Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do chińskiej lampy

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

ja na głośnikowe będę polecał naszą manufakturę (choć kable wytwarzane specjalnie dla nich w Krakowskiej Fabryce Kabli) a mianowicie Hot line serię spiral. Jakość w stosunku do ceny jest rewelacyjna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Azorsky, 6 Sty 2008, 12:02

>Mc Gyver - > Nie żebym się czepiał, jakoś tak mało brandowo to wygląda:)

Mam w nosie jak wygląda. Jest z tyłu i nie widać.

Koobal, 6 Sty 2008, 12:20

>ja na głośnikowe będę polecał naszą manufakturę (choć kable wytwarzane specjalnie dla nich w

>Krakowskiej Fabryce Kabli) a mianowicie Hot line serię spiral. Jakość w stosunku do ceny jest

>rewelacyjna.

>

Ukryta Zawartość

>

Ukryta Zawartość

Potwierdzam. Testowaliśmy te kable na naszym sprzęcie. Wypadły nadzwyczaj korzystnie. Jeżeli Procaba na coś wymienię, to najprędzej na Hotline właśnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Olej kable na razie.

Zestaw wszystko do kupy posłuchaj (wygrzej). Większe zmiany w dźwięku przyniesie zmiana ustawienia, zmiana lamp niż kabel. Jak już wszystko pohula z 200 godzin. Pokombinuj z kablami. I to nie na zasadzie że coś jest dobre bo drogie tylko takie jakie będą ci pasowały do Twojej definicji dzwięku .;-))

Powodzenia.;-)

Pozdrawiam,

Artur

Nieważne czy to chińska lampa, Albedo bardzo dobrze gra z lampą. Air 1 głośnikowy będzie ok, chyba że pozwli Ci budżet - wtedy Air 3 lub Monolith (mnie bardziej podoba się Air 3). Interkonekt - zdecydowanie Flat One lub wyżej - Monolith.

cypher, 6 Sty 2008, 16:30

>Olej kable na razie.

>Zestaw wszystko do kupy posłuchaj (wygrzej). Większe zmiany w dźwięku przyniesie zmiana ustawienia,

>zmiana lamp niż kabel. Jak już wszystko pohula z 200 godzin. Pokombinuj z kablami. I to nie na

>zasadzie że coś jest dobre bo drogie tylko takie jakie będą ci pasowały do Twojej definicji dzwięku

>.;-))

>

>Powodzenia.;-)

>

>Pozdrawiam,

>Artur

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią w 100%.

Od siebie dodam: nie kupuj kabli w ciemno.

No, ProCaba i Synapse to możesz w ciemno kupić, bo kosztuje śmieszne grosze, a i tak musisz coś mieć żeby w ogóle grało.

A po osuchaniu się ze sprzętem, wygrzaniu i dopracowaniu ustawienia przyjdzie czas na kable.

Kup na poczatek do podlaczenia glosnikow komputerowy zwykly kabel sieciowy CAT5, wydatek zaden, a u wielu sie sprawdza, sam wlasnie testuje po przeczytaniu porad co do mojego wzmacniacza na forach niemieckicjh i musze przyznac ze jest niezle. Co prawda nie mam wiekszych doswiadczen z kablami ale jak pisalem wydatek zaden, a byc moze sie sprawdzi.

Pozdr

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Z całym szacunkiem ale jest to bardzo ryzykowna propozycja, CAT5 jest tani ale są jego dziesiątki rodzai i nikt ni pisze jaki dokładnie, (Linka, Drut, Jaki producent jaka geometria splotu itd.)

Praca związana z zarobieniem takiego kabla to spokojnie jeden wieczór.

Z miarę tanich kabli to mogę polecić:

Audio Quest Type 4

Audio Quest CV4 (preferowany)

Zajrzyj do polinka mają kable Janzen Audio

Tak na dobrą sprawę każdy kabel z dobrej miedzi będzie ok ;-)).

Ja do lampy preferuję solid-core. Ale jet to bardziej wewnętrzne przekonanie ;-))

Myślę że cena 50 pln za metr to absolutny max ;-). Poszukaj w ogłoszeniach używanych kabli, kabel to nie lampa nie zużywa sie w czasie .;-))

Art

ja do mojej lampki używam Badrock i jest oki.

A podłączona jest w beewieringu.

Pędzi to monitory na ss w8545 i 9300 i jest miło.

Bez biwire jest zdecydowanie mniej powietrza

Zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Zwróć uwagę na "druty" z taśmy aluminiowej. Hi-end to nie jest, ale AQ CV4 pobił.

Ukryta Zawartość

Ja na swojej lampie ma AQ Bedrock, w trybie single wire.

Z tego co pisze jurek1, warto spróbować bi-wiringu.

pozdrawiam,

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

W kolumnach mam srebrne kable sonus oliva, miałem głośnikowe srebrne sonus oliva, IC srebrny sonus oliva, zasilające srebrne sonusoliva, we wzmaku mam srebrne sonus oliva :)

... i było jakoś tak klinicznie, dźwięk jakby wyprany.

Teraz mam pomieszane - kable miedziane i chyba jest lepiej - ale jak wiecie, kable i ich wpływ na całokształt brzmienia systemu to indywiudalna i kontrowersyjna sprawa...

pzdr Staszek

Ja róznież mam bluespriral ten najdroższy na lampie

Testowałem długo rózne kable (ok 10 miesięcy)

Powaliło wszystkie, Audioquest 4,6,8 był jedną z gorszych propozycji do mojego zestawu

Hotline możesz brać w ciemno

Pozdrawiam

Szlufik

NIe polecałbym kabla CAT 5 ,ani na IC ani na głosnikowy , duzo lepszy efekt daje gruba linka miedzina srebrzona śr. 3 mm , dawałem po dwie grube oraz dwie cieńsze śr. około 1.5 mm , wszystkie zapalecione w warkocz . Wyszedł z tego całkiem dobry IC , uzywam go do dzisiaj do połączenia DVD .Plus to bardzo dobra dynamika , wyostrzona góra z dużą ilością szczegółów

Z lampą (wieloma i nie musiały być Chińskie) bardzo dobre efekty uzyskuje się przy głośnikowym Audio True Argent+. W swoim czasie tym kablem okablowywali ludzie naprawdę wysokiej klasy systemy. Ten kabelek świetnie spisuje się w połączeniu wraz IC Anti Cable Silver ale i z miedzianym anti IC również jest bardzo dobrze.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.