Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cena 999 euro

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ALTON, 2 Mar 2009, 11:25

>Do ipoda trzeba mieć też dobrą stację dokującą która go obsłuży w 100%...

Masz rację - nie chwaląc się, stacja Denona taka właśnie jest - o cenie nie wspomnę... :)

Jak ktoś z kolegów ma smaka na serię 10 Yamaszki to służę ofertą, za 2-3 tygodnie będę chciał spieniężyć moją bo kaśka będzie potrzebna na klasę A :)

marcusSE, 2 Mar 2009, 16:44

Cena docka pewnie musi być proporcjonalna do ceny ipoda a że ipod zaliczany jest do elity, to i cena jest elitarna. Ja za swoją stację, sprowadzoną z USA, zapłaciłem na allegro 300zł - polski dystrybutor żąda 500 zł - masakra :(

marcusSE ta najnowsza Yamaha pojawiła się kompletem na allegro tylko raz. Niestety ktoś musiał dać solidną cenę ponieważ sprzęt nagle aukcja się odwołała :)

ALTON kurcze szkoda ze jeszcze nikt nie mial okazji pobawic sie ta Yamaszka ja tu niestety nie mam takiej mozliwosci w tej malej miescinie ktorej mieszkam, niestety i w poblizu nie ma zadnego salonu z Yamaha o to co jest w marketach to jak wszedzie:( za to jest Denon Arcam Nad Dali itp :) Jak bylem we Wroclawiu w chyba Top HiFI czy jakos tak to widzialem tylko glosniczki reszty systemu nie dowiezli :) wykonanie super fajne maskownice na magnesy i mimo ze glosniczki PC tez sa niezle to widac od razu ze to nie ta sama klasa niestety nie slyszalem ich :(

Pozdrawiam

witam, przystępuje do Klubu Miłośników dobrych miniwież wraz ze swoim Kenwoodem AX-7. Sprzęt wybrany w odsłuchu porównywany min do Piano crafta e810, e-320 , denona dm-37, df-102, onkyo cs-325, cs815V, cs-525 oraz do NAD c-715. Miałem możliwość wybrać do zestawu dowolne kolumny posłuchiwałem na wszelkich kombinacjach wiec monitorki jakie wybrałem w odsłuchu to JBL ES-20, ES-30, KEF Q1, FOCAL CHORUS 705V, FOCAL Chorus 706V, zestawowymi monitorkami zamieninie (NAD z PC, Denon z PC, Kenwood z PC, PC z Kenwood itd) , oraz dla ciekawości (((AE))) AE1. III i Monitor Audio Platinum PL100. Chciałem porównać różne zestawy żeby ew zdecydować o przełożeniu zakupu dla uzbierania kaski i dołożeniu kilku złociszy jeśli różnica miała by być przeogromna.

Najpiękniej brzmiał zestaw NAD z Platinum :) ale niestety nie na kieszeń :)(komplet wtedy prawie 10000) następnym zestawem który mnie zachwycił był...NAD z ES30 :) ale też za drogie;/(ponad 3000) moje oczy kierowały się ku Kenwood' owi albo PC ze wzgledu na cenę jednak po przesłuchaniu obu zestawów zdecydowałem się na AX-7. Ze względu na specyfikę urządzenia i końcówki mocy ( a bardziej przedwzmacniacza) nie zdecydowałem się na zmianę monitorków. Pozostałem przy takim zestawie firmowym. odsłuchu dokonywałem w pokoju pewnego krakowskiego sklepu ze swoim zestawem płyt (Dead Can Dance, Ayo, Chesky, Metallica, Mirek Czyżykiewicz, Deicide).

Po przybyciu do domu, rozpakowanie (dwa pudła osobno kolumny, osobno klocki - przedwzmacniacz z DVD, oraz końcówka mocy), podłączenie, zmiana kabelków firmowych wsiad w fotel i "strojenie pokoju" - przesuwanie mebli, ustawienie, zapadnięcie w fotel i tak spędziłem dośc znaczną ilość czasu:)

A teraz po koleji:

Mój wybór padł na te monitory również ze wzgledu na ograniczenia lokalowe - wylot bassreflexu z przodu nie ogranicza mnie aż tak bardzo. Pierwsze co zrobiłem to wymieniłem kable ( IC łączące przedwzmak z końcówką mocy oraz głośnikowe) - te z zestawu są jak zwykle marnej jakości). Najpierw srebrzanka 2x1,5mm2, potem miedziany 2x1,5mm2 aż w końcu staneło na miedziance 2x2,5mm2 DIY oraz srebrze 2x1,5mm2. Problem z okablowaniem polega min na tym że potrzebne są dwa kabelki do każdej kolumienki (taki jakby trochę bi-wiring).

Monitorki są jednocześnie głośnikami efektowymi do souroundu - one mają osobne terminale) - dla nich mam wlaśnie srebrzanke, a dla średnioniskotonowego i wysokotonowego - miedzianke.

Na początku nie szalałem zbytnio żeby nie przecholować więc grzałem sobie spokojnie sprzęcik po jakimś tygodniu znów zasiadłem i ucieszyło mnie to co usłyszałem jeszcze bardziej - ten sprzęcik mnie po prostu urzeka :)

Całe pasmo jest zrównoważone - basik elegancki nie wypycha się przed szereg, trzyma razem ze średnimi i wysokimi kolegami dźwiękami, nie męczy zbytnio średnica, wysokie nie trzeszczą, nie strzelają, tam gdzie ich potrzeba są, w innych miejscach są analityczne. Ogólnei cała barwa jest dość ciepła, ale jeśli trzeba potrafi wykopać z fotela. Raduje mnie mój sprzęt swoją uniwersalnością - słucham różnych rodzajów muzyki i jeszcze mnie nie zawiódł brakami lub nadwyżkami jakiegoś pasma. Co ciekawe sprzęt gra dużo lepiej w układnzie zmostkowanego wzmacniacza niż na jednych końcówkach ( jest możliwość zmostkowania 4x25W lub 2x50 w przypadku jeśli końcówki mocy nie wykorzystuje się do efektowych głośników souround). Jest wtedy przyjemniej. Już niedługo uzupełnieniem mojego zestawu będzie przedwzmacniacz Sony TA-E1000ESD który będzie pełnił rolę przedwzmaka gramofonowego, przetwornika DAC, oraz wzmaka słuchawkowego do moich AKG-K242HD - zobaczymy czy kenwood poradzi sobie z winylkiem :)

troche przydługawo mi się napisało - ale sprzęt jest wart napisania tylu słów :) pozdrwiam

post-21899-100001825 1236093994_thumb.jpg

post-21899-100001826 1236093994_thumb.jpg

post-21899-100001827 1236093994_thumb.jpg

gibril, 3 Mar 2009, 16:26

Witamy Kolegę w klubie - czytałem niedawno pochlebną opinię na temat Twojego Kenwooda, niestety nie dane mi jeszcze było go usłyszeć. :)

mikson, 2 Mar 2009, 23:52

>za kawałek kabelka i dwa złącza :) taaaa

o przepraszam... nie kabelek i dwa złącza, tylko skrzyneczkę wielkości paczki papierosów -

mniej więcej. :)

Witam w klubie,

..swoja droga nim nabyłem mojego K-1000, bardzooo ostro zastanawiałem się nad owym AX-7. Słyszałem jak gra w MM (o ile da się tam coś posłuchać przy tym hałasie "tłumu" w zakupowym szale).

Dobry sprzęt :)

pozdrawiam,

paweł

gibril, 3 Mar 2009, 16:26

Witamy w naszych progach :)

Pamiętam, jak trafiłem na test porównawczy właśnie Twojego Kenwooda z "lampowym" Philipsem, Piano i chyba którymś z Denonów. Początkowo przyznaję, że podszedłem z przymrużeniem oka zarówno do Philipca jak i Kenwooda, które zawsze bardziej kojarzyły mi się z plastikowymi boom-boxami. Jakież było moje zaskoczenie kiedy okazało się, że Kenwood to całkiem niegłupie mini!! Gratuluję zakupu :)

Luxmany i winyle 

Dobry_chlopak, 4 Mar 2009, 10:58

>Koledzy co polecacie w cenie do 1000zł najlepiej z wyjściem na subwoofer.

>Pozdrawiam

Używane Piano lub inne dobre mini ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dzięki za ciepłe przyjęcie :) powiem szczerze że kiedy szukałem sprzętu dla siebie, miał to być sprzęt do muzyki, a Kenwood jest takim troche hybrydowym wytworem (DVD, pro logic z dziwnymi kolumnami), wydawał mi się mało poważny :) do chwili kiedy go usłyszałem, teraz nawet filmik jakiś z DVD miło obejrzeć ;)Jeśli ktoś z Krakowa i ma ochotę posłuchać - zapraszam do siebie:)

Szlag mnie trafi normalnie, moje Piano znowu wyladuje w serwisie. Po raz kolejny naped "burczy" tak, ze nie da sie sluchac niczego po cichu. Sprzet ma miesiac i juz drugi raz do naprawy? Zaczynam sie zastanawiac nad zmiana mojego mini. :-(

ALTON naped pracuje jak zle wywazone kolo w samochodzie. Sprzet wpada w wibracje i wydaje z siebie glosny terkot. Najgorzej jest na pierwszych trackach na CD, potem w miare jak laser przesuwa sie do srodka wszystko sie uspokaja.

Dobry_chlopak, 4 Mar 2009, 10:58

Onkyo cs-325 (plastikowa galka glosnsci) lub cs-525 kreca sie w tej okolicy cenowej. rowniez yamaha PC 320. (mowimy o sprzecie nowym za 900-1100)

powiem Wam że w sumie ma to jakiś sens uzasadniony, może odejście od klasycznego głośnik + zewn wzmak

czyli firmowe aktywne monitory np http://www.dynaudio.com/eng/systems/lines/focus/focus110a.php

http://www.dynaudio.com/manuals/DYN_Focus110A_Manual.pdf

sam jestem ciekaw jak to by grało podłączone do samego daca :)

Focal + Naim

dzis ukonczylem svoja maxivieze. zajelo mi to nie caly rok. nie jest to muj piervszy projekt ale za to najlepszy.

nieh zyja minivieze!!! ... bo takie tez skompletovalem.

pozdruvko

post-21456-100001628 1236229663_thumb.jpg

zajzyj na strone "klub totema (oryginala, nie klona)" i pzejzyj dvie ostatnie strony, tam to dopiero flaki z siebie vypruvam. jeszcze vczoraj vygladala inaczej - dzis ma dva nove elementy. reszte buduje po drugiej stronie televizora dzivolaga (on mi tylko pzeszkadza).

mam aluminiove mini tez z tyh czasuv i ukohanej marki marantz (z lat 70-tyh tylko).

prezentovalem juz je tutaj kilkadziesiat stron temu. ale na zadanie vszystko.

pozdro

ALTON, 4 Mar 2009, 23:00

>majk! upewnij się, że płyta CD którą wkładasz do napędu nie jest źle wyważona.

Nie ważne jaka to płyta, dzieje się to na wszystkich nośnikach.

http://www.allegro.pl/item571387806_unikalny_zestaw_wiezowy_denon.html

Nie wiem czy to mozna zaliczyc do mini moze midi , ale moze kogos zainteresuje.

post-1391-100001583 1236272921_thumb.jpeg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.