Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo dla nawróconego

Navi

Rekomendowane odpowiedzi

"doly" sa te same;) e410 i e810 roznia sie tylko napedem, muzyka gra bardzo podobnie, z leciutenka przewaga na system z cd. Bez konkurencji w swojej klasie mini systemow audio. Bo wieza tego nazwac nie mozna i nie wypada!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

uważam, i sądzę nie tylko ja, że chyba warto dodac trochę gorsza i kupić jednak zestaw złożony z odrębnych, dużych klocków - zaletą może być dowolność kompletowania poszczególnych elementów (równiez wymiarowo), dobieranie kolumn wg własnego uznania, poza tym łatewiej przecież sprzedać np. cdka od dużej wieży niż od pianocrafta

niektórzy specjalnie kupują pc a później dobierają do tego systemu inne kolumny np. podłogówki - tego za bardzo zrozumieć nie potrafię...

a mini tam gdzie ich miejsce > DO SYPIALNI cicho plumkać;) ... i nie na tyle wciągająco, aby muzyka nie odciągała od innych ciekawych rzeczy, tak właśnie mini grają:)

Ale co do ampli mini i dobierania kolumn podłogowych - ich moc kusi:), mój Denon ciągnie nawet 4 omowe dość trudne Elaki o małej efektywności co było dla mnie zaskoczeniem. Faktem jednak jest, że jak gra to trochę głośniej to końcówki robią zimą za dodatkowe ogrzewanie:)

rosim, 7 Sty 2008, 23:12

>uważam, i sądzę nie tylko ja, że chyba warto dodac trochę gorsza i kupić jednak zestaw złożony z

>odrębnych, dużych klocków - zaletą może być dowolność kompletowania poszczególnych elementów

>(równiez wymiarowo), dobieranie kolumn wg własnego uznania, poza tym łatewiej przecież sprzedać np.

>cdka od dużej wieży niż od pianocrafta

Tylko że trzebaby wydać z 4000zł na wszystko żeby rzeczywiście zagrało lepiej od Piano Crafta, a nie tylko inaczej.

>niektórzy specjalnie kupują pc a później dobierają do tego systemu inne kolumny np. podłogówki -

>tego za bardzo zrozumieć nie potrafię...

Ja też nie potrafię, bo akurat kolumienki są najmocniejszym punktem tego zestawu. Jak na cenę kompletu, to grają po prostu świetnie, i gdyby były sprzedawane w sklepach luzem, to cena 1800zł za parę nie byłaby wcale przesadą biorąc pod uwagę wzornictwo, jakość wykonania, i walory dźwiękowe.

ja wole miec jednak zapas mocy, czuje jakos większy komfort słuchania, a nie że za chwilę zadziała zabezpieczenie termiczne

tak jak wczesniej napisałem w RX 797 w końcówce mocy są po 2 pary sankenów: 1694 + 4467, w pianocrafcie po 1 parze

McGyver

Tylko że trzebaby wydać z 4000zł na wszystko żeby rzeczywiście zagrało lepiej od Piano Crafta, a nie tylko inaczej.

No tu już trudno o jednoznaczną ocenę co gra lepiej, pc wrzucony do pokoju większego niż 20 m2 na pewno będzie "zanikać" (tu znowu akustyka pomiesczenia), co by nie powiedzieć, to bas z tych kolumieniek bardzo nisko nie zejdzie, wiem, zaraz będzi głos, ze liczy się nie ilosc, ale jakość, z tym, że jeśli nie sa przenoszone pewne częstotliwości, to jednak czegoś brak (przynajmniej ja tak to odczuwam)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejna alternatywa w cenie do 3000, ot tak w ramach ciekawstki ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

To żadna alternatywa. Marantz PM4001 to straszny shit, i było to wielokrotnie wałkowane na forum.

Wharfedale (w Chinach robiona chińszczyzna ze stempelkiem znanej marki) też mają się nijak do monitorków od PC.

PC jest ok ale wydaje mi się, że przekonanie człowieka do klocków może w nim zasiać chęć do rozwijania się w audio. Zakup gotowca raczej skreśli dążenia do eksperymentowania i dobierania odpowiednich elementów pod swoje uchu a przecież o to w tej zabawie chodzi...

to tez sa klocki, tylko ze mniejsze no i podane na tacy;) brzmienie bardzo dobre w swojej klasie cenowej, do 2500/3000zł nie kupisz lepszego nowego sprzetu, ktory by brzmial lepiej. Moze co najwyzej inaczej;) Chyba ze ewentualnie jeszcze zestaw Denona 700(cd plus wzmak) ;) ale na glosniki zostanie 500zł(mozna dokupic uzywane glosniki z Piano).

@ McGyver ja tylko dalem propozycje, ja rowniez jestem za tym ze Piano jest najlepszym wyborem do tej kwoty, ewentualnie zestaw Denona 700 plus glosniki. Ale zestaw denona z 3 letnia gwarancja ciezko upolowac taniej niz 2500zł. Wiec na glosniki zostaje 500zł.

>Navi, 8 Sty 2008, 11:39

>PC jest ok ale wydaje mi się, że przekonanie człowieka do klocków może w nim zasiać chęć do

>rozwijania się w audio. Zakup gotowca raczej skreśli dążenia do eksperymentowania i dobierania

>odpowiednich elementów pod swoje uchu a przecież o to w tej zabawie chodzi...

Kwestia tego, czy ktoś chce słuchać sprzętu czy muzyki.

Jeśli sprzęt jest celem samym w sobie to faktycznie PC nie jest dobrym wyborem (no bo niby jak pochwalić się przed znajomymi taką małą wieżyczką?;)

Jednak, jak zauważył Dawid, Piano również składa się z oddzielnych klocków, więc z eksperymentowaniem droga wolna!

Więc tak... znajomy nabył DCD 700AE do tego odkupił ode mnie ampli Denona AVR 1706 (nie pytajcie dlaczego). Pozostaje kwestia głośników do tego zestawu, czy dodać mu Diamondy 9.1 czy lepiej MA Bronze BR2 (a może jeszcze coś innego z przednim br?) Co z tym zestawem najlepiej "zagada"? Kwota na głośniki to max 1200 zł...

jesli glosniki beda w regale, co niesie za soba znaczne ograniczenia(nie wiem po co komu sprzet za tyle kasy, jak glosniki beda w regale, ale to nie moja kwestia..). Ja bym wybral cos z tego(polecam odsluch przed zakupem, chociaz i tak w regale bedzie to brzmiec inaczej):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zgadza sie;) ja tylko dalem na co warto zwrocic uwage, a co do szukania okazji to zainteresowany moze sie wykazac;)

>Jasne, ale bardziej mi chodziło o to czy np. Diamondy 9.1

Coś się tak na te diamondy uparł? nie mogą być Tannoy F2 albo QEF? Najbardziej bezpieczny zakup to tannoy na początek. KEF też rewelacyjny, jeśli ktoś lubi twardszy basik, ale na pierwsze w życiu kolumny to polecam Tannoye. Warto od nich zaczynać. Też je kiedyś miałem i do tej pory uważam, że to fajne kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.