Skocz do zawartości
IGNORED

Sztuka kupowania CD

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie najlepiej kupowac takie cd co ma wiecej DAc na pokladzie. Np. dp7002 ma az 8 i podobnie 7090. Oczywiscie jest troche cd z pcm1704 ale drogie sa nadal. Bardzo ciekawy jest DCD1650SR. Ale drogi.

Jeśli nie da się udowodnić w sposób obiektywny, który przetwornik jest lepszy, to może warto zastosować zasadę demokracji tj. głosowanie. Proponuję mozliwość wyboru 5 alternatyw:

1. 1 bit

2. 16 bit

3. 18 bit

4. 20 bit

5. 24 bit

Raczej chodzi o rozroznienie 1-bitowce i prawdziwe dac. A demokrqcje to se mozesz wsadzic w audio............... sa tacy co sluchaja papierowego lejka i co chcesz z nimi dyskutowac? o czym?

Widzicie

Nie ważne, który lepjej gra. Ważne że ten sobie lepjej "radzi" na 16 Bit i wtedy ma mnjejsze THD. lol

A wtedy ten najlepszy. Tak Liczą sie paramtery, jeszcze teorie wyssane z palca a nie brzmienie.

Ale mam znów ubaw. :-)

Skoro kupowanie CD to sztuka, a ta jak wiadomo z natury wykracza poza przyjęte kanony, to o czym tu dyskutować?

A może kupować według zapachu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

... wygląda na to że podstarzały "dzidziuś" znudził się jedną zabawką i teraz chce inna, która wydaje mu się ładniejsza .... szkoda tylko tego denona

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

to ja tak jako laik z ciekawości (bo 80 % jak nie więcej to nie kumam - wolę słuchać bo inaczej nie potrafię wybrać)..mam teraz Rotela RCD 02 , który fajnie "dociąża" mi brzmienie w zestawie z creekiem 5350 se i paradigmami studio 20 v.4 ...

z punku widzenia technicznego jak go można ocenić? to raz - a dwa - jakbym chciał poszukać w wolnych chwilach i posłuchać to co - bez staroci - warto poszukać i "sprawdzić" ? wiecie jak to jest w creeku cd 53 ? (z pewnych dla mnie oczywistych i przyszłościowych względów chciałbym mieć komplet;) )

radek862

Lepjej poszukaj w wyszukiwarce, albo załóż poświęcony temu problemowi wątek.

Tak bedzie lepiej.

Byłe nie pisać z takimi prośbami tu. Bo wiszisz co się dzieje. Zaraz się zbikowany odezwie ze swoimi głupimi racjami, pomysłami.

I znowu się zaczne. Dajmy już tutaj spokój.

>>SENICZ!!

Wytałumacz mi tylko, dlaczego zakładasz nowy wątek, po czym zaraz w pierwszym poście sam sobie odpowiadasz na zadane w tytule wątku pytanie??

To jest po prostu zaśmiecanie tego forum i zajmowanie obszaru dysku na serwerze Lukara!

Szczerze NIE pozdrawiam!

Ten watek jest dla glupoli i zawiera wskazowki jakie cd kupowac. Drodzy forumowicze. Nie nabierajcie sie na rady podstepnych doradcow gdyz wprowadza was blad. Nie kupujcie zlomow z tda i inncyh wynalazkow. Kupujcie tylko cd z pcm1702 a jak macie wiecej kasy z pcm1704. I nie bedziecie zalowac. To super dac. Najlepsze jakie czlowiek wyprodukowal. Chcecie nalezec do klubu posiadaczy pcm1702/04? ja chce i prosze was kupujcie tylko cd z takimi pcm. Narazie takie cd sa jeszcze tanie ale za kilka miesiecy beda tak kretynsko drogie jak cd z tda1541. Tfu.

Ludzie - kupujcie tylko czrane odtwarzacze! Nie kupujcie srebrnych - te srebrne są tfu! I bleee! I koniecznie żeby te czarne miały czarne śrubki! Nie dajcie się nabrać sprzedawcom wciskającym wam srebrne CD!

PARANOJA, PORAŻKA i ŻENADA!!!

enicz, 30 Gru 2007, 21:59

>Ten watek jest dla glupoli

Uściślijmy co nieco:

wątek od autora psychola dla głupoli których coraz mniej, co w/w autora tak bardzo boli że nawet pisze sam do siebie (vide projektant czenis), albo wypisuje takie durnoty jak powyżej. Po co i dla kogo pozostanie to tylko w zamyśle autora, przejadającego własną papkę mózgową na dziesiątki sposobów.

W wątku padło bardzo ciekawe pytanie: Naprawiłeś odtwarzacz CD ufającemu tobie forumowiczowi Raffaell?

Może tak raz zamiast pier**lić głupoty zrobisz coś co ma jakiś sens?

Najlepsze są PCM56 lub pokrewne. Ja tylko na takich robię. Można dać je bez filtra lub z filtrem interpolacyjnym 4x/8x bo takich jest najwięcej a przy większej rozdzielczości trzeba się nakombinować. No.

No oczywiście!

Ja przecież cały czas gadałem o nich.

Możecie mi wierzyć lub nie, ale mój kumpel po miesiącach walki z różnymi PCMami wyprał PCM56.

Naprawdę tak je dopieścił, że dźwiękowo jak pamiętam startował z Burmesterem 006 !

Jak byłem z nim na odsłuchach.

Teraz prosze pocztytać co to za firma i ile on kosztuje.

Te dace grają reweracyjnie. Podobnie bardzo dobre są PCM61. Podstawa to dobra aplikacja zęby wyśmienicie zagrały. Inne są już w tyle.

Tyle na ten temat. Jeśli chodzi o najlepsze 16-bitowce chyba na świecie.

A senicz już nie może znieść że nie ma racji. brrrrrr...

>mbl, dlaczego jestes takim ch......? nie masz nic do napisania to sie nie wcinaj w temat.

sernicz, z wiekiem rozumu wcale Ci nie przybywa. Od niedawna cieszę się kolejnym odtwarzaczem, tym razem na tda1541, po przejściu przez ręce zdolnego elektronika, a nie znachora. Powiem jedno - dawno nie słyszałem tak dobrego dźwięku. A co to oznacza? To że gdyby to była równie dobra konstrukcja oparta o PCMxx, grałaby prawdopodobnie tak samo. I tyle. Decyduje aplikacja, a nie sama kość - jeśli ktoś twierdzi inaczej, jest zwyczajnie arogantem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.