Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

enigmatycznie powiedziane ale trzymam kciuki!

fajna promocja! prawie za połowę ceny

http://allegro.pl/dali-mentor-menuet-ministerstwo-dzwieku-i1455739490.html

Focal + Naim

:0 a co się zrobił taki ruch z piano na forum?

To już tutaj tradycja. Tylko kierunek się zmienił - kiedyś wszyscy kupowali, dziś wszyscy sprzedają. ;)

Panowie fajny wzmak.

http://allegro.pl/dayens-ampino-serbski-hi-end-i1456524055.html

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

dziś miałem przyjemność słuchać tych dali mentor z sonatą i grają bardzo ale to bardzo ładnie juz chciałem si na nie skusić, ale za masa za małedo mojego pomieszczenia góra dla nich to 12m2 i to blisko ściany muszą stać żeby bas się pojawił

Witam Wszystkich. Koledzy jestem nowy na naszym forum(przeglądam już od jakiegoś czasu), dziś się zarejestrowałem. Od wtorku jestem szczęśliwym posiadaczem Yamahy PianoCraft E320. Jestem pozytywnie zaskoczony jakością dźwięku, mimo iż jeszcze się dobrze nie wygrzała. Chciałbym, żebyście mi polecili jakieś kable głośnikowe, coś co wyciśnie jeszcze więcej z mojej Yamaszki. Radziłem się wujka Google, ale tak jest namieszane, że się trochę gubie w tym. Proszę o jakieś propozycje do tego konkretnego modelu.

dziś miałem przyjemność słuchać tych dali mentor z sonatą i grają bardzo ale to bardzo ładnie juz chciałem si na nie skusić, ale za masa za małedo mojego pomieszczenia góra dla nich to 12m2 i to blisko ściany muszą stać żeby bas się pojawił

opisz jak gra sonata z czym ostatnio jej słuchałeś :)

jak masz fotki to załącz :)

pozdrawiam

m

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Witam moze jest tutaj fan Linkin Park .Potrzebował bym underground 1.0 za rozsądna cene do 80zł. oraz jean michel jarre equinoxe w rozsądnej cenie

Hm... czy jest tutaj fan tego zespołu, tego nie wiem. Sam nim nie jestem, ups, ale to co mogę zrobić to dać Ci namiar na sklep z którego wyrywam dość częśto różne różności z "undergroundu", o którym mogłeś sobie poczytać parę postów wyżej. Zdaje się że mają w ofercie płytę której pragniesz.

http://ksiegarnia.granice.pl/58021,Muzyka_Pop-Dance_Hybrid-Theory.html

Ten sklep (strona i-netowa) jest jednym z kilku prowadzonym przez jedną spółkę pod firmą najbardziej znanego chyba teraz kolportera prasy. Inna sprawa to czy rzeczywiście płyta będzie, ale przy odbiorze za pobraniem ryzyko chyba niewielkie, hm?

wszystko fajnie , ale na priv na przyszłość wysyłaj :)

ja nie będę pisał o kabelkach :) to proszę też nie robić innych tematów łącznie z ogłoszeniami

pozdrawiam

Focal + Naim

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Na allegro znalazłem wieżę DENONA szkoda ż kolo nie wstawił zdięć robionych

Link: http://allegro.pl/audiofilski-system-kompaktowy-denon-cx3-i1457047328.htmlZgadzam się z Miksonem:)

Ejjjj chłopaki i dziewczyny (jeżeli jakieś są ;-) ) jaki polecacie sub do Piano 840 ? Na oku mam takie typy:

• Yamaha YST-SW012
  • Yamaha YST-SW030
  • Yamaha YST-FSW050
  • Yamaha YST-FSW150
  • Jamo Sub 210

Budżet max 550-600 zł. Pokój ok 25 m2. Bardzo mnie kusi ten Jamo - z wyglądu fajny i ma auto power on / off (Piano 840 nie ma gniazda do podłączenia zasilania suba) ale nie wiem jak brzmi. Opinie o nim są różne więc przydał by się odsłuch.

Dzięki za sugestie i opinie.

wszystko fajnie , ale na priv na przyszłość wysyłaj :)

ja nie będę pisał o kabelkach :) to proszę też nie robić innych tematów łącznie z ogłoszeniami

pozdrawiam

Nie bardzo łapię czy zwrócenie uwagi - pewnie zresztą słuszne - jest do osoby która ogłoszenie zamieściła, czy do osoby która na nie w dobrej wierze odpowiedziała (powiedzmy konkretnie: mnie;). Zauważcie proszę, że moje posty jako świeżaka przechodzą przez moderację. Zakładam, że to czy dany post ("ogłoszenie") pasuje do wątku, czy nie - też jest sprawdzane. Sam się zastanawiałem, na ile to ogłoszenie jest na miejscu. Dopiero zresztą po udzieleniu odpowiedzi przejrzałem ten wątek parę stron wstecz i przeczytałem różne hm... wcześniejsze posty. Po przeczytaniu tych postów z pewnych względów nie byłem już pewien czy odpowiedzi tej bym jeszcze raz udzielił. Te wątpliwości potwierdza zresztą fakt, że osoba która pytanie zadała i uzyskała na nie ode mnie odpowiedź - nie raczyła za nią podziękować tylko żegluje w jakimś niezrozumiałym kierunku... BTW: ja akurat z różnych rad na temat kabli skorzystałem, więc myślę że uwagi na temat co jest właściwe na wątku a co nie skierowane do użytkowników zasłużonych dla forum od tych "mniej" są chyba nie do końca na miejscu. Nie zależy mi na tym żeby komukolwiek zwracać na cokolwiek uwagę, sam zawsze w necie piszę tak, że nie ma potrzeby później... nikogo za to przepraszać. Peace.

@ slawekag4

Nikt Ci jeszcze nie odpowiedział więc zrobię to ja, korzystając z doświadczenia które nabyłem między innymi dzięki informacjom właśnie z tego wątku, forum i w czasie poszukiwań kabla "w terenie".

Ogólnie poprawa jakości zwłaszcza w paśmie basu jest po wymianie na kable grubsze niż stockowe (czyli na takie o średnicy 2 X 2,5 mm2 - dwie żyły kabla miedzianego po 2,5 milimetra, czeka Cię obranie kabla z izolacji). Po wymianie i rozebraniu takiego kabla zobaczysz w porównaniu do stockowego drucika o ile więcej jest miedzianych żył a tym samym o ile więcej szczegółów dźwięku może przenieść przewód. Inne niuanse, czyli różnice w brzmieniu poszczególnych kabli o tym samym z grubsza materiale- bywają poddawane w wątpliwość, o czym możesz poczytać m.i.n w tym wątku (up;). Nie wiem, czy ktoś udzieli Ci odpowiedzi w 100 % pod Twój sprzęt, ale zauważ proszę że na tym forum od doświadczonych Userów znajdziesz rady, że właściwe ustawienie sprzętu (i przestrzeni odsłuchowej - pokoju) jest ważniejsze niż konkretny typ kabla. Twoje Piano ma podobną moc muzyczną jak mój denek D-M38, więc ogólnie nie powinieneś być zawiedziony jakimś tanim kablem o parametrach jakie wyżej podałem. Koszt tego który np. ja kupiłem (jest o nim wątek na tym forum) to 8 zyli za metr (za tyle kupiłem w sklepie muzycznym w swoim mieście). Więc ostateczne ryzyko jeśli czasem Ci się nie spodoba brzmienie jest takie, że wymienisz na inny a z taniego kabla 2,5 mm2 będziesz miał ekskluzywny sznur suszenia prania. Miłego odsłuchu BTW, ważne by dostrzegać pozytywy brzmienia zamiast wsłuchiwać się w wady (to grozi "wyścigiem zbrojeń";).

Nie przesadzaj i w drugą stronę. Pewnie że przegięciem byłoby, gdyby 60% postów w tym wątku było tylko o kablach, ale to dość istotny element także zestawów mini i sporo ciekawych rzeczy w tej kwestii się od Ciebie dowiedzieliśmy, także ja jestem przeciwny całkowitej absencji tego tematu tutaj. Głosuję jedynie za zdroworozsądkowym umiarem.

Mam wrażenie, że sedno tematu tego wątku, gdzieś uciekło. Może po prosto wieża/mini stereo to teraz produkt zdewaluowany do grających zabawek i zachowując stosunek cena/jakość pozostało jedynie składać klocki.

Nie przesadzaj i w drugą stronę. Pewnie że przegięciem byłoby, gdyby 60% postów w tym wątku było tylko o kablach, ale to dość istotny element także zestawów mini i sporo ciekawych rzeczy w tej kwestii się od Ciebie dowiedzieliśmy, także ja jestem przeciwny całkowitej absencji tego tematu tutaj. Głosuję jedynie za zdroworozsądkowym umiarem.

Zgadzam się, widzę że Mikson jednak źle to odebrałeś. Zachowajmy zdrowy rozsądek. Czyli nie przeginajmy w jedną lub w drugą stronę, natomiast pisać można. ;)

Mam wrażenie, że sedno tematu tego wątku, gdzieś uciekło. Może po prosto wieża/mini stereo to teraz produkt zdewaluowany do grających zabawek i zachowując stosunek cena/jakość pozostało jedynie składać klocki.

Wg. mnie prędzej czy później to musiało się stać..jednak zawsze można pobudzić ten wątek na nowo. Ja też czasem wracam i czytam ten temat od początku.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

to mam skrobnąć raz na jakiś czas o kabelku ? ;)

dawid na serio sprzedajesz piano? jaki kierunek teraz pełny wymiar czy mini?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Pewnie że tak. ;)

Na serio sprzedaję, z bólem serca, ale jednak, prawdopodobnie na początku przyszłego miesiąca. Co później, ciężko powiedzieć.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jestem od niedawna na tym forum i sądziłem, że jeśli temat jest o mini wieżach, to będzie to dobre miejsce, by poradzić się doświadczonych userów w sprawie, która ma jakiś związek z mini wieżami. Nie jestem może audiofilem, ale chciałbym osiągnąć jak najlepszy dźwięk na moim Piano. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem moim pytaniem.

Pies_Na_Dobry_Sound dzięki za udzielenie mi dosyć pomocnej odpowiedzi. Napisałeś kilka konkretów, które na pewno pomogą mi przy zakupie odpowiedniego kabelka i nie zgasiłeś jak kilku innych użytkowników tego forum. I zgadzam się z Tobą, w moich 20m kw. ten sprzęcik gra bardzo fajnie. Nie brakuje basu i ogólnie z tak małego zestawu potrafi się dużo dziać. Dzięki za pomoc i miłego słuchania swojego Denonka.

Pewnie że tak. ;)

Na serio sprzedaję, z bólem serca, ale jednak, prawdopodobnie na początku przyszłego miesiąca. Co później, ciężko powiedzieć.

To jak w końcu ta wieża według Ciebie jest za kiepska dla twoich potrzeb. To powinieneś się raczej cieszyć, że sprzedajesz :P

Edytowane przez wieżozwierz

Nie cieszę się, bo będę parę miesięcy bez Audio. Jedynie zostają mi multimedialne głośniki przy PS3 i słuchawki :P

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Pies_Na_Dobry_Sound

Za co miałem podziękować?? Za podanie niewłaściwej płyty?? Hybryd Teory była pierwszą płytą Linkin następnie była Underground 1.0 a następnie Reanimation,Meteora a następnie była Underground 2.0 potem były następne płyty nie będę wymieniał bo zaraz mi się dostanie.

Drodzy koledzy chciałbym was mocno przeprosic za to co namisałem a w szczególności "Miksona" , moim zdaniem można pisać ,polecać kabelki jak ktoś spyta, ale i też napisać recenzje.

DawidM mam sprawe odnośnie piano. Powiedź mi tylko czy ty jak kupowałeś ten systemik to miałeś już go tak złożonego (cd-410 /ampli-810) czy sam ześ sprzedawał dvd i potem dokupywał cd. Pytam z czystej ciekawości?? A jeżeli sprzedajesz te mini to czy niechciałbyś się zamienić odtważaczami??Nie wiem czy dobrze to pytanie tutaj napisałem no ale.

POZDRAWIAM i jeszcze raz przepraszam.

Tak kupowałem, i taką mam na ten sprzęt jeszcze gwarancję(jeszcze 18mc). Nic nie zamieniałem. Odnośnie zamiany, niestety Twoje Piano jest czarne, a moje srebrne. Więc chyba nie da rady. Myślę że na początku przyszłego miesiąca, wprawne oko wychwycie moją aukcję. ;)

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

DawidM zapomniałem właśnie o tym.Szkoda troche no ale w takim razie zostawie tak jak jest i może kiedyś dokupię daca lub zmienię na inny sprzęt ale to nie dalej jak za pół roku.W takim razie dzięki.

Czy jest ktoś na forum z posiadaczy Denona DF107 ? Chciałbym się dowiedzieć jak gra po zmianie okablowania a w szczególności IC.

P.S.

Szkoda, że Pianocrafty nie mają takich udogodnień względem mp3 jak Denki.

A jeszcze większa szkoda, że nie ma zestawu brzmiącego jak Denek DM-38 ale z mocą 60W.

@mikson

ws Cambridge Audio to nie miałem okazji słuchać żadnego modelu ale wyczytałem w sieci, że ta marka raczej nadaje się bardziej do spokojnej muzyki typu jazz, blues niż rock, punk, metal, itp.

Witam, posiadam cambridge audio sonata AR30+CD30 sonata jest bardzo dynamicznym ampli i sprawdzi się w kazdym rodzaju muzyki zalezy jakie sie kolumny do nich dobierze u mnie gra narazie z dali concept1 i jest ok

@kaaapa

CA sonata z wyglądu jest bardzo ładny ale jak dla mnie za drogi no i cena bez monitorów :-( Jak za tę cenę szukałbym chyba czegoś pełnowymiarowego.

Czy jest ktoś na forum z posiadaczy Denona DF107 ? Chciałbym się dowiedzieć jak gra po zmianie okablowania a w szczególności IC.

P.S.

Szkoda, że Pianocrafty nie mają takich udogodnień względem mp3 jak Denki.

A jeszcze większa szkoda, że nie ma zestawu brzmiącego jak Denek DM-38 ale z mocą 60W.

@mikson

ws Cambridge Audio to nie miałem okazji słuchać żadnego modelu ale wyczytałem w sieci, że ta marka raczej nadaje się bardziej do spokojnej muzyki typu jazz, blues niż rock, punk, metal, itp.

Nie wiem jak gra 107, ale w 102/103 wymiana interkonektu + głośnikowe dała temu zestawowy ostateczny szlif, śmiało możesz inwestować w kable Atlasa(sprawdzone).

nie wiem jak tańsze ic atlasa ale ja miałem wyższy model voyager i był ok neutralny lekko ocieplający ale ostatecznie go sprzedałem,

a może trafić używany ic albedo blue?

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.