Skocz do zawartości
IGNORED

xindak vs. nad 352

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

kerikawon,

Oczywiście, że nie wymienię nazwy sklepu, który odradził mi xindaki - nie mam zamiaru mieszać się w rozgrywki pomiędzy dystrybutorami. Między innymi nie mam żadnej gwarancji - czy np. ktoś kto pisze w tym teamcie nie jest związany z dystrybutorami xindaka lub nada.

Niezależnie od tego w tym sklepie nie zamierzam już nic kupić.

Co do używania korekcji... po prostu macie coś skiepszczone - albo cd basu nie daje, albo wzmak, albo kolumny go nie mają, albo macie podpiete w przeciwfazie albo kable, albo ustawienie nie takie. Osobiście jeszcze nie zdarzyło mi się zestawić sprzętu aby basu brakowało... sory za offtopa.

radark,

co do rozsądnych wypowiedzi,

zasadniczo temat dotyczy jakości brzmienia - małą pociechą byłby dla mnie fakt, że w nadach dłużej wytrzymują potencjometry, bo wytrzymały mi nawet w wzmakach diory. Poza tym nie napisałem, że nady są gorsze od większości budżetowych klocków w podobnyh cenach (ca, denony, marantze) - od niektórych nawet lepsze.

Zgadzam się z jednym z poprzedników, że dla większości audiofili jest to etap przejściowy i po prostu można go pominąć - co mnie się np. nie udało.

To nie ma nic wspólnego z żadnymi rozgrywkami ,lepiej żeby inni uzytkownicy forum ,wiedzieli jakie jest konkretne nastawienie danych sklepów .Przykład ;? prosze bardzo Mega HZ Katowice ,bardzo duzy nacisk sprzedawców na LINN-a ,wszytko jest dobre albo "be" ale LINN najlepszy . I tak można by stworzyć mapę zależnosci oraz sympatii....Dlatego tez w Krakowie bedziecie mieli wieksze naciski sprzedawców na Arcama a w Gdańsku na Harmana ....itp itd

...Oczywiście rozwiązanie dylematu xindax czy nad jest trudne, dużo zależy od preferencji i ustawienia. Im sprzęt niższej klasy tym mniej 'transparentnym' dzwiękiem gra i gorzej trafić w gust słuchacza. Porada 'dołożyć drugie tyle i kupic wyższe modele' jest dobra, ale jeżeli założysz nowy wątek i wpiszesz nad 372 czy xindax ax 6200 to otrzymasz podobne sugestie ;-)

Ja tylko Ci podpowiem - jeżeli rozważasz opcję podłączenia zestawu do KD to nie głupim rozwiązaniem będzie zakupienie końcówek mocy - wtedy nie będzie potrzeby przełączania kabelków do odsłuchu stereo. Ale nie wiem na ile twój denon nada się na pre.

No i wychodzi ...audiofilizm audiofilizmem ale co z tego jak brak " Finalnego pierdolnięcia na basie "-cytuję wpis z recenzji jednego z recenzentów Audio ...o ile sie nie mylę test jakiegoś amplitunera :-)

Co do powyższych wpisów...ostrożnie bym krytykował Nad-a zwłaszcza że niedawno go tak wychwalano ...o ile sie nie mylę to reszta toru też ma swój udział w całokształcie brzmienia ...zwłaszcza żródło ...a potem kabelki !

Warto zwrócić uwagę na sprzęt Myryada .....o ile pamiętam super sprawdził sie w rocku ...opinie członków zespołu Sweet Noise ...poza tym wokalista zespołu Prodidgy posiada w swoim zestawieniu wzmak tej firmy :-)

Ja osobiście spojrzałbym też przychylnie na wzmaki lampowe ...takiej średnicy i sopranów -brzmienia blachy(czyneli) to chłopie nie znajdziesz u tranzystora ....przynajmniej w tym przedziale cenowym !

Co do basu i dynamiki...kto pieprzy, że lampa nie potrafi ....a słuchaliście rocka ...to bardzo proponuje ....tu sprawdzają sie wzmaki Spark i Cayn !!!

A czy ktoś słyszał o Marshalach na koncertach ...no to już wie o co idzie...zresztą zasięgnijcie opinii chłopców Rockowców

• 1 rok później...

Witam

Jestem posiadaczem kilku zestawow NADa, wsrod ktorych wiodą prym wzmacniacze 319 oraz 3400, mam tez

314, 3140, 3020, do tego mam szereg roznych cd oczywiscie tez NADa. Zestaw glowny, to glosniki podlogowe Eposa, NAD319 z NAD514, wymiennie NAD3400 Monitor Series z cd5000.

Zastanawiam sie nad radykalnym posunięciem a mianowicie sprzedazą swoich klamotow i zakupem jednego

przyzwoitego zestawu typu wzmacniacz + cd. Chodzi mi po glowie wzmacniacz Xindaka model 6950V oraz

kompakt Xindak Muse 2.0. Sluchalem tego zestawu, tyle, ze na kolumnach Koda K-2000B. Gralo to przyzwoicie, sporym i przyjemnym dzwiekiem. Pytanie czysto teoretyczne, czy takie posuniecie mialoby

sens?

swego czsu też miałem taki dylemat......wybrałem 6950v + muse 2.0......co do kolumn to zdecydowanie pardigm( u mnie studio40v4)...bardzo dobre brzmienie.....szybki bas i dynamika!!!!!

kable albedo i jest pięknie, polecam.........

zestaw brzmi jak klocki o wiele droższe niż są w rzeczywistości.....

Xindak ma ładniejszą barwę dźwięku od Nada 352 , z kolei Nad ma lepszą rozdzielczość i dynamikę. Miałem tego Nada i sprzedałem jakiś czas temu, gdyż brzmi on dość sucho i technicznie.

mad 352 jest wzmakiem dobrym, wrecz bardzo dobrym za te pieniadze. wlasnie bas i dynamika sa glownymi zaletami wzmacniacza oraz uniwersalnosc. faktycznie troszke techniczny jest ten dzwiek ale nie przeszkadza.

Xindaka najpierw używałem z Hyperionami III i powiem, że dzwięk był fenomenalny-nic nie męczyło wszytko pięknie grało. Co prawda brakowało mu mocy podczas cichych odsłuchów ale w miarę jak odkręciło się troszkę potencjometr to dzwięk nabierał świetnych kształtów. Teraz używam Xindaka z kolumnami Studia 16 hertz model MIMO i muszę przyznać, że dzwięk nie jest już taki fajny. Szczególnie rażą wysokie tony a mianowicie ich barwa. Dzwięk nie jest już taki gładki i przyjemny jak w Hyperionach. Dlatego też zależy co się do niego podłączy.

Przepraszam najmocniej, ale wątek odświeżyłem z uwagi na moj dylemat opisany kilka wpisow wyzej.

Ciesze sie, ze moge duzo dowiedziec sie na temat Xindaka, tyle , ze jestem posiadaczem nie NADa352 a 319 oraz 3400.

• 8 miesięcy później...

a ja w moim Madral a2 SE nie potrzebuje regulacji. gorąco polecam.to moj pierwszy sprzet klasy do 5 tys zlotych bez zadnych regulacji i jest czadowo przy dobrych plytach. czesto slucham gothic metal Katatonie rowniez i naprawde bas jest cudowny,mam poczucie ze nic nie musze regulowac,muzyka gra tak jak powinna... zreszta i tak nie ma czym regulowac:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.