Skocz do zawartości
IGNORED

....nie kupujcie nudnych wzmacniaczy..

Gość Arek__45

Rekomendowane odpowiedzi

Arek__45, 25 Paź 2008, 19:13

>Widzisz ,gagacek nawet nie rozumiesz co czytasz ale czytasz(!)mierzi Cie.Wypij lampke wina,

>rozluznij sie posluchaj muzyki.A moze Ty nie sluchasz muzyki tylko badasz pasmo.

>

>Nie kable sygnalowe a glosnikowe ...niskiej pojemnosci.

Głośnikowe też? Łomatko, toż to wzmacniacz z kategorii "użytkowanie grozi uszkodzeniem" ;-))) A co niektórzy twierdzą że chińskie wzmacniacze to badziewie... ROTFL

Pajak jak pajak wyglada calkiem w porzadku i wstrzas nie powinien go ruszyc, ale, nie wiem czy zauwazyliscie ze sporo elementow jest mocowane na klej do dolnego panela (kondensatory filtrujace i bocznikujace, a takze mostki) i tu nie wiadomo jak z odporoscia na wstrzas, szczegolnie przy transporcie w ekstremalnych temperaturach.

Zdjecia nie maja zbyt dobrej rozdzielczosci i trudno stwierdzic czy tranzystory mocy sa tez mocowane na klej, i jesli nie, to te plastikowe sruby (jesli sie nie myle) nie budza wiekszego zaufania.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Wszystko jest klejone za wyjatkiem transformatora ,uzywane sa materialy niemagnetyczne.Ja zamocowalem transformator na blue tack.

A tak na marginesie ,sprobujcie zamienic rowniez obudowe CD-ka na niemagnetyczna.Moze sie okazac ze to lepszy ruch niz zakup kolejnego nowego zrodla.

Tu nie pomoże ani niemagnetyczna obudowa, ani nawet to że kleiłyby toto westalki podczas pełni ksieżyca. Po prostu w to uwierz, jeśli już nie chcesz tego zrozumieć

Każda konstrukcja powinna przestrzegać określonych reguł, tutaj tego wybitnie zabrakło.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Przepraszam a gdzie mozna kupic Twoje wzmacniacze ,no te zgodne z regulami ? ;))

No i niby w czym mialoby pomoc ?

Ja nie musze wierzyc ,ten wzmacniacz muzyka wynagradza mi kazda godzine.To sa fakty nie mity.

Arek zachowujesz się jak być nigdy nie słuchał muzyki kompletnie na niczym i po latach kupujesz swój pierwszy klocek i onanizujesz się publicznie że jest to arcydzieło POMYŚL... Ja również posiadał kiedyś TECHNICSA SA-AX 6 dla kolegów było to WIELKIE COŚ dla mnie z resztą też i również wynagradzał mi każdą chwilę do czasu... Niektórzy jeżdżą ŁADĄ i również ona wynagradza im każdą minutę jazdy a na pewno w zimie kiedy lepiej jechać w czymś niż iść pieszo.

Tranzystory mocy są przyklejone do dna obudowy za pomocą masy termoprzewodzącej; sama spoina jest bardzo twarda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A przed tobą już żaden...nie kupuj nudnych wzmacniaczy, zostań kwakrem nie melomanem bo zaczniesz jeździć tylko za jedną orkiestrą i co wtedy "nie chodźcie na nudne orkiestry"?

Arek__45 ja wiem. Dla Ciebie zapakuję w pudełko z drewna "20 kg końskiego kału". W szyldzie napiszę jakąś audiofilską markę i i tak to kupisz po czym stwierdzisz, że gra wybornie :)

Arek__45 moje projekty są dużo więcej warte niż pudełko jak NVA ;-). Powiem tak. Wybacz.. nie chciałem Cię osobiście urazić. Ja po prostu lubię dosadnie wyrazić swoje zdanie.

TO co siedzi w NVA jest warte 200zł z drugiej ręki (z racji kondensatorów w zasilaniu i traf).

Jeżeli Arku odczytujesz mój tekst wprost to oczywiście że widzisz złośliwość, tylko że nie wiem już jak ci napisać że sam Twój temat brzmi strasznie irytująco i myślę że dla dużej liczby czytelników działa jak płachta na byka. Napiszę inaczej i uwierz mi Ze gdybyś mnie poznał to wiedeziałbyśże piszę te słowa szczerze-cieszę się że znalazłeś swój dźwięk który daje ci to czego inni z nas będą poszukiwać całe życie i dalej...

Nikt z nas nie ma takiej preferencji dźwiękowej jak ty sam dla siebie więc dzięki że polecasz wzmacniacze tej firmy. Może któryś z dociekliwych kolegów napisze coś więcej konstruktywnego niż tylko tylko to że " kupujcie wzmacniacze firmy ........... bo są końcem waszych wszystkich poszukiwań"

Jak widzisz bez złośliwości.

Po prostu nie masz nic więcej do powiedzenia tymi swoimi krutkimi zdawkowymi wypowiedziami i to że te wpisy wyglądają jak baner reklamowy i nic więcej żadnej treści, to irytuje mnie osobiście najbardziej. Nie mam do ciebie pretensji o to co polecasz tylko w jaki sposób to robisz,(wklejanie samych zdjęć z sieci też traktuję jak baner z którego nic nie wynika)

i ten wpis :)

Arek__45, 22 Paź 2008, 17:01

>Nene Vaaley Audio -NVA wznowilo produkcje TDS monobloki 100 wat,zasilacz 4x300VA...cena 3500 £

>dostepne na eBay.uk-zdjecia wkrotce.

NO normalnie zaglądam do wątku co godzine żeby ujżeć to piękno, ale Aruś trzyma mnie w takiej niepewności AH...gdyż tylko on posiada zdjęcia tegoż produktu OH! a ebay jest zamknięty dla użytkowników nudnych wzmacniaczy EH!

LOL :D

"monobloki 100 wat,zasilacz 4x300VA" LOL :)) Teraz pytanie dla panów "inżynierów" z NVA - poco 4x300VA do monobloku 100W? do 100W stosuje się trafa o mocy 150W (można więcej ale poco skoro pomiar nie będzie się różnił) 2x30V dla 8R albo 2x26V dla 4R.. .

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Zdjec nie wklejam,sprawdz.A temat dotyczy nie konkretnie NVA, to tylko moj osobisty przyklad.

Watek ma byc irytujacy aby spelnial swoje zalozenia.Niech wypowiadaja sie inni ktorzy znalezli godne polecenia wzmacniacze.Nie nudne... :))

Kto chcial wiedziec wiecj o NVA dostal informacje na PW.

Arku jeśli informacje techniczne to myślę że są lepsze źródła informacji niż Ty no chyba że jesteś projektantem tych urządzeń natomiast jeśli chodzi o walory użytkowe i brzmieniowe to myślę że zostały wyczerpująco je wyczerpałeś w tym wątku.

Wszystkie wzmacniacze bazują na tym samym układzie (schemacie ideowym), z tym że tańsze modele mają 1 wspólny transformator zasilający obydwa kanały, droższe mają 2 trafa i oddzielne prostowniki dla stopni na początku końcówek mocy i tranzystorów wyjściowych, a najdroższy ma 4 trafa dla jednego kanału (cztery niezależne sekcje zasilania: A, B, C, D na schemacie, co umożliwiają rozpięte zwory na ścieżkach zasilających na PCB). Tanie AP20 i AP30 mają je zwarte. Trafa bywają różne zależnie od modelu 2x24V, 2x25V, 2x30V, zależnie od okresu w jakim powstawał wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko dlaczego GC z trafem 400VA gra lepiej od GC z trafem 200VA ?? Pomiary takie same dla 8R, dla 4R i nawet skutek podobny dla 0R i mniej....

Fajny schemat, podoba mi się. Kto zrobi projekt PCB ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.