Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Czy ktos wie co oznacza migajaca lampka (kolor zielony) kiedy wlaczam prad? Wzmacniacz nie jest w stanie ruszyc. Tylko wspomne ze byly przerwy z dostawie pradu a sprzet (MCR-840) byl w trybie standby mode podlaczony do listwy antynapieciowej.

Ok dowiedzialem sie jednej rzeczy odnosnie Pianocrafta, ze jesli wzmacniacz jest w trybie standby i kilka razy z rzedu (powyzej 3, zadne przesterowanie, skoki napiecia itd) wystepuje brak zasilania to skutkuje to zamknieciem obwodu zasilania wzmacniacza (takie fajne zabezpieczenie i co ciekawe nie ma tej informacji w instrukcji). Zeby pozbyc sie tego zabepieczenia sprzet musi zostac oddany do serwisu w celu odblokowania zabezpieczenia przy uzyciu okreslonego sprzetu - tak mi powiedziano.

A ja tak przekornie zapytam, moze jest jakis "domowy" sposob na odlokowanie mcr-840? :-) Czy Ktos spotkal sie z takim zjawiskiem?

Edytowane przez piorit

Jak to jest z Marantz MCR 503 Pobiera 60W mocy, a oddaje 2x60W na kolumny.

Co myślicia o połączeniu Marantz MCR503 z Missonami M32i czy może lepsze Dali Lektor 2, lub Dynaudio Audience 42, a może jakieś inne? Marantz ma 4 wyjścia na głośniki z misonami podłączenia Bi-amping. Natomiast przy kolumnach z pojedyńczym wejściem na przewody w wzmacniaczu mostkuje się wyjścia, czy używa tylko dwóch. Jak taki zestaw sie ma do Denona DF107?

Tez odnoszę wrażenie, że moc tego Marantza jest raczej na papierze.. mcr502 ma bodajże 2x50 W, a sluchając go ponad 50% mocy mam wrażenie dławienia się i gubienia w grze, pojawiają się też zniekształcenia. Moje B%W 685 są łatwe do wysterowania i wydajne akustycznie, więc na szczęście w pomieszczeniu 18 m.kw. nie mam potrzeby słuchania glośniej niz 30-40% mocy, a więc jeszcze czysto i bez zniekształceń ;) Jeśli zamierzasz słuchać głośnio, ponad 50% mocy, lub na dużej przestrzeni, to rozejrzyj się za bardziej wydajnymi prądowo zestawami, choćby opisany tu solo mini :) lub pełnowymiarowy zestaw CD+wzmak na wydajnym toroidzie :)

Dali i Dynaudio nie sluchałem z tym Marantzem, a Misson M32i grał mocnym basem i lekko wycofaną średnicą, góra była raczej łagodna, mało szczegółowa

Mam połaczone pojedynczymi przewodami wychodzacymi z pojedynczych, nie mostkowanych gniazd, następnie pilotem wybieramy grę na jedną strefę

a Misson M32i grał mocnym basem i lekko wycofaną średnicą, góra była raczej łagodna, mało szczegółowa

Mam połaczone pojedynczymi przewodami wychodzacymi z pojedynczych, nie mostkowanych gniazd, następnie pilotem wybieramy grę na jedną strefę

Mission m32i graja mocnym basem i wycofana srednica?

Bardzo ciekawe. To musial sporo ten Marantz namieszac w brzmieniu....

Missiony nie graja mocnym basem, z pewnoscia nie schodza nisko. Nie ma jednak wrazenia ze brakuje fundamentu, gdyz jest dosc wyzszego basu i srodek ciezkosci przesuniety jest na srednice. Nie ma wiec wrazenia odciazenia brzmienia. Wlasnie, srednica nie jest wycofana, jest podana na twarz, jest ciepla i oleista. Gora przydymiona.

Sluchalem Missionow na Roksanie, Denonie i Magnacie, za kazdym razem kolumny graly podobnie, swoim firmowym brzmieniem, ktore opisalem powyzej.

Edytowane przez zentaur

Jestem świeżo po porównaniu Denona D-M38 i Marantza M-CR503. Denon oczywiście z głośnikami z zestawu, Marantz też z firmowymi LS502, no i w obu przypadkach słuchawki AKG K530LTD. Szedłem na porównanie z przekonaniem, że znów utwierdzę się w temacie kupna Marantza. Jak bardzo się myliłem... Na początku Denon - przez głośniki i słuchawki zaskakująco podobnie (co jest plusem): od razu zwraca uwagę lekko wyeksponowana, ekspresyjna średnica, bas dość mocny, ale nie dominujący, nie wlecze się i nie dudni, bez wad. Góra dość wyraźna, ale bez rozjaśnień i wyostrzeń. Dobra równowaga tonalna, przestrzeń precyzyjnie nakreślona... własciwie bez wad, ale po jakimś czasie na odsłuchu przez sluchawki dosłuchałem się pewnego zapiaszczania góry i średnicy... ok, pora włączyć Marantza i pokazać, jak powinno grać. Włączyłem i... co to? Znajome rozjaśnenie, ok... ale ogólny brak precyzji, lekkie przymglenie dźwięku, scena nie tak precyzyjna? No tak, te wady dopiero wyszły po porównaniu z Denonem. Marantz do tej pory wygrywał ze słabszymi systemami, włączając w to też (moim zdaniem) zbyt konturowo grające Pianocrafty, aż w końcu natknąłem sie na obdarzonego piękną średnicą Denona i dotychczasowy lider spadł na drugie miejsce. Nadal uważam, że M-CR503 to świetny system mini, ale Denon jest w moim odczuciu ponadprzeciętny (oczywiście w tej klasie sprzętu) i na dzień dzisiejszy D-M38 jest moim faworytem - gra czyściej, precyzyjniej i przyjemniej od Marantza, barwa dźwięku Denona też bardziej przekonująca. Teraz sytuacja wyglada tak: będę mieć parę pilniejszych wydatków, zatem zakup systemu mini odsuwam chyba nawet na jesień. Gdy w międzyczasie uda mi się gdzieś znaleźć Magnata MC2 - odsłucham go, porównam z Denonem i ostatecznie zdecyduję. Jeśli nie - kupuję Denona, gdyż nie zamierzam brać Magnata w ciemno. Mam nadzieję, że Magnat MC2 pojawi się w łódzkim MM, gdyż widnieje w ofercie na stronie www, zresztą ktoś pisał w tym wątku, że znalazł MC2 w poznańskim MM.

Ciekawa sprawa: podłaczając słuchaki w przypadku zarówno Denona jak i Marantza na wyświetlaczu pojawia się informacja H/P in (lub out) - czyli znaczna częśc elektroniki i/lub softu podobna, co nie dziwne, bo to ten sam koncern D&M Holdings. Jednak nie są identyczne, bo róznica w brzmieniu jest wyraźna.

Edytowane przez Bednaar

<><

Mission m32i graja mocnym basem i wycofana srednica?

Bardzo ciekawe. To musial sporo ten Marantz namieszac w brzmieniu....

Missiony nie graja mocnym basem, z pewnoscia nie schodza nisko. Nie ma jednak wrazenia ze brakuje fundamentu, gdyz jest dosc wyzszego basu i srodek ciezkosci przesuniety jest na srednice. Nie ma wiec wrazenia odciazenia brzmienia. Wlasnie, srednica nie jest wycofana, jest podana na twarz, jest ciepla i oleista. Gora przydymiona.

Sluchalem Missionow na Roksanie, Denonie i Magnacie, za kazdym razem kolumny graly podobnie, swoim firmowym brzmieniem, ktore opisalem powyzej.

Ojjj kłócił bym się(jeśli generalizujesz to brzmienie do marki Missionów)..moje byłe Missiony E52 grały inaczej: tu masz opisane jak: http://tiny.pl/hd8fn

To o czym mówisz, ma na przykład miejsce w Missionach 792, tylko to już jest o 2 klasy lepsze brzmienie niż Missiony z serii "M", dotyczy to zarówno E52 jak i serii "79", bez względu na to jak grają.

@ Bednaar

Słuchałeś sprzętów w tym samym pomieszczeniu(nie mówię już o tym że w tym samym dniu), bo jeśli nie to nie chce Cię martwić, ale nie dziwie się że zagrały inaczej.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DawidM - porównanie odbyło się dziś pomiędzy 13:30 a 14:30 w łódzkim RTV Max, na przemian słuchałem tych samych nagrań raz na Denonie, raz na Marantzu, zarówno przez głosniki, jak i słuchawki. Denon i Marantz stały tuz obok siebie - znaczy się pomiędzy nimi stał Denon D-F107 - jeżeli to ma jakieś znaczenie ;) (nie właczałem go, bo jest poza moim zasięgiem finansowym).

Edytowane przez Bednaar

<><

Tak tez myslalem ze marantz bedzie mial maly zapas mocy, solo mini to juz konkretne mini ale niestety kosztuje ok. 3tys.

A do tego jeszcze dobre monitorki i suma sie robi konkretna.

Poczekam jeszcze na opinie Bednaara i porownanie z Denonem D-M38,czy rzeczywiscie maranzt po 50% mocy zaczyna sie gubic.

Jak tak to wybor chyba padnie na Denonem DF107, najwyzej niski bas sprobuje ubarwic jakims subwooferem,potem zacznie sie problem pewnie jakim :)

Poczekam jeszcze na opinie Bednaara i porownanie z Denonem D-M38,czy rzeczywiscie maranzt po 50% mocy zaczyna sie gubic.

Opinia Bednaara już jest - patrz trzy posty wyżej :) Nie sprawdzałem, jak oba systemy zachowują się powyżej 50% mocy, bo nie słucham tak głośno. Do imprez to mam system kina domowego LG z dudniącym subem :)

<><

Tak widzialem teraz posta zaczalem pisac jakas godz temu odstawilem go i jak wrocilem nie spr odp tylko wyslalem stad ta pomylka.

Szkoda tylko ze nie spr Denka DF107, mial bym jakies porownanie do marantza bo go jeszcze nie sluchalem i chyba nie bede mial okazji niestety.

A dzwiek 107 wydal mi sie bardziej naturalny. Choc przyznam ze maly DM38 w tej wielkosci i cenie to rewelacja choc delikatnie ubarwiona.

Co do Magnata MC2 sluchalem go wlasnie w poznaniu i po rozgrzaniu gral podobnie do Denona DM38, nawet DM38 mial wiecej wigoru i ekspresji.

Dodam tez jesli ma to znaczenie ze magnat mial kolumny o podobnej wadze co DM38 mimo ze ma je wieksze, natomiast byly znacznie lzejsz niz u Denona DF107.

Nadal uważam, że M-CR503 to świetny system mini, ale Denon jest w moim odczuciu ponadprzeciętny (oczywiście w tej klasie sprzętu) i na dzień dzisiejszy D-M38 jest moim faworytem - gra czyściej, precyzyjniej i przyjemniej od Marantza, barwa dźwięku Denona też bardziej przekonująca.

Gratuluje dobrego wyboru :) Pomysl jak to zagra jak jeszcze dobierzesz odpowiednie kable! To zapiaszczenie gory może zupelnie dzieki temu zniknac :) Polecam do tego kable IXOS'a

DawidM - porównanie odbyło się dziś pomiędzy 13:30 a 14:30 w łódzkim RTV Max, na przemian słuchałem tych samych nagrań raz na Denonie, raz na Marantzu, zarówno przez głosniki, jak i słuchawki. Denon i Marantz stały tuz obok siebie - znaczy się pomiędzy nimi stał Denon D-F107 - jeżeli to ma jakieś znaczenie ;) (nie właczałem go, bo jest poza moim zasięgiem finansowym).

Nie wlaczaj D-F107 bezposrednio po D-M38 - wyda ci sie przy takim porownaniu anemicznym dziadkiem :)))

Bardzo przyjemnie prezentuje się mini-system Yamaha MCR-730BL. Ma nawet wyjście optyczne, co niezwykle cieszy w porównaniu z brakiem Toslink u braci 640/840/940.

http://www.onecall.com/product/Yamaha/MCR-730BL-Black/Micro-System/_/R-94527

I jeszcze ciekawostka. WADIA SYSTEM 100:

http://audiolifestyle.blogspot.com/2011/04/wadia-system-100.html

post-17176-0-65746300-1302810085_thumb.jpg

post-17176-0-40807800-1302810125_thumb.jpg

post-17176-0-20895400-1302810844_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

MCR-730 słuchałem, ale kompletnie mi nie podpasował - ostra góra, szorstka średnica.

Pozwolę sobie na małe podsumowanie - klasyfikację pięciu najgruntowniej przeze mnie przesłuchanych minisystemów w trzech kategoriach. W kategorii jakość/cena prócz dźwięku brałem pod uwagę jakość budowy, funkcjonalność, wygodę obsługi a także doniesienia o awaryjności na podstawie opinii z netu.

Jakość dźwięku przez głośniki (w przypadku Marantza - LS502):

1. Denon D-M38

2. Marantz M-CR503

3. Philips MCM906

4. Yamaha MCR-550

5. Sharp XL-HF200PBK

Jakość dźwięku przez słuchawki AKG K530LTD:

1. Denon D-M38

2. Marantz M-CR503

3. Sharp XL-HF200PBK

4. Yamaha MCR-550

5. Philips MCM906

Stosunek jakość/cena:

1. Denon D-M38

2. Sharp XL-HF200PBK

3. Marantz M-CR503

4. Yamaha MCR-550

5. Philips MCM906

<><

Pozwolę sobie na małe podsumowanie - klasyfikację pięciu najgruntowniej przeze mnie przesłuchanych minisystemów w trzech kategoriach. W kategorii jakość/cena prócz dźwięku brałem pod uwagę jakość budowy, funkcjonalność, wygodę obsługi a także doniesienia o awaryjności na podstawie opinii z netu.

Czy chcesz przez to powiedziec, ze Twoim zdaniem Sharp XL-HF200 ma duzo lepsza elektronike niz wskazywalyby na to dolaczone do zestawu kolumienki?

Czyli ubożuchny i tani (do 1500zł) Denon D-M38 - rulez?

Polecam posłuchać jeszcze Yamaha MCR-040 za 800zł. Może okazać się "best buy". Jego szerokopasmowce wręcz zadziwiają zwinnością oraz basem.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ze słuchawek Sharp grał zdecydowanie lepiej niż z kolumienek - głośniczki to najsłabszy element tego zestawu.

Yamahę MCR-040 słuchałem przez chwilę z ciekowości, ale znów zniechęciła mnie szorstkość średnicy, choć z drugiej strony bas schodzi zaskakująco nisko. Jednak na pewno bym jej nie wziął - brak wejścia RCA - dla mnie to podstawa. Z tego samego powodu nie jestem zainteresowany Yamahą MCR-330.

W cenie Yamahy MCR-040 jest Sharp - grał dużo ładniej na średnicy od taniej Yamahy. No i ma wejście RCA :)

Edytowane przez Bednaar

<><

Czyli ubożuchny i tani (do 1500zł) Denon D-M38 - rulez?

Polecam posłuchać jeszcze Yamaha MCR-040 za 800zł. Może okazać się "best buy". Jego szerokopasmowce wręcz zadziwiają zwinnością oraz basem.

Dokladnie tak. Brzmieniowo jest to najlepszy mini system na rynku do 2-2,5k o czym pisalem wielokrotnie na hfm i tutaj. Byc moze jeszcze Magnata mozna by tutaj dodac.

Denon ma tylko jedno ograniczenie: rozmiary kolumn i moc amplitunera.

Ojjj kłócił bym się(jeśli generalizujesz to brzmienie do marki Missionów)..moje byłe Missiony E52 grały inaczej: tu masz opisane jak: http://tiny.pl/hd8fn

To o czym mówisz, ma na przykład miejsce w Missionach 792, tylko to już jest o 2 klasy lepsze brzmienie niż Missiony z serii "M", dotyczy to zarówno E52 jak i serii "79", bez względu na to jak grają.

@ Bednaar

Słuchałeś sprzętów w tym samym pomieszczeniu(nie mówię już o tym że w tym samym dniu), bo jeśli nie to nie chce Cię martwić, ale nie dziwie się że zagrały inaczej.

Pisalem o serii M i swoje zdanie podtrzymuje. Dosc twardy bas, nieschodzacy nisko, oleista srednica i przydymiona gora. Ogolnie nacisk na srednice. Takie zreszta opisy dominuja wydaje mi sie rowniez w prasie.

Dokladnie tak. Brzmieniowo jest to najlepszy mini system na rynku do 2-2,5k o czym pisalem wielokrotnie na hfm i tutaj. Byc moze jeszcze Magnata mozna by tutaj dodac.

Zgadzam się, choć czy do 2,5k to nie wiem, bo sprawdzałem sprzęt tylko poniżej 2 tys zł. Jeśli Magnat jest +/- na poziomie D-M38 to - biorąc pod uwagę kilkaset zł niższą cenę Denona - wybór jest oczywisty. Zaś w cenie poniżej 1000 zł Sharp XL-HF200 w zasadzie nie ma konkurencji. Najpoważniejszy konkurent, czyli Yamaha MCR-040 ma moim zdaniem nieprzyjemne brzmienie.

<><

Zgadzam się, choć czy do 2,5k to nie wiem, bo sprawdzałem sprzęt tylko poniżej 2 tys zł. Jeśli Magnat jest +/- na poziomie D-M38 to - biorąc pod uwagę kilkaset zł niższą cenę Denona - wybór jest oczywisty. Zaś w cenie poniżej 1000 zł Sharp XL-HF200 w zasadzie nie ma konkurencji. Najpoważniejszy konkurent, czyli Yamaha MCR-040 ma moim zdaniem nieprzyjemne brzmienie.

Również popieram to zdanie, a propos Denona D-M38. Ciekawym byloby dobranie do niego bardziej współgrających kolumn (o kablach nie wspominając), choć i firmowe nie mają się czego wstydzić - ale wiadomo - lepsze jest wrogiem dobrego. Angole paruja go z Q Acoustics i Mission, a ja jestem ciekawy jakby zagral z... :)))

Czekamy na obszerną relację.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

@mikson

miałem okazję słuchać heed obelisk si z cd Music Hall 15.2 i głośnikami chario premium 1000.

Generalnie poszedłem sprawdzić jakiś zestaw do ok 4000 zł i odsłuchiwałem zestawy w kolejności jak niżej:

1. Music Hall 25.2 (zestaw cd + wzmacniacz)

2. CA Azur 650 (zestaw cd + wzmacniacz)

3. Music Hall 15.2 (zestaw cd + wzmacniacz)

4. CA Azur 650 cd + wzmacniacz heed obelisk si

Pod koniec odsłuchu jako ciekawostkę człowiek, który mnie obsługiwał przy odsłuchu powiedział, że podłączy mi coś co rozwala o wiele droższe wzmacniacze. I przyznaję mu, że się nie mylił. Nie będę się rozpisywał nad walorami dźwięku i odczuciami ale generalnie rzecz ujmując heed bez większych trudów łyknąć całe towarzystwo, które wcześniej odsłuchiwałem. Dźwięk był żywiołowy, pełny i nic mu nie brakowało. Tylko cena (ok 4000 zł) no i wygląd. Jest brzydki jak noc (przynajmniej dla mnie gdyż lubię spójne z wyglądu zestawy).

Wracając jednak do mini wież, to być może sprzedam niebawem piano i będę myślał co w jej miejsce. Denek 107, Maranzt 503 czy może CA sonata albo zupełnie coś innego, kto wie ...

Tylko nie Klotz LaGrange - zabije przestrzeń, górę i średnicę, zostanie tylko kiepskiej jakości bas. Miałem go kilka dni u siebie, skusiłem się na niego na podstawie - jak się okazało - niezasłużonych, pozytywnych opinii. Już tani kabelek no name gra lepiej.

<><

@mikson

miałem okazję słuchać heed obelisk si z cd Music Hall 15.2 i głośnikami chario premium 1000.

Generalnie poszedłem sprawdzić jakiś zestaw do ok 4000 zł i odsłuchiwałem zestawy w kolejności jak niżej:

1. Music Hall 25.2 (zestaw cd + wzmacniacz)

2. CA Azur 650 (zestaw cd + wzmacniacz)

3. Music Hall 15.2 (zestaw cd + wzmacniacz)

4. CA Azur 650 cd + wzmacniacz heed obelisk si

Pod koniec odsłuchu jako ciekawostkę człowiek, który mnie obsługiwał przy odsłuchu powiedział, że podłączy mi coś co rozwala o wiele droższe wzmacniacze. I przyznaję mu, że się nie mylił. Nie będę się rozpisywał nad walorami dźwięku i odczuciami ale generalnie rzecz ujmując heed bez większych trudów łyknąć całe towarzystwo, które wcześniej odsłuchiwałem. Dźwięk był żywiołowy, pełny i nic mu nie brakowało. Tylko cena (ok 4000 zł) no i wygląd. Jest brzydki jak noc (przynajmniej dla mnie gdyż lubię spójne z wyglądu zestawy).

Wracając jednak do mini wież, to być może sprzedam niebawem piano i będę myślał co w jej miejsce. Denek 107, Maranzt 503 czy może CA sonata albo zupełnie coś innego, kto wie ...

brzydki jest ale też ma swój urok wizualnie,, gra bardzo muzykalnie ale chce jeszcze raz go posłuchać z innymi monitorami może mi się uda w tym tygodniu bo czuję że dynki 2/6 dosyć go ograniczają choć solo mini nie gra z nimi najgorzej ale wydaje że tak jak solo mini pokazuje już prawie pełnię swoich możliwości to heed dopiero zaczyna to robić , o takie mini monitorki mi chodzi

http://www.highfidelity.pl/@main-568&lang= , już słuchałem raz te monitory w salonie i jak dla mnie grają rewelacyjnie ale w domu może okazać się zupełnie co innego.

co do ic to poszukaj bo ja upolowałem cardasa crosslinka za 100 z wysyłką - warto !

fotka pilota i nuforca udac2 który wart jest swojej ceny z solo mini bardzo dobrze uzupełnia się charakterem podkreślając skraje pasm i wprowadzając więcej wigoru na basie co ciekawe nie jest to ostro brzmiący czy natarczywie dac, leciutko nawet dociepla

post-21279-0-16480300-1303025008_thumb.jpg

Focal + Naim

Witam ,

Troche wpadlem ostatnio... Potrzebowalem audio z powodu przeprowadzki, milion rzeczy na glowie i malo czasu spowodowaly ze kupilem Pianocrafta 330. Niestety brak wejscia audio powoduje ze sprzet lezy nowy w pudelku i czeka na nowego szczesliwego nabywce, ktory nie potrzebuje podlaczyc innych sprzetow pod system mini. Tak sie sklada ze ja niestety potrzebuje podlaczyc kompa przy ktorym spedzam 75% czasu pracy, oraz tv gdzie wieczorem chce sie zrelaksowac przy dobrym filmie na BR.

Tak wiec wieza jest do nabycia jezeli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt 501020405.

A teraz wracajac do tematu. Budzet troche urosl co zostalo spowodowane moim rozgoryczeniem, ze jakis handlowiec ze sklepu online wcisnal mi ze wszystko podlacze... wzialem fakture i nie moge teraz zwrocic. Szukam sprzetu do 1400-1500zl, ktory spelnilby moje oczekiwania. Pokoj w ktorym by to stalo ma cos ok 20m2. Muzyki zawsze sluchalem na glosnikach kompowych badz starej Diorze z kolumnami od jeszcze starszej Unitry ;]

Mysle, ze wszystko co bym kupil by mi sie podobalo, ale skoro ma mi to sluzyc przed dluzszy czas to pomyslalem, ze zasiegne rady specjalistow.

Co byscie polecali ? Inny model Pianocrafta ? Denona ? Czy moze odrebnie amplituner stereo i 2 kolumienki ?? Nie chcialbym raczej przekroczyc planowanego budzetu. Sprzet wolalbym nowy choc lykne jakies przyjemne w miare swieze uzywki.

Prosze o pomoc.

Witam ,

Troche wpadlem ostatnio... Potrzebowalem audio z powodu przeprowadzki, milion rzeczy na glowie i malo czasu spowodowaly ze kupilem Pianocrafta 330. Niestety brak wejscia audio powoduje ze sprzet lezy nowy w pudelku i czeka na nowego szczesliwego nabywce, ktory nie potrzebuje podlaczyc innych sprzetow pod system mini. Tak sie sklada ze ja niestety potrzebuje podlaczyc kompa przy ktorym spedzam 75% czasu pracy, oraz tv gdzie wieczorem chce sie zrelaksowac przy dobrym filmie na BR.

Tak wiec wieza jest do nabycia jezeli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt 501020405.

A teraz wracajac do tematu. Budzet troche urosl co zostalo spowodowane moim rozgoryczeniem, ze jakis handlowiec ze sklepu online wcisnal mi ze wszystko podlacze... wzialem fakture i nie moge teraz zwrocic. Szukam sprzetu do 1400-1500zl, ktory spelnilby moje oczekiwania. Pokoj w ktorym by to stalo ma cos ok 20m2. Muzyki zawsze sluchalem na glosnikach kompowych badz starej Diorze z kolumnami od jeszcze starszej Unitry ;]

Mysle, ze wszystko co bym kupil by mi sie podobalo, ale skoro ma mi to sluzyc przed dluzszy czas to pomyslalem, ze zasiegne rady specjalistow.

Co byscie polecali ? Inny model Pianocrafta ? Denona ? Czy moze odrebnie amplituner stereo i 2 kolumienki ?? Nie chcialbym raczej przekroczyc planowanego budzetu. Sprzet wolalbym nowy choc lykne jakies przyjemne w miare swieze uzywki.

Prosze o pomoc.

Do Denona M38 można podłączyć dwa urządzenia po RCA. Ma dwa takie wejścia i jedno wyjście. Można sprawdzić na stronie producenta. Jest tutaj wielu zadowolonych użytkowników tego sprzętu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.