Skocz do zawartości
IGNORED

jaki technics?

kaliope

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem skąd w Tobie niechęć to tego sprzętu. W końcu napis "made in Japan" jest jakaś gwarancją solidności i jakości, choć na pewno cena powyżej 1,5 tys to już za dużo. Chyba, że ktoś kieruje się głownie wyglądem, a ten jest imponujący :)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Tutaj widać końcówki moich Techniawek - najwyższe z budżetowych ... SL-PS840 (jeden z nielicznych przyzwoitych CD), tuner ST-GT650 (totalna pomyłka masakra itd. - Kenwood KT 7020 kosztował mnie 1/3 tego co dostałem za ten złom a jak gra ....) magnetofan RS-BX747 - jeszce mam bo posiadam dużo taśm na nim nagranych (oprócz niego mam jeszcze trzy magnetofony Technicsa AZ-7 i RS-B965 i RS-B765 ) Wzmacniacz SU-A900 już był wtenczas sprzedany za 600 zł; (i tak dobrze, że został sprzedany bo jak podłączyłem Sansui AU-X911DG to chciałem go wyrzucić z wieżowca ... Sansui go zmasakrował - już na godzinie 9 he he!) I jak widać nie tesknię za Technicsem. Miałem kilkadziesiąt ich klocków i nie chcę mieć więcej ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

wtenczas miałem w domu 19 CD ... a teraz mam 8. Od około dwóch lat przewinęły mi sie przez chatę setki rzeczy i Kenwood 8020 nadal stoi - nie dlatego że ładny ale że nic go nie pobiło ... Dużą szansę ma Luxman D-105u hybrydowy z lampami ale póki co wariuje z czytaniem płyt więc przyjdzie na niego czas jednak gdy gra wydaje sie być lepszy od Kenwooda !!!

teścik z Audio :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18737-100004142 1254726996_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi w zupełności wystarcza mój Technics, jestem zadowolony z muzyczki, którą z siebie wydobywa:) Ładny nie męczący dźwięk, dogłębnie brzmiące basy i czyste soprany...czego można chcieć więcej?:D

zyzio, 4 Paź 2009, 14:52

>Mój obecny zestaw przy

>kompie deklasuje dźwiękiem tego Technicsa......

Krak_oN 4 Paź 2009, 16:16

>Czyli Microlab solo7C tym bardziej zdeklasuje ? .

zyzio, 4 Paź 2009, 16:34

>=> Krak_oN

>Leciutko :)

Iiiiiii po chwili Microlaby Solo7C podskoczyły ''leciutko'' o stóweczkę ;)

• 3 tygodnie później...

XYZPawel, 2 Paź 2009, 11:24

>Piękny wątek :)

>

>Doskonały przykład czym jest audiofilia:

>

>PK-345 to dno, PK-345 mk 2, było troche lepsze, niezły z tanich był SF-1205 (SF-1206 to już była

>porażka), bardzo dobry był GK-3000, a już super hajend to był MAX-90000 :)))

>

>magia cyferek... generalnie 2 jest lepsze od 1...

Hehehe, dawno się tak nie uśmiałem. Super.

Mi Technics A.D. 1999 wystarcza, co nie znaczy że nie mam zastrzeżeń (porównując np. z klockową Yamahą o ponad 10 lat starszą). Na co bym teraz tego nie zamienił (w podobnej klasie cenowej), to na 99% będzie miało napis "Made In China", czego u mnie nie ma.

czubsi, 2 Paź 2009, 11:34

>Czytających forum interesuje realna wiedza

>a nie ułuda jaką się kierują niektórzy.

>To nie jest forum romantyczne i o tym czasami niektórzy zapominają...

No tak. Tylko i wyłącznie "realna wiedza" oraz parametry liczbowe, które Technics ma niezłe. "Ułuda" to jakieś tam testy odsłuchowe Krelli, Missionów Cyrusów, itp. bujanie w obłokach. :D

Już na poważnie: czy owa "wiedza" ma polegać na tym, że słyszało się mnóstwo sprzętu za X kilozłotych i już się ma "wiedzę"? Nawet jak nie odróżnia się "dBm" od "dbx"?

a może ten

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ci co plują na pełnowymiarowe klocki Technicsa, niech pamietają o tym, jaki to "sprzęt" (nowy, za 300-500 zł/komplet, znanych firm) ma w domach 90% Polaków.

Dla jednego Technics to ścierwo, dla innego tandeta to także Denon i Yamaha, jeszcze inny będzie gardził "zwykłym" NAD-em i Cambridge Audio, ale kilkanaście milionów zjadaczy chleba i tak będzie kupowała miniwieże Philipsa i Grundiga z gazetki reklamowej (i stukała się w czoło na myśl o tym wariacie, co ma Technicsa)...

Grundig dobra firma... Nawet lokówki produkują...

• 6 miesięcy później...

Na milosc boska....

Przeciez to jakis zart za zartem

Jesli Kolega w ogole posluguje sie Mp3 na chama wypalanymi na CDDA to coz wiecej mozna dodac..

Stosowanie "korektora","kable do kolumn Oehlbacha 2 x 2,50 mm2 (mają lepsze

>parametry od zwykłych kabli z miedzi beztlenowej OFC)- proslbym o wyjasnienie o jakie parametry chodzi

Aby niebyc goloslownym dodam ze sam uzywalem wzmacniacza SU-500 - procz dudniacego basu i mega jaskrawej gory niczego nie dalo sie uslyszec

Proponuje wycieczke do JAKIEGOKOLWIEK salonu na odsluch zanim bedzie kolega wpajal forumowiczom wielkosc Techniksa

BTW uzywam jako drugiego wzmacniacza SCOTT z 1974r ktory nabylem za 400zl - niewielkie pieniadze a slychac muzyke

Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.