wszystkim tzw. "zejście na basie" pozostawia wiele do życzenia, death metalu na tym nie posłuchasz przyjemnie, tu zdecydowanie lepsze będą Grado. Bas jest w ilościach minimalnych. Natomiast średnica - jak dla mnie głównie eksponowana - bardzo przyjemna, detaliczna i nie męcząca, słucha się naprawdę przyjemnie. Do oglądania filmów też się nadają, jednak właśnie brak w niższych rejestrach powoduje niedosyt wrażeń (od tego jednak są subwoofery). Do ogólnej muzyki (rock/pop) będą ok, do metalu - lepiej coś innego :-)

Tyle że one kosztują ok 170 zł, więc pewnie znajdzie się coś lepszego do 300 zł. Ewentualnie jakieś używane Grado SR-80 ...

Napędzam je laptopem :-) i pewnie stąd te braki w basie. Testowałem je także na Yamaha CD-880 i tu zbyt mocno siały wysokie, ale to dlatego że były niewygrzane (zaledwie 6 godzin pracy z muzyką). Po wygrzaniu brzmienie bardzo przyjemne, wokale praktycznie namacalne.

Pisząc "braki" miałem na myśli porównanie ze stojącymi u mnie Paradigm Performance Titan v.4 + Yamaha P2150 - taki duet wywraca bebechy, że aż szyby drżą.

Nie porównywałem ich z innymi w tym przedziale cenowym. Tak czy siak - jestem z nich bardzo zadowolony i polecam każdemu szukającemu uniwersalnego brzmienia w tym przedziale cenowym :-)

Pioneer SE-A1000 w Megamedia.pl za 350 zł z przesyłką. Za podobne pieniądze nie ma nic lepszego. Może Sennheiser HD555 za podobną kasę ale chyba zbyt dużo jest skrajnych opinii o nich. Rok temu za Beyerdynamic DTX 700 zapłaciłem chyba 260 zł i są one wyraźnie słabsze od Pioneer-ów.

Ja kiedyś z ciekawości podłączyłem te 8900 bezpośrednio do karty dźwiękowej, no panie - porażka, chodziło to jak słuchawki "First" za 18 zł. Podłącz je do czegoś cywilizowanego to braków już w niczym nie zaznasz :) Pionki też miałem, słuszny sprzęt za takie pieniądze, mimo wszystko lepiej mi "leżą" filipki

Polecam Audio Technica ATH AD-700. Kupilem je ponad dwa lata temu z USA za okolo US$115 plus przesylka do Australii. Do Polski blizej wiec pewnie kosztuje taniej. To miesci sie w okolo 300zl. Uwazam, ze sa nie do pobicia w tej grupie cenowej. Mam zreszta kilka roznych drozszych i tanszych a odsluchalem cala linie Sony, Grado, TDK i Senheiser'a zanim wybralem te wlasnie. W przyszlym roku pewnie sprowadze ath ad-1000.

vik, AD-700 są zdecydowanie za drogie, koleś szuka słuchawek do 300zl, sam też takich szukam bo moje technicsy się już rozpadły. Może ten model Audio-Technica ATH-AD300 kosztują 250zl są z tego ci widzę świetnie wykonane mięciutkie nauszniki i aluminiowa obudowa ( respekt!) ale nie mam pojęcia jak grają jeśli podobnie do sennkó HD515 to myślę że lepiej wybrać te audio-technica , dłużej posłużą. Ktoś ma jakieś doświadczenia??

Zapomniałem dac linka oto on:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tutaj można kupić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hi,

Aktualnie na amerykanskim EBay'u ATH-AD700 sa w dwoch sklepach po $109.95. Wysylaja na caly swiat. Nie wiem ile kosztuje przesylka do Polski ale pewnie mniej niz do Australii. Wychodzi ze same sluchawki kosztuja okolo 260zl plus koszta przesylki. Moim zdaniem warto dolozyc paredziesiat zloty ponad 300zl bo sa tego warte.

pozdrawiam,

Polecam AKG k66. Co prawda szczegółowosc moza pozostawic lekki niedosyt ale kosztuja okolo140 zl i graja przyzwoicie. Ostatnio kupilem Sennheiser Hd 555 i przy mp3 wracam do akg ponieważ przy nowych sluchawkach slychac niedoskonałosci tego formatu do tedo stopnia,ze nagle przestaje sluchac. SKG sa solidnie na prawde bardzo solidne,sekkie i dobrze trzymaja sie glowy.Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Przed chwilką widziałem w ogloszeniach na forum senn hd 595 za 400 zł. Może potargujesz i jakąś wypadkową osiąniesz. Osobiście polecam bo sam je posiadam jako słuchawki w pracy do laptopa. cena sklepowa w MM to ok.700 zł.

pzdr

• 3 tygodnie później...

Odświeżam wątek....powiedźcie mi jak to jest z tym pasmem przenoszenia w słuchawkach...moje technicsy rp-f800 szczycą się pasmem 3(!!!)-32 czy jakoś tak czyli teoretycznie highend na maxa :)...a takie Goldring DR-100 mają według producenta zakres od 32 (!!!) - 20 ....i mówią ludzie że ładnie grają :)...jak to jest...ktoś tutaj kłamie powinni za to karać moim zdaniem za wprowadzanie klientów w błąd..:/...cholera podobają mi się te Goldringi ale opinii jak na lekarstwo..boję się że będzie za mało basu w muzyce elektronicznej jakiej słucham z drugiej strony technicsy mają go za dużo i bardzo męczą słuch...chciałbym coś średniego...coś co by grało hmm jak odtwarzacze Harmana-kardona czyli ze sporą przestrzenią, bez wyostrzania góry i z kremowym miłym basem...wiecie o co chodzi ??? ;)

Z danych technicznych nie warto czytać niczego poza SPLem wyrażonym w dB/V, wtedy wiesz jak głośno zagrają, bo pasmo przenoszenia nie mówi niczego o słuchawkach. To taki techno-marketing. ;) Na Twoje potrzeby dobre by były Grado SR60, ale zapomnij o przestrzeni. Alternatywnie Pioneer SE-A1000 i zapomnij o kremowym basie, bo przestrzeń będzie jak mało gdzie.

Grado pewnie dźwiękowo i cenowo by mi odpowiadały i to bardzo ale nie do zaakceptowania jest dla mnie ich design i to że nie są wokół uszne....mam technicsy nauszne i bardzo gniotą uszy :/...wolę nie ryzykować...komfort neistety też odgrywa w słuchawkach ważną rolę nie tylko to jak grają.

zeppelin,16 Sty 2008, 17:32

>Polecam kierunek Japoński, właśnie nabyłem ATH AD700 za 120$ z przesyłką

No faktycznie jest sporo taniej niż w Polsce :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko szkoda że w Japonii napięcie elektryczne wynosi 100V, 50W i 60W , i właściwie to można sobie sprowadzić tylko słuchawki i kolumny :> .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja jestem ostrożny wobec Audio-Techniki. Po przesłuchaniu ATH-AD2000 miałem mieszane uczucia, część rzeczy wychodziła na nich świetnie, część dziwnie. Oczywiście, nie można tego przenosić na inne modele, zwłaszcza zamknięte. Co do SR60 - ich gąbki nie męczą uszu w żaden sposób, co innego modele oparte na bowl pads, te niektórym osobom dają w kość czasem, zwłaszcza gdy masz spore małżowiny uszne.

Na grado nie ma mowy o gnieceniu uszu. Przy dłuższym odsłuchu dosłownie zapomina się że ma się je na uszach ;) No i polecam dobre zródlo do tego, na kipskim graja płasko, z czymś lepszym dzwięk nabiera trójwymiarowości...POLECAM

Jesli chodzi o wygode i "przyjemne granie" malo ktore sluchawki maja start do Koss Porta Pro. Niektorzy twierdza, ze sa przebasowione ale ja nie zgadzam sie z ta opinia. Design to osobna sprawa, dla mnie super dla innych do dupy. Kwestia gustu.

A i cena- 129zl:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opinie:

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze: przylegaja do glowy tak, ze ich nie czuc ale spokojnie w nich biegam:)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.