Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kable do Rotel 04/06 + Mission m33

bionulor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem mojego pierwszego zestawu hi fi z prawdziwego zdarzenia : Rotel RA-04, Rotel RCD-06 oraz kolumny Mission m33i. Przy wyborze kierowałem się osobistymi oczekiwaniami, jak i opiniami prasy fachowej. Sprzęt gra muzykalnie, plastycznie i ciepło. Niekiedy odnoszę wrażenie, iż przydałoby się odrobinę więcej powietrza oraz szklistych, soczystych wysokich tonów...

I stąd moja prośba o poradę :

- po pierwsze : jakim okablowaniem (interkonekt + głośnikowy) uzupełnić mój sprzęt, tak aby wycisnąć z niego jeszcze ile się da dobrego - uwzględniając ww. ''niedostatki''? (na razie, na początek, używam tanich kabli Real). Nie mam jakiegoś limitu cenowego, ale zdrowy rozsądek mówi mi, że cena okablowania powinna być proporcjonalna do ceny i klasy systemu...

-po drugie : czy do takiego budżetowego systemu jest sens kupować listwę filtrującą za dajmy na to ok. 700 pln. czy kabli sieciowych innych niż dołączone przez producenta...?

Z góry dziękuję za życzliwość i cenne opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/38975-jakie-kable-do-rotel-0406-mission-m33/

Ja mam te same klocki. Niewątpliwie połączenie dobrym kablem sieciowym CD napewno dużo daje. Jesli chodzi o IC i głośnikowe to jak mówi przysłowie ludowe - czym chata bogata. Ja mam IC Nordosta Red Down i zanic w świecie bym go niezamienił na nic. Choć równie dobre są IC Qed Silver Spiral których używałem wcześniej. Na głośnikowy wybrałem też Qeda Genesis. Gra to całkiem fajnie. Życzę miłej zabawy.

Gratuluję koledze zakupu. Z kabelkami bym za bardzo nie szalał. Zmieniłem ich wiele i za każdym razem było trochę inaczej, ale czy lepiej? Tego nie wiem. Ale może ktoś z innych Szanownych wie? A Reale nie są złe. Pzd.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.