Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp McIntosha C41

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten preamp i mam taki problem .

Ma z tył wyjścia na XLR i na RCA o nazwie MAIN.

Zostawmy XLR , interesują mnie RCA.

Ostatnie na zdjęciu po lewej stronie na dole to właśnie te RCA MAIN.

Do tej pory podłączałem do nich końcówkę jeśli nie były to XLRy.

Zaraz obok nich na dole są takie gniazda ; Outputs 2 i 1 ???

mają one swój odnośnik na przednim panelu - przyciski Output 1 i 2 i jeśli tam podłączę końcówkę np. pod 1 i w przednim panelu nacisne 1 to też gra i jakby troche głośniej ?

Po co to jest ? To jakby dublowanie gniazd przecież są RCA MAIN ???

Domyslam się ,że to moze być do podłączenia dwóch końcówek mocy ,ale nie jestem pewien.

Pytam bo jedzie do mnie sub i sie zastanawiam jak go podłączyć na RCA ???

Druga sprawa ;z przodu mam gałkę RECORD - cały czas jest aktywna jakaś pozycja -swieci sie - czy tak ma być ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-870-100004682 1204114372_thumb.jpg

post-870-100004683 1199369813_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39051-preamp-mcintosha-c41/

No wiec tak (sadze, ze jest podobnie jak z C-46):

1. Kazdy chyba preamp Mac'a ma dodatkowe wyjscia (C-46 ma np. 3x XLR), output 1 i output 2 mozna uruchamiac opcjonalnie z panelu frontowego. Oczywiscie sluza do podlaczenia wiekszej ilosci koncowek mocy.

2. Sadze, ze to glosniejsze granie to tylko zludzenie, w kazdym u mnie nie ma roznic ani miedzy poszczegolnymi wyjsciami RCA ani XLR.

3. Jezeli Sub jest aktywny to oczywiscie mozesz podlaczyc go do output 1 lub 2, mozesz wtedy rowniez latwo, z pilota odlaczyc sygnal do suba.

4. Jesli chodzi o kontrolke Record to informuje Cie ona, ktore zrodlo jest aktualnie przekierowane na wyjscie opisane jako record, kontrolka listen informuje oczywiscie, ktore zrodlo jest aktualnie przekierowane na wyjscia main, out 1 i 2, kontrolka swieci sie zawsze w jakims polozeniu - tak ma byc.

Pozdr.

Aha - jesli masz kabel z malym jackiem z kazdej strony to uzyj go do Power Control:

1. Jeden jack do power control out main na preampie.

2. Drugi jack do power control in na koncowce.

3. Ustaw galke power na koncowce na remote (albo stand by, nie pamietam jak to jest opisane na 252).

4. Preamp na stand by.

Teraz wlaczenie preampu z pilota bedzie wlaczac koncowke - ja sie przyzywczailem :-)

Pozdr.

qb_1=>

wszystko ok. ;-) szukałem tylko potwierdzenia bo przecież nikt się nie pofatyguje ,aby instrukcję przetłumaczyć dla klocków za kupę kasy choć jako klient mam to prawnie zapewnione - NIE WOLNO SPRZEDAWAĆ BEZ POLSKIEJ INSTRUKCJI ;-)

Tymczasem do żadnego z klocków kupionych u naszego dystrybutora w kraju nie dostałem tłumaczenia - Polskiej instrukcji !!!

>Tymczasem do żadnego z klocków kupionych u naszego dystrybutora w kraju nie dostałem tłumaczenia - Polskiej instrukcji !!!

Najwyrażniej dystrybutorzy są tak biedni, ze nie stać ich na tłumaczenie... W sumie to lepiej, że nie próbują sami zabierać się za przekład instrukcji. Do tej pory pamiętam kolumny w okleinie Czarny Popiół (Black Ash) ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.