Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Wieżozwierz. Ta kopułka się rozsypała jak się dowiedziałem jakieś 5lat temu poprzedniemu właścicielowi.Czy to jakiś wpływ ??/Pewnie że tak Dostaje mniejsze napięcie ,a reszta napięcia nasila się na głośniki niskośredniotonowe tak to wygląda jak patrzyłem i porównywałem obydwie kolumny na tle wychyleń.Obudowy są zamkniete więc ataku basu nie ma.Wręcz odwrotnie jest barzo kulturalny. Nie to co z bas refleksem w tym pokoju tylko szkoda ze sa takie duże te skrzynie ale jeszcze zobaczę po remoncie i adaptacji pomieszczenia jak to zagra.Dodam tylko tyle że słucham teraz na source direct. i jest tak jak powinno być. naturalnie kiedy zajdzie potrzeba potrafi zagrać potężnie.Widzę że nikt nie zgadnie jakie to kolumny i z którego roku. Tródno tzreba zajżeeć do klubu ze sprzętem sonego.

Ojejku kolego cos ty tu za banialuki powypisywal :))) Prosze uwazaj co piszesz, bo podejrzewam ze na tym forum sa osoby, ktore sie chociaz troszke na tym znaja i brzuchy im popekają ze smiechu :)))

Ojejku kolego cos ty tu za banialuki powypisywal :))) Prosze uwazaj co piszesz, bo podejrzewam ze na tym forum sa osoby, ktore sie chociaz troszke na tym znaja i brzuchy im popekają ze smiechu :)))

:) No G3 albo G5 to to nie jest....a że stare to nie oznacza od razu ,że dobre :)

Trochę prywaty:

http://allegro.pl/yamaha-piano-craft-e410-w-extra-cenie-i1490121580.html

PS. Dla osób z forum które są z Nami dłużej niż 1 miesiąc, przy zakupie kup teraz, rabat 30% na koszt transportu(30zł mniej) + płyta Yello "The Eye" gratis. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Przez kilka/może kilkanaście miesięcy nic, a potem zobaczymy..marzy mi się ciągle Primare CDI.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A w tle Harbethy. Z lampowego mini z trąbką powoli robi się kultowy wzmak.

Trochę jaja że podłączyli tą 2.5W lampkę do LS3/5A bo one są cholernie nieefektywne (coś koło 83-85dB).

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Niestety, tak się nie da, jestem tylko osobą fizyczną w rozumieniu prawa. ;)

Edytowane przez DawidM

witam szanownych klubowiczów. to moj pierwszy wpis :)

po przeczytaniu calego wątku, na placu boju zostala Yamaha MCS 1330 i Kenwood K-1000. dzieki wszystkim za kopalnie wiedzy jaka tu stworzyliscie. jak juz bede po zakupie dam znac. pewnie w okolicach wakacji, bo teraz sie przeprowadzam. pomęcze tez na priv bartona odnosnie yamahy 1330 (mam nadziej ze nie ma nic przeciw). tym czasem pozwole sobie dolączyc do klubu z moim Kenwoodem HM-DV7 ;) (jeszcze jakis czas dziwoląg mi posłuży). pozdrawiam wszystkich i klaniam sie nisko.

post-33738-071255500 1299159824_thumb.jpg

To że szkoda, to inna sprawa. Gdybym nie musiał, to bym nie sprzedawał sprzętu.

Niestety mój denon 38 też szumi na aux 1 i 2. Nie podłączałem co prawda kabla pod aux 1 i 2 ale po przełączeniu źródła na aux słychać wyraźnie szum z głośników wysoko tonowych. Przy źródle cd nic takiego nie występuje. Nie miałem czasu się bawić w sprawdzanie czy ten szum jest słyszalny podczas słuchania czegoś z aux. W chacie byłem bardzo krótko - Odjazdy 2011 :-)

Witam wszystkich,

Mój pierwszy post na forum.

Przesłuchałem kilka microwież i ten Denon D-M38 brzmieniowo najbardziej przypadł mi do gustu. Problem w tym, że będę używał AUXów i taka niedogodność jest nie do zaakceptowania. Poniżej cytat z innego forum.

ja Ci radze odeslac na gwarancje, sam przymierzam sie do tego, ja kupilem go z whardefale 10.1 ale ciągle slysze szum w headphone out, w auxie po rozgrzaniu kolumn i podpieciu pod listwe szum ustal, ale podobno w wyjsciu sluchawkowym tez potrafią ten szum zlikwidowac.

a jezeli chodzi o miniwieze to radze kupic cos oddzielnego i potem w miare potrzeb wymieniac poszczegolne segmenty...

Podłączenie kabla zasilania do zwykłej listwy może pomóc?

A co myślicie o Magnat MC 2? Mało konkretnych, rzeczowych informacji znalazłem na temat tego sprzętu.

Niestety Arcam SOLO MINI to już ponad moje możliwości finansowe.

Pozdrawiam

Podłączenie kabla zasilania do zwykłej listwy może pomóc?

Mogę sprawdzić czy podpięcie do listwy coś zmieni. Piano, którego również posiadam jest wpięty do listwy i na aux szum słychać dopiero po rozkręceniu na ok 75% głośności i jest to bardzo słaby szum.

Mi akurat szum w aux nie przeszkadza, gdyż praktycznie nic nie podłączam. Raz podłączyłem TV ale podczas słuchania dźwięku z TV ten szum w ogóle nie jest słyszalny.

A teraz taka mała wrzutka o kabelkach :-)

Wczoraj podpiąłem do mojego piano takie oto kabelki: Real Cable BM 250 T. Udało mi się je okazyjnie kupić po 24,4 zł/m (z przesyłką).

Zapewne na Piano nie uda mi się wycisnąć z nich oraz z IC maxa możliwości z oczywistych względów. Wcześniej miałem kable fabryczne i pożyczone XLO ER-14, które grały głownie wysokimi i średnimi tonami, basu praktycznie nie było. Jak się jak się pojawił był szybki, płytki i twardy.

Po podpięciu Reala Cable (w porównaniu z XLO) detale zostały delikatnie złagodzone ale nie straciły na jakości, średnica jest bez zarzutu a pojawił się bas, który jest miękki i głęboki. To tak na szybko. Jakichś dłuższych odsłuchów dokonam po weekendzie. IC to nordost spellbinder. Jak na razie jestem zadowolony z zakupu tych kabelków.

Tylko teraz, czy zasługa w IC czy głośnikowych. Dasz radę porównać też te BM 250 T na nowym i starym IC?

Nie ma sprawy, mam gdzieś jeszcze stary IC. Mam też Klotza LaGrange 107, także będę mógł sprawdzić jak działają IC. Dodatkowo mam pożyczonego Acrolinka 6n-a2050II ale go chyba nie kupię, bo kosztuje 350 zł i jak dla mnie to za drogo jak za IC do mini zestawu.

Macie może jakies wieści na temat tego że Magnat MC2 nie jest już produkowany?

Macie może jakies wieści na temat tego że Magnat MC2 nie jest już produkowany?

Czekam(y) z niecierpliwością.

Zdjęcia fajne, zestaw prezentuję się elegancko(jest synergiczne połączenie z DALI), pewnie teraz niczego Ci nie brakuję, masz też PS3 podłączone pod tą SONATĘ?

Zdjęcia fajne, zestaw prezentuję się elegancko(jest synergiczne połączenie z DALI), pewnie teraz niczego Ci nie brakuję, masz też PS3 podłączone pod tą SONATĘ?

ponoć basu brakuje :)

Focal + Naim

sonatę mam od trzech miesięcy a więc już się dobrze wygrzała kabelki jakie posiadam to IC proteus copper porządne sieciówki w rozsądnej cenie, kable głośnikowe to narazie procaby LS25, ale w najbliższej przyszłości zamierzam je zmienić na coś lepszego.Sonata gra bardzo ochoczo na początku denerwowała mnie góra pasma nie była ona co prawda ostra i natarczywa lecz było dla mnie za jasno miałem podpięty wówczas IC klotza GY107,po zmianie na proteusa wszystko się zmieniło góra zmalała jest teraz taka aksamitna przybło basu jest teraz zdecydowanie głębszy i bardziej rozciągnięty z dobra kontrolą scena dzwiękowa się poszerzyła,sonata gra u mnie z dali w związku z tym ze przymierzam się do zmiany monitorów wziąłem ja na odsłuch z chario hiper 2000mk2 i to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania wbrew pozorom małych wymiarów sonata jest bardzo wydajna prądowo bez żadnych problemów poprawnie napędziła chario nic się nie ciągnęło z tyłu wszystko było na swoim miejscu jest to w tej chwili mój nr 1 kolumn które zamierzam nabyć.Mam nadzieję że pomogłem komuś kto nie jest jeszcze zdecydowany co kupić:)

Tam mam podpiętą ps3 pod nią z ps3 idzie kabel optyczny,który jest podpięty do konwertera C/A lindy a zniego idzie już bezpośrednio kabelek do sonaty ps3 uzywam tylko do grania

Dzięki za opis, mała prośba, zdaj relację, jak Ci grają filmy HD w tej konfiguracji?

sonatę mam od trzech miesięcy a więc już się dobrze wygrzała kabelki jakie posiadam to IC proteus copper porządne sieciówki w rozsądnej cenie, kable głośnikowe to narazie procaby LS25, ale w najbliższej przyszłości zamierzam je zmienić na coś lepszego.Sonata gra bardzo ochoczo na początku denerwowała mnie góra pasma nie była ona co prawda ostra i natarczywa lecz było dla mnie za jasno miałem podpięty wówczas IC klotza GY107,po zmianie na proteusa wszystko się zmieniło góra zmalała jest teraz taka aksamitna przybło basu jest teraz zdecydowanie głębszy i bardziej rozciągnięty z dobra kontrolą scena dzwiękowa się poszerzyła,sonata gra u mnie z dali w związku z tym ze przymierzam się do zmiany monitorów wziąłem ja na odsłuch z chario hiper 2000mk2 i to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania wbrew pozorom małych wymiarów sonata jest bardzo wydajna prądowo bez żadnych problemów poprawnie napędziła chario nic się nie ciągnęło z tyłu wszystko było na swoim miejscu jest to w tej chwili mój nr 1 kolumn które zamierzam nabyć.Mam nadzieję że pomogłem komuś kto nie jest jeszcze zdecydowany co kupić:)

Tam mam podpiętą ps3 pod nią z ps3 idzie kabel optyczny,który jest podpięty do konwertera C/A lindy a zniego idzie już bezpośrednio kabelek do sonaty ps3 uzywam tylko do grania

,

też przymierzam się do wymiany na model wyższy chario więc moje chario obecne są na sprzedaży cały czas :)

http://www.chario.it/panoramica.php?&IDP=14&IDO=77&switchlang=2 ,

porównywałem chario hiper z delphinusem i oba monitory bardzo ciekawe, bardziej kulturalny i brzmieniowo lepszy i wymagający jest delphinus,

:)

post-21279-043226900 1299269218_thumb.jpg

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Mam kilka płyt blue rey ale tylko oglądałem michael jackson this is it wcześniej nie miałem jeszcze sonaty jest naprawdę bardzo dobrze ps3 mam podpiętą pod wejście DVD innych nie sprawdzałem bo nie ma takiej potrzeby:) przdalby się sub do filmów ale i bez niego jest bardzo dobrze w filmach

mikson są dwa różne proteusy nowszy copper do jasnych systemów i starszy do ciemniejszych:)ja mam tego nowszego i zmienił mi dzwięk

miałem dzisiaj na testach sharpa:

siarczyste wysokie i bardzo wyraźne średnie, basu mało, czy warto to kupić?

trudne pytanie, jeśli biorąc pod uwagę, że pionieer i onkyo to te same bebechy a sharp jest najtańszy to warto! pełna relacja jak będę miał więcej czasu.

.

.

post-13398-084329700 1299280575_thumb.jpg

post-13398-013536100 1299280640_thumb.jpg

post-13398-025755300 1299280695_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.