Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór odpowiedniej płyty kompaktowej....

maniekbelka

Rekomendowane odpowiedzi

Temat może banalny jednak dość istotny, sporo szukałem na forum informacji ale tego co mnie interesuje nie udało się odnaleźć...

Mianowicie chciałbym zakupić kilka płyt polskiej klasyki muzycznej. Perfect, Lady Pank, Dżem.

Niby nic trudnego a krew mnie zalewa gdyż....

Otwieram aukcje na allegro czy też ofertę ze sklepu muzycznego, czytam opis:

"Płyta nowa bez foli..."

"Cena kup teraz 9.90 zł"

"Płyta z poprawioną jakością cyfrowo"

"Wersja koncertowa"

A najgorzej jak wszystkie te cytaty złączymy w jedną całość:)

Po pierwsze co to za nowe płyty bez foli...,

po drugie nowa płyta za 10zł?,

po trzecie jakbym chciał wersję z poprawioną jakością cyfrowo użyłbym korektora w winampie,

po czwarte wersja koncertowa oddaje jedynie moc krzyków publiczności...

Czy powie mi ktoś czym sie sugerować przy zakupie płyt cd używanych tak aby mieć pewność, że jest to płyta z pierwszego oryginalnego wydania?

To samo niestety ma się z płytami nowych wykonawców na co zwracać uwagę? I gdzie kupić w sieci prawdziwe krążki cd?

Proszę o jakąś poradę w tej sprawie,

pozdrawiam łukasz

Wydaje mi się, że nie ma się co przejmować opisami na allegro. Stare polskie płyty, które są wydane na cd są dobrej(normalnej) jakości. Musisz wziąć pod uwagę, że "za komuny" nagrywanie też nie było zbyt dobrej jakości... Nie możesz oczekiwać audiofilskch doznań od płyt Perfectu czy Maanamu. I jeszcze jedno: tanie polskie plyty na Allego, to nie jest oszustwo. Te plyty tyle samo kosztują np. w EMPIK-u. Kupując na Allegro dopłacasz za wysłanie... Wybór należy do Ciebie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.