Skocz do zawartości
IGNORED

Rok 1968 po 40 latach.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

To istotnie był spisek, ale wtedy. Zaproszono Dupczeka do Moskwy i gdy go zapewniano, że wszystko jest w najlepszym porządku, czołgi już jechały.

A takimi spiskami jak na tym Forum, to nawet wróbelka byś nie wystraszył, więc się nie sil.

Piotr Ryka, 7 Sty 2008, 12:43

>Piszecie o 1968 i jest Czapajew, ruchy Browna, perkolacja. A taki fakt jak inwazja na

>Czechosłowację, i to z udziałem Ludowego Wojska Polskiego, umknął. Trochę to dziwne.

bo wojtek spawacz to wielki człowiek i patriota i nasz człowiek

INTERNACJONAŁ (patrz frazeologia 1968) (kochają go Czesi :-)

no i ma właściwy wzrost- cool- bardzo ważny walor moralno historyczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11853-100004177 1199709229_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

No i cześć, na Horsta przyszedł czas wkleić fotkę z zapasu wyborczego. Koniec miłej dyskusji, teraz już będzie o Michniku.

A co do spisku, Ryko, to miałem na myśli drugi temat, zbrodniczo przemilczany przez spiskowców - naszą polską rewoltę marcową. Jeśli przyjmneimy, że za faktem nie poruszania dotąd w tym wątku inwazji na CSRS stał Związek Radziecki, to za tym pewnie tym bardziej, nie?

Proponuję jednak wrócić do tematu, który, przypomnę, nie dotyczył obu tych smutnych wydarzeń, tylko długofalowych skutków "rewolucji" lat 60.

>inwazji na CSRS stał Związek Radziecki, to za tym pewnie tym bardziej, nie?

>Proponuję jednak wrócić do tematu, który, przypomnę, nie dotyczył obu tych smutnych wydarzeń, tylko

>długofalowych skutków "rewolucji" lat 60.

długofalowe skutki, są takie, że panowie z tych lat są konserwą politycznej poprawności

ikoną poprawnych, skłonnych do rozpuszczenia się w eurolandzie

czechom tak zależało na podziale czecho-słowacji a teraz, wszystko się i tak scala

jak to się jozwa trzyma tematu, i już jako wrózka wie że będzie o michniku :-)

>A co do spisku, Ryko, to miałem na myśli drugi temat, zbrodniczo przemilczany przez spiskowców -

>naszą polską rewoltę marcową.

Wiecie co Rachwaldo, w waszym umyśle zalęgły się jakieś szkodniki i go wam zżerają. Pierwsze słowa wpisu inaugurującego wątek brzmią bowiem: „W b.r. mija 40 rocznica pamietnego 1968r.Był to rok pamiętny ponieważ w tym czasie przez świat przetoczyły masowe protesty młodzieży - w Polsce marzec,we Francji maj,”

Z wami, Rachwaldo, nie jest dobrze. Trzeba się leczyć, albo chociaż uspokoić, bo nienawiść was zaślepia.

Piotr Ryka, 7 Sty 2008, 13:49

>Z wami, Rachwaldo, nie jest dobrze. Trzeba się leczyć, albo chociaż uspokoić, bo nienawiść was

>zaślepia.

nienawiść..

nienawiść to ci którzy chcą ukarania przedawnionych win, lub choćby lustracji, prawdy

a ludzie honoru i patriotyzmu to kiszczaki i ci,

którzy chcą aby było tak jak na białorusi czy w rosji: lustracji stanowcze "niet!" :-)

bo przeszłość z 68, antysyjonistyczna nie może się przedawnić- w przeciwieństwie do ubeckich sprawek różnych TW i magdalenkowców

68 to czasy bardziej ważkie, współczesne niż lata 80te

• Redaktorzy

Jaka znowu nienawiść??? To już popisać sobie nie można? Nie zauważyłem, że w Marcu 68 było wspomniane, myślałem że to spisem wiadomych sił, które zawsze spiskują. Swoją drogą, niektórzy sobie pochlebiają - ktoś sobie z nich podkpiwa, a oni zaraz: "nienawiść"! Chyba że to nowe znaczenie tego starego słowa, używane obecnie na określenie tzw. zlewki? Nie znacie, Ryko, stanów pośrednich, poza morderczą furią i miłosnym afektem? Trochę mnie to nie pokoi, bo w momencie, kiedy pozwolę sobie się z tobą w jakiej sprawie zgodzić (co nigdy nie jest przecież wykluczone), gotów jesteś uznać to za - miłość.

Rachawldo

Tak czy inaczej najlepiej z wami nie jest, bo widzicie spiski tam, gdzie ich nie ma. Do PIS żeście się chyba zapisali, bo to oni zdaje się mają tego rodzaju przywidzenia. A co do podejrzeń o miłość to bądźcie spokojni, obawa nie zachodzi.

ciekawostki trzy

1. to co było buntem jest obecnie ikoną poprawności- jest to miara autentyzmu tego buntu

2. ludzie którzy mają gdzieś proste ujawnienie prawdy lustracyjnej (bo to daaawno), lub nawet polski (jaruzelski) współudział w najeździe na czechosłowację jakoś chętnie, przynajmniej moralnie rozliczali by tamten dawniejszy czas

3. no i są miłośnikami eurokracji, euroentuzjastycznego wazeliniarstwa

taki to był bunt, i taki został jego hagiewno józwny duch

• Redaktorzy

Ulżyło mi, ale na wszelki wypadek trzymaj uczucia w ryzach :-) Co do PiS - tak, oczywiście, postanowiłem wygryźć najpierw sekretarza POP, potem Szyszkę, potem Edgara, a potem... Kariera!

kiedyś w marcu pretekstem były gesty na przedstawieniu dziadów, gesty przeciw "wielkiemu bratu"

a dzisiaj ci co włosy z marca 68 chcieliby dzielić na czworo pchają nas w nowego wielkiego brata- o niebo cwańszego niż cccp'owski

• Redaktorzy

Horst, czy ty masz jakiś specjalny powód w podpieraniu się wszędzie moim nickiem i aplikowania go do jakichś dziwnych spraw, z którymi nie mam nic wspólnego? Wprawdzie to tylko nick, ale tym niemniej trochę to dziwne. A może chodzi ci o to, aby HGW dowiedziała się z internetu, ze od dawna nie ma żadnych własnych pomysłów, a tylko realizuje moją linię, i żeby w związku z tym wzięła mnie na przynajmniej wiceprezydenta Warszawy? Jeśłi tak, to dziękuję, nie.

jozwa maryn, 7 Sty 2008, 14:30

>Ulżyło mi, ale na wszelki wypadek trzymaj uczucia w ryzach :-) Co do PiS - tak, oczywiście,

>postanowiłem wygryźć najpierw sekretarza POP, potem Szyszkę, potem Edgara, a potem... Kariera!

czuj duch józwa protestuj z tvn'em "przeciw opozycji" LOL

właź w tyłek "liberałom" starociom z okrągłostołowego 1990tego

popieraj ich styl drobnomieszczańskiej konsumpcji

a na deser podeliberuj sobie o duchu (o roku ów) 1968 ROTFL

wróćmy do adremu, bo chciałem przypomnieć, że był Billy Clinton, a może być Hilaria Clintonowa, czyli rok 68 może cóśkolwiek jeszcze potrwać; no w odwodzie są pomniejsi, jak Joschki Fischery, Daniele Bandyty i inne

a mówią, że jak młody się wyszumi, to bezboleśnie wchodzi potem w dorosłe życie - musi, ale tylko dla siebie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.