Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

elektrospiro, 6 Mar 2009, 06:21

No ładne cacka :) Ale za cholerę nie łapię Twojego stylu pisania! Możesz podac powód tak dziwnego sposobu pisania?? Nie żebym się czepiał.. ot po prostu ciekawi mnie to :)

Luxmany i winyle 

Ja już kiedyś zwracałem na to uwagę:P widać nie pomaga ;) Sprzęt fajny, tylko nic nie rozumie z wpisów;) hehe

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

do DavidM

to tylko uproszczenie zasad pisovni. brak mi kropek i ogonkuv, co utrudnia czytanie, ale to vina mojego komputera i klaviatury - musze nad tym popracovac.

pozdr.

elektrospiro, 6 Mar 2009, 13:48

>do DavidM

>

>to tylko uproszczenie zasad pisovni. brak mi kropek i ogonkuv, co utrudnia czytanie, ale to vina

>mojego komputera i klaviatury - musze nad tym popracovac.

>

>

>pozdr.

Teraz to już wszystko wiemy, jakiej klawiatury i kompa używasz(z ciekawości)??

pzdr

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

do Viniu

povtazam sie ale ty tez zadales to pytanie o moje skrobanie.

to tylko uproszczenie zasad pisovni. brak mi kropek i ogonkuv, co utrudnia czytanie, ale to vina mojego komputera i klaviatury - musze nad tym popracovac.

pozdr.

Rozpadlin, 6 Mar 2009, 14:37

>Linn po niespełna kilku godzinach wycofany z aukcji

>ciekawe co było tego powodem?

Mój kumpel był tego powodem :)

Chętnie posłucham "pudełka" z moim Spendorami...

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ładne cacko w ładnej cenie :)

>mikson

Gra ładnie, końcówki są zrealizowane na tych samych tranzystorach co w Piano więc to gdzieś te okolice brzmieniowe. Ale mnie ciągnie do Teac'a :) narazie to przemyślenia bo ewentualna zmiana niebyłaby uzależniona od sprzedaży, raczej zakup nowego spowodowałłby chęć sprzedaży bo niemam miejsca na 2 systemik :( pokoik 8m2...

Strefaz tranzystory końcowe nie grają ;). Wyobraź sobie przełącznik na ścianie i lampe na suficie. Czy ładniejszy przełącznik pociąga za sobą lepszej jakości światło ? Tranzystor końcowy to tylko element "wykonawczy" coś jak właśnie przypisany przełącznik.

Gra różnicówka i stopień napięciowy który w denonie zrealizowany jest na układzie scalonym.

Kolego Strefaz - piszesz nie sprawdzone opinie, miałem okazję w tygodniu posłuchać u znajomego Teaca 500 i powiem że szczena mi opadała...

Nie porównywałem jeszcze do mojego AX10 bo mam kawałek drogi i jechać specjalnie się nie opłaca ale mam wrażenie że moja yamaszka może wypaść w bezpośrednim porównaniu gorzej. Osobiście bardzo sobie chwalę Yamaszkę i jest to mój drugi zestaw tej firmy (wczesniej miałem AX590+CDX590 i seria 10 wyraźnie jest lepsza)- Teac nie wiem jakie ma podzespoły ale z pewnością gra dobrze. Ponadto z tego co wiem są aż 3 wersje tego wzmaka 500 jak i różne wersje CD z daciem 1-bitowym i wielobitowym. Czy ktoś zna się na różnicach pomiędzy nimi? Która wersja Teaca jest najlepsza?

Witam wszystkich bardzo serdecznie:-)Chciałabym się dowiedzieć czy wieża Yamaha Pianocraft E-320 ma wejście/wyjście aux umożliwiające podłączenie np. komputera. Z opisu wyczytałam, że ma tylko na przednim panelu wejście USB, ale czy ma też inne wejścia z tyłu wzmacniacza? Będę wdzięczna za odpowiedź. pozdr. Dorota

>ALTON, 7 Mar 2009, 10:35

>Strefaz tranzystory końcowe nie grają ;). Wyobraź sobie przełącznik na ścianie i lampe na suficie.

>Czy ładniejszy przełącznik pociąga za sobą lepszej jakości światło ? Tranzystor końcowy to tylko

>element "wykonawczy" coś jak właśnie przypisany przełącznik.

>

>Gra różnicówka i stopień napięciowy który w denonie zrealizowany jest na układzie scalonym.

Możesz rozjaśnić?

Bo w denonie jest dokładnie po tej samej tranzystorów parze tranzystorów co w Piano. Piszesz nie o tym Denoie. Mówiąc bardzo prosto do radiatora są przykręcone dokładnie te same trany co w piano-wszystkie.

>giagi, 7 Mar 2009, 11:43

>Kolego Strefaz - piszesz nie sprawdzone opinie, miałem okazję w tygodniu posłuchać u znajomego

>Teaca 500 i powiem że szczena mi opadała...

>Nie porównywałem jeszcze do mojego AX10 bo mam kawałek drogi i jechać specjalnie się nie opłaca ale

>mam wrażenie że moja yamaszka może wypaść w bezpośrednim porównaniu gorzej. Osobiście bardzo sobie

>chwalę Yamaszkę i jest to mój drugi zestaw tej firmy (wczesniej miałem AX590+CDX590 i seria 10

>wyraźnie jest lepsza)- Teac nie wiem jakie ma podzespoły ale z pewnością gra dobrze. Ponadto z tego

>co wiem są aż 3 wersje tego wzmaka 500 jak i różne wersje CD z daciem 1-bitowym i wielobitowym. Czy

>ktoś zna się na różnicach pomiędzy nimi? Która wersja Teaca jest najlepsza?

Napisałem tylko to co znalazłem na forach audio w opinach ludzi którzy to widzieli, dotykali i słuchali :)

Co do różnic to A-H500 i A-H500i, PD-H500 (1 Bit)), PD-H500C (multi bit), PD-H500C Cd-r comp.(multi bit).

Niemyśl że to co wyżej napisałem jest owocem paru minut czytania czyichś opini bo Teac'iem interesuje się znacznie dłuiżej niż cokolwiek w tym temacie napisałem :)

Wpis powyżej miał wyglądać tak: (wyszedł troche bez sensu)

W denonie na kanał siedzi taka parka A1694/C4467

czyli A1694 C4467 na kanał prawy i A1694 C4467 na kanał lewy

Ps. niezależnie od włacznika światła i jego jakości scalaka tam niewidze.

Co do Teaca 500 to chyba jeden z najbardziej rozbudowanych zestawów.

Szukałem informacji o tym systemie i znalazłem stronkę gdzie są podane parametry części segmentów:

http://www.audiorama.com.br/teac/reference500.htm

Na allegro są także wystawione inne segmenty, jak np nagrywarka czy odtwarzacz dvd....

Średni debiut pierwszym postem. Przyzwyczajenie do BB-Code z innych forów dało o sobie znać (ach ten brak podglądu...)

Jeszcze raz poprawiony link: http://www.audiorama.com.br/teac/reference500.htm

Witam wszystkich i wybaczcie bałagan.

>Kolego giagi

Zauważ że nigdzie nienapisałem że Teac jest zły, jedynie że cała otoczka (cena, mało kto ma i inne historie niedopowiedziane) może być naciągana bo opinie o tych "pudełkach" niesą jakoś specjalnie entuzjastyczne względem tego co można by się spodziewać po tej całej otoczce. Widziałem sporo fotek AH500-tych rozbieranych-na tej podstawie stwierdziłem że Yamaha AX-10 zjada Teac'a bo ma sporo lepsze podzespoły elektroniczne. Co do PD-H500 czyli cd playera to siedzi tam chyba najtańszy laser prawdopodobnie bez szklanej soszewki Sony KSS213. Chodzi o model z literka "C" na końcu. W dodatku tanie nieżadne wyrafinowane OPampy a w dodatku w nowszych wersjach miały znajdować sie zupełnie badziewne (jeszcze tańsze). Kolejną sprawą jest że już namierzyłem trzeci model CD playera w którym siadła szuflada(2 po mocnych śladach ingerencj śubokrętem na front panelu uszczerbione alu- lecz działające i jeden właśnie nieotwierający się) więc coś na rzeczy jest. Poprostu myśl moja taka była że Teac aż tak fajny niejest. Pomimo tego itak mnie ciągie to tego sprzętu ale pare spraw jeszcze musze przemyśleć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.