Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli stereo czy wzmak do kina dom.

proz4c

Rekomendowane odpowiedzi

rosim, 4 Sty 2008, 22:16

>proz4c

>nikkt mi na tym ani na innym forum nie udowodnił jeszcze (poza czysto teoretycznym, nie popartym

>żadnymi pomiarami stwierdzeniem, że tuner wewnątrz wzmacniacza wprowadzi dodatkowe zniekształcenia),

>że budżetowy amplituner stero zagra gorzej niż zestaw osobny wzmacniacz + tuner, oczywiście jeśli

>mamy na myśli wzmacniacz o takich samych parametrach

>dziwi mnie pogląd, że osobne klocki sa bardziej audiofilskie, może wyższe modela tak, ale budżet?

>ja postawiłem na yamahę i nie żałuje, ale HK nie słyszałem, wiec radzę Tobie posłuchać róznych

>rozwiązań

>aha na zakupie amplitunera a nie wzmaka + tunera zyskałem:

>1. Ok. 500 zł

>2. Więcej miejsca

Całkiem możliwe jest, że jakiś tam ampli stereo zagra przyzwoicie. Ale mówimy tu o budżecie około 1500 zł, za który nabyć można używany wzmacniacz nawet z poziomu low-endu. Sam kupiłem wzmacniacz Sony TA-F870ES za 900 zł, który klasą i jakościa brzmienia pobije każdy ampli stereo.

500 zł zaoszczedziłeś - gdybyś kupił wzmacniacz używany + tuner za góra 200 zł miałbyś 500 zł i wiecej w kieszeni oraz nieporównywalnie lepszy system.

Osobiście zmieniałem 5 ampli kina domowego, potem przerobiłem 2 ampli stereo - ile kasy sptraciłem, aż boję się liczyć.

ja oddałbym na gwarancję do naprawy a potem myślał co dalej - jak okaże się, że ten typ tak ma (chc nie chce mi się wierzyć) to brałbym dopiero cos innego - myslałem, że juz po gwarancji, na razie to nawet bez dwóch zdań sam nic bym nie robił

Tyle ze gwarancja polega na wymianie na inny lub oddaniu kasy ;/

Co do tego ampli - moge miec go sporo taniej niz cena katalogowa. Na dobra uzywke moge przeznaczyc ok. 600zl (gorna granica).

grzesik miałem na myśli nowy sprzęt, a nie SH

dokładnie porówałem wzmacniacz yamahy ax 596 i amplituner RX 797 i może nawet zaryzykuję, że amplituner ma lepszy wzmacniacz, na pewno jest większe trafo

pisałem tylko o tym modelu, innych nie znam

tu jest wątek założony przez mnie i zdjęcia RX 797, również środka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Osobiscie polecam takowy sprzęt:

Ukryta Zawartość

To naprawdę klasowy sprzęt, z pewnością zagra lepiej niż obecnie posiadany Harman Kardon. Oprócz ocieplonego brzmienia (charakterystycznego dla HK) Soniak jest bardziej szczegółowy.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.