Skocz do zawartości
IGNORED

electrocompaniet możliwość odsłuchu

deadman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilku z Was koledzy doradziło mi abym posłuchał ww wzmacniacza. Czy może ktoś posiada ten wzmacniacz i zgodziłby sie abym przyjechał do Niego z moimi kolumnami ProAc 100. Jestem z Wlkp.

Pozdrawiam Deadman

deadman,

chyba bardziej miarodajna byłaby możliwość odsłuchu wzmacniacza w Twoim systemie i Twoim pokoju ;-)

lepiej jest zapytać, czy ktoś z posiadaczy electrocompanieta przyjechałby do Ciebie ze wzmacniaczem; chcesz go przecież sprawdzić w swoim systemie i w swoim... pokoju. a jakie masz gwarancje, że Twoje ProAcki 100 zagrają dobrze w cudzym systemie i innym pokoju tak samo, jak u Ciebie? żadnych. ba! może się okazać np. że zestawienie electrocompaniet + proac jest ok, ale zagrało u przeciętnie, bo kolumny nie sprawdziły się w innym (np. większym) pomieszczeniu i w innym systemie ;-D

torchę zagmatwałem posta, ale myślę, że jasne jest o co mi chodziło ;-D

x.

Mój kolega jest posiadaczem wersji ECI 5 tego wzmaka, ale nie zagląda na to forum zbyt często i bywa w swoim domu tylko w weekendy, ale myślę że za moją namową można by zorganizować u niego odsłuchy. Musisz jednak poważnie wziąć pod uwagę to, co napisano w poście wyżej.

Po szczegóły odsyłam do mnie na priv...

Witam,

Macie Panowie racje, że najlepszym, najbardziej optymalnym rozwiązaniem byłoby aby electrocompaniet był podłączony do mojego zestawu i w moim pokoju. Jestm jednak małe ALE. Otrórz ja nie posiadam jeszcze mojego systemu. W tej chwili czekam na kolumny i to od nich zaczynam budowanie systemu. Jestem nowicjuszem i w tej chwili zależy mi aby jak najwięcej słuchać różnych wzmacniaczy, cd etc etc. Zależy mi na poznaniu charakteru poszczegółnych marek aby moc później świadomie wybrać cos dla siebie. Wiem, że tak nie jest do końca jak mówie tzn u kogos moze to dobrze zagrać u mnie nie koniecznie, ale charakter napewno poznam. Jak już bede miał u mnie kolumny to pojeżdze z nimi do Kilku z Was i wtedy zadecydje jaka szkoła brzmienia mi odpowiada.

... to nieco zmienia postać rzeczy, ale i tak najlepiej jest posłuchać na własnych kolumnach i we własnym pokoju; tak czy inaczej życzę sukcesów w budowie systemu ;-D

x.

Houek oczywiscie że nie!!!!!

Po prostu chce posłuchać jak brzmi ten wzmak. Nie jestem osłuchany i chce aby moja decyzja o wyborze wzmaka była jak najbardziej przemyślana.

deadman > skoro miałeś mieć lampę - to eci jest doskonałym kompromisem - zwłaszcza modele ECI-5 i ECI-3 - sam miałem kupić sobie chińską lampę (Jolida, ming - coś tam) ale posłuchałem ECI-3 - barwą nie ustępuje wiele lampą - jedyna różnica to mniejsze wypełnienie średnicy w porównaniu z lampą - ale bas, przestrzeń, wysokie tony, ogólne kultura brzmienia tu ECI-3 zmiótł te lampy które osłuchiwałem.

Polecam ci ECI zwłaszcza model ECI-5 - po raz pierwszy w życiu zgadzam się z HI-FI i muzyka !!! odnośnie opisu testu tego wzmacniacza.

Jeśli proacki są podobne do spendorów - to połączenie powinno być doskonałe

kilka lat temu słuchałem takiej konfiguracji ProAC 100 + ECI-2 i to było bardzo dobre połączenie, grające przestrzennym dźwiękiem z dobrą barwą, dające jednocześnie spore pole manerwu jeśli chodzi o ostateczna modyfikację brzmienia poprzez CD.

Używaliśmy ARCAM alpha 6 i parasound CDP-1000, w pierwszym przypadku dźwięk bardzo namacalny, dynamiczny ale jak dla mnie miejscami zbyt nahalny i ostry (ach ta kopułka) na słabo arealizowanych płytach (nie ukrywam, ze mój cd to był parasound :)

po latach przerabiałem ta konfigurację powtórnie składając system dla znajomego - jednak trudności w znalezieniu ECI-2 z drugiej ręki w dobrej cenie spowodowały zakup Exposure-a

EC-1 możesz kupićw ciemno - moim zdaniem nic lepszego nie ma za te pieniądze. Osobiscie zrezygnowałem z Gryphona na rzecz EC1

EC-5 to ta sama klasa tylko trochę drożej no i nie wiem czy z drugiej ręki w ogóle coś się znajdzie (nowy ponad 10kplz)

EC-3 nie słuchalem

EC-2 tutaj zalecam odsłuch - może nie być super. Pomiedzy EC-2 a EC-1 jest przepaść (choć ec-2 to bardzo dobry klocek).

Jak chcesz jeszcze wyżej to końcowki np. AW-180 (monobloki) i dobry pre (ec 4.6 lub jeszcze lepiej jakiśinny - elektro nie robi zachwycających preampów)

Ja EC2 i EC1 sprzedałem, tymczasowo słucham audiomatusów ale szukam dobrej koncówki electro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.