Skocz do zawartości
IGNORED

Ranking odtwarzaczy CD?

Piasek

Rekomendowane odpowiedzi

mlb, 31 Gru 2007, 12:15

>nie słuchałem C.E.C. a, ale do chińskich rewelacji dźwiękowych podchodzę z dużą rezerwą

błąd... C.E.C. to japońska marka, długo należała do koncernu Sanyo, kiedyś paskowy transport CEC uznawany był za jeden z najlepszych transportów na rynku...

Tuningowanie sprzętu to taka troche "randka w ciemno" w niektórych przypadkach niewiadomo co się osiągnie i czy się spodoba. Zakup niektórych urządzeń dobrych do tuningu to też już wydatek np. Marantz Cd63 - 67 to pewnie 500zł albo więcej + tuning kilkaset zł. A tu mamy nówkę okazyjnie Cd 6002 za 1200zł. czy lekko używany 7001 za powiedzmy 1500zł? Czy ktoś porównywał bezpośrednio urządzenia tuningowane z nowymi? Czy taki Cd63 potrafi zagrać lepiej od nowego 7001?

>błąd... C.E.C. to japońska marka, długo należała do koncernu Sanyo, kiedyś paskowy transport CEC uznawany był za jeden z najlepszych transportów na rynku...

To wszystko prawda, ale sama marka dźwięku nie produkuje, jedynie pomaga w sprzedaży :-) Wydziałem niejedno "markowe" urządzenie, może i dobre projektowo, ale w chińskim wykonaniu niestety mocno rozczarowujące... Nietrudno zrozumieć dlaczego.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Może inaczej. Tak grają ile dzisiaj kosztują. Accu65 dałem wyżej w rankingu ale jest to poziom dzisiaj powiedzmy 4000 pln. Marantz 80 - 2000 pln, Philips 960 - 1200 pln. To są Hi-End-y sprzed około 20 lat. Albo weźmy te słynne Sony, Pioneer-y czy Denony. Na ile pln wyceniacie ich dźwięk dzisiaj.

Piasek, 31 Gru 2007, 12:36

>Tuningowanie sprzętu to taka troche "randka w ciemno" w niektórych przypadkach niewiadomo co się

>osiągnie i czy się spodoba. Zakup niektórych urządzeń dobrych do tuningu to też już wydatek np.

>Marantz Cd63 - 67 to pewnie 500zł albo więcej + tuning kilkaset zł.

Ja się wypowiem tylko o CD53, CD63 i CD63KI...

jak chcesz tuningować to w grę wchodzi tylko... CD53, w dużym uproszczeniu można powiedzieć, że wszystkie ww. modele to nic innego jak firmowy tuning CD53 a właściwie CD43 (nie polecam bo nie ma sterowania pilotem) :))

Ceny CD53 na Allegro oscylują w granicach 200-300 zł. Może być bez pilota, bo pasują piloty od CD philipsów które można kupić za 9-15 zł.

mlb, 31 Gru 2007, 12:43

>Wydziałem

>niejedno "markowe" urządzenie, może i dobre projektowo, ale w chińskim wykonaniu niestety mocno

>rozczarowujące... Nietrudno zrozumieć dlaczego.

A wiesz kolego, że napisałeś te słowa na komputerze, który w dużej części został wyprodukowany w Chinach :)))

>A wiesz kolego, że napisałeś te słowa na komputerze, który w dużej części został wyprodukowany w

>Chinach :)))

Tu jest drobna różnica: nie słucham na nim muzyki :-)) Chociaż, kusi, kusi... np. taki kodek Realteka alc888 na płycie ga-m68sm2 dał mi ostatnio do myślenia po tym jak toto usłyszałem...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lancaster

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1303 / 6394 / 4

31 Gru 2007, 12:52

disco, gdyby nie to ze pisanie na forum skutkuje podwyzkami cen na allegro to bym Ci napisał jak wypadło kiedyś porównanie 10-letniego "śmiecia" kupinego grubo

disco, chyba nie do konca :) wiesz nie tylko jakies topowe urządzenia sprzed 10 lat grają jakotako.

Sa tez rzeczy ktore uznane marki pakowały w swoje urządzenia znaczenie po tym jak "budżetówka" przestala je produkowac pod swoja marką(i pewnie nazwane by byly smieciami)....najzabawniejsze jak ta technologia budżetowa była potem w ochach i achach opisywana w prasie.

I właściwie nikt albo nie chce albo nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie. Może nikt nie chce rozpętaćwojny między fanami tuningowanych staroci a urządzeń nowej generacji. Może jednak ktośsię wypowie o CD63 tuningowanym a nowym Cd7001 dla przykładu albo Rotelu RCD06

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.